Bioscoop Entertainment Gastblog

{ Filmverslag } – Walt Disney Studios presenteert: Vaiana

Op donderdagochtend 10 november mocht ik plaats nemen in de kleinschalige bioscoop van Walt Disney zelf, om de film Vaiana te zien. Nog voor hij in de bioscopen draait! Benieuwd naar wat ik, als volwassene, van de film vind?

moana-218-0_061-70_0058_rgb-online

De nieuwste film van Disney is geregisseerd door Ron Clements en John Musker, de bekende filmmakers van onder andere ‘De Kleine Zeemeermin’, ‘Aladdin’ en ‘De Prinses en de Kikker’. Osnat Shurer is de producent van deze nieuwe film, zij is onder andere bekend van ‘Lifted’ en ‘One Man Band’.

Vaiana

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan. Zo ontdekten zij vele eilanden van de Oceanië. Toen daar plots een einde aan kwam. Niemand weet hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren, het is een groot raadsel…

Vaiana (ingesproken door: Auli’i Cravalho) is de dochter van het stamhoofd, de prinses zo gezegd. De oceaan heeft een ontzettend grote aantrekkingskracht op haar. Zij wil haar volk redden en heeft dan ook maar één missie: de oceaan over zeilen om de eeuwenoude tradities van haar voorouders te herstellen.

moana-80-0-022-00-lighting-0022

Tijdens haar reis over de oceaan ontmoet Vaiana de halfgod, Maui. (ingesproken door: Dwayne Johnson) Samen zeilen zij de oceaan over. De reis is een groot en soms een spannend avontuur voor Maui en de dappere Vaiana. Zo leren ze nieuwe dingen van elkaar en moeten ze het opnemen tegen vreselijke monsters. Gaat Vaiana ervoor zorgen dat de traditie weer hersteld wordt?

moana-81-0-014-00-lighting-0040_jim2

Wat vind ik van de film?

Ik ben naar de film gegaan zonder verwachtingen, natuurlijk met de hoop dat het een leuke Disney film zou zijn, zoals we gewend zijn, maar verder had ik geen idee waar die over ging. Heel eerlijk, als ik op de trailer af zou moeten gaan, had ik waarschijnlijk niet naar de film gegaan. Het werd me niet goed duidelijk waar hij nu precies over ging en wat ik verder kon verwachten.

Maar nu ik de film gezien heb, kan ik niet anders zeggen dan dat het een hele leuke film is! En wat is de film ontzettend gaaf gemaakt, zoveel details die je ziet. Zelfs een tatoeage waar een bewegend karakter in zit, wat het heel grappig maakt! Het is een film vol met liedjes. Dit maakt het heel vrolijk en er zitten hele grappige momenten in. Ook zijn er hele spannende momenten in de film, welke ook na een korte tijd weer overgaan in iets leuks.

Kijkwijzer

Kijkwijzer geeft aan dat dit een film is voor kinderen ouder dan 6 jaar. Daar kan ik me in vinden. Het is een leuke en begrijpelijke film voor kinderen. Wel vind ik voor kinderen de film misschien iets aan de lange kant, de film duurt 103 minuten.

Nieuwsgierig geworden naar deze film?

Vanaf 30 november is Vaiana te zien in alle Nederlandse bioscopen. Er is zowel een 2D als een 3D versie en hij is te zien als de originele versie (Engels gesproken) of Nederlands gesproken.

Ik zeg: GO en heel veel kijkplezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.