Inspiratie

Een oppas: Voor ons onmisbaar!

Wij hebben sinds enkele maanden weer een oppas, en jeetje, wat heb ik die gemist! 

Tot voor kort vroegen we eigenlijk nooit meer een oppas. Ons buurmeisje paste wel eens op, maar inmiddels werkt zij alweer een paar jaar in een kroeg, waardoor ze in de weekenden geen tijd meer heeft. Daarnaast is ze de oppas-leeftijd ook wel een beetje voorbij. Wij zijn vanaf dat punt niet verder gaan zoeken naar een oppas.

Alleen op verjaardag

Dat resulteerde in bijvoorbeeld altijd alleen verjaardagen bezoeken. De één ging naar de verjaardag, de ander bleef thuis op de kinderen passen. Bij een groter feest vragen we de opa’s en oma’s om op te passen, maar om dat nu bij iedere verjaardag te doen is wat te veel. Ook een avondje bioscoop of een keer uit eten kwam er eigenlijk niet meer van,

shutterstock_375185962

Buurtapp

Een tijdje geleden kreeg ik een brief in de bus om me aan te melden bij een buurtapp. Ik was wel heel benieuwd, dus ik meldde me aan. Een paar dagen na mijn aanmelding zag ik toevallig een oproepje langskomen van een meisje die op zoek was naar een oppasadres. Top, en een paar dagen later was het geregeld.

Oppassen.nl

Nu is er natuurlijk niet in iedere buurt zo’n buurtapp. Onlangs hoorde ik over het bestaan van oppassites. Hele handige sites die, waar je ook woont, direct laten zien of er in je buurt meiden of jongens (of volwassenen) wonen die willen oppassen. Heel handig! Je gaat naar oppas zoeken en je typt daar je postcode in. En terwijl ik maar in een klein dorpje woon, kwamen er maar liefst vier opties uit van meiden die in mijn dorp wonen en zouden willen oppassen. Ook onze huidige oppas stond er bij trouwens :-). Dat er vier opties uitkomen, zegt echt wel veel voor een dorpje. Moet je nagaan als je in de stad woont Zeker een kijkje waard dus!

Contact opnemen met een potentiële oppas gaat via deze sites meestal ook heel handig. Het contact met de oppas gaat erg snel gaat en je kunt binnen no-time een kennismaking plannen.

shutterstock_252404341

Op zoek naar oppaswerk

Lees je dit artikel en denk je: Ik zou me ook wel willen aanmelden als beschikbare oppas? Meld je dan aan op de oppassites! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.