Sinterklaas

10x het favoriete speelgoed voor Sinterklaas van bloggers

Erger jij je aan al het rondslingert speelgoed in de woonkamer? Dan zijn deze tips voor het opruimen van speelgoed en een opgeruimd huis.
Linda - Go or No Go

Weet je dit jaar niet zo goed waar Sinterklaas jouw kinderen blij mee kan maken? Soms heb je dat, dan ben je gewoon even inspiratieloos. In mijn geval raadpleeg ik dan meestal Google en dan ga ik op zoek naar leuke cadeaus voor kinderen in een bepaalde leeftijd. Maar het kan ook anders! Ik heb aan een aantal bloggers gevraagd om hun favoriete speelgoed te delen. Veel bloggers krijgen vaak speelgoed om uit te testen en hebben dus ervaringen met heel veel soorten speelgoed. Het zegt dus nogal wat als een bepaald speelgoed een favoriet is van een blogger.

Houten speelgoed

Nicole van Meisje-eigenwijsje vindt houten speelgoed een echte aanrader voor kinderen. Je hebt houten speelgoed in allerlei soorten, maten en prijscategorieën. Het is duurzaam, beter voor het milieu en doorgaans van stevige en goede kwaliteit.
In dit artikel geeft ze enkele leuke tips voor houten speelgoed.

shutterstock_458346583

Tumbling Animals

Speelgoed dat ik nog niet ken komt niet vaak voor, maar Judith van Hip & Hot had dat wel! Haar favoriete speelgoed zijn de Tumbling Animals. Het is Scandinavisch speelgoed waar je mee kunt bouwen, op klimmen, vanaf glijden, op zitten en nog veel meer! Judith schreef al meer blogs over dit leuke speelgoed, waaronder deze.

favoriete speelgoed volgens bloggers

Spellen voor kleine kinderen

Voor de kinderen tot 3 jaar heeft Fleur van Mama’s Liefste een leuke tip. Nijntje dansende blokjes en Interatieve Woezel en Pip zijn beide genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016 en zijn Fleur’s favorieten voor deze leeftijd.

Gel-a-Peel

Sofie van Appelmoes, Bruisballen & Chocolade tipt de Gel-a-Peel. Dit is haar favoriete speelgoed omdat ze merkt dat het steeds beter lukt als je het blijft proberen. Dan wordt het juist heel erg leuk en ze weet zeker dat ze dit als kind ook erg leuk zou hebben gevonden. Lees hier haar volledige review.

gel-a-peel

Ikke op reis

Tikva van Gezin op reis gaat, zoals de naam van haar blog al zegt, graag op reis. Haar favoriete speelgoedtip is daarom ook reisgerelateerd: ‘Ikke op reis’ boekjes. Deze serie is speciaal voor peuters en kleuters. Er zijn boekjes voor speciale landen en een algemeen boekje over vliegen. Meer informatie over deze leuke reisboekjes lees je hier.

Osmo

De meeste kinderen zijn dol op spelen op de iPad. Osmo speelt hier perfect op in. In plaats van kinderen op de iPad te laten spelen, speel je met Osmo wel mét de iPad, maar niet óp de iPad. Je kunt onder andere rekenen, tekenen en woorspelletjes doen, maar ook nog veel meer dan dat.

3games-mockup7

LEGO

Pauline van voormijnkleintje geeft als tip LEGO Friends. Vooral met de simpele reden dat LEGO áltijd leuk blijft, voor zowel de kinderen als de ouders. Lees hier haar review van het LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum.

favoriete speelgoed volgens bloggers

Gezelschapsspellen

Ook Marjo van Mar-Joya kon niet één favoriet spel kiezen en ging dus voor maar liefst 12 spellen! Over ieder spel heeft ze een korte review geschreven die je hier kunt vinden. Onder andere Cluedo Junior, Halli Galli en Assepoesters Magische Muiltjesspel staan hier tussen.

Vlakkies

Marguerita heeft als favoriet Vlakkies. Vlakkies kreeg in 2015 de prijs voor meest innovatieve speelgoed. Met de vlakken kun je vanalles bouwen. Van torens tot een poppenkast, alles kan! Zelfs een heel dorpje is niet te gek.

vlakkies-voorbeeld-1

Hopelijk zit er iets leuks tussen voor jouw kinderen en hebben alle tips van deze bloggers je een beetje kunnen helpen!
Veel succes en plezier met de Sint aankopen!
Met dank aan alle bovenstaande bloggers voor het doorgeven van hun favoriete speelgoed. 

Nog een kleine gratis tip: Voor wat Sinterklaasmagie kun je ook nog altijd gratis bellen en sms-en met de Sint. Ook een cadeautje, maar dan voor niets! 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 13 Comments

 • Reply
  Sinterklaas Surprisespel | Een nieuwe beleving van 5 december! - Lotus Writings
  4 oktober 2017 at 11:48

  […] voor een kinderfeestje, tips om te zoeken naar een goede oppas en een leuk overzicht van het favoriete speelgoed van bloggers om te geven met […]

 • Reply
  Daisy Dingen
  5 november 2016 at 00:35

  Wat een leuk lijstje!! Maakt het kiezen nog lastiger eigenlijk hahaha.

 • Reply
  Kimberley van Gewoon Wij
  4 november 2016 at 20:58

  Leuk lijstje geworden, minder leuk voor mijn bankrekening 😉

 • Reply
  marjolein
  4 november 2016 at 19:13

  O jee, ik (als tante) was nog helemaal niet zo ver, maar moet misschien inderdaad eens rond gaan kijken!

 • Reply
  Marjo
  4 november 2016 at 18:12

  Ik heb nog een speelgoed tip! Smartmax, het is magnetisch speelgoed bestaande uit ballen en staven en je kan er van alles mee bouwen, als ze klein zijn, klikken ze het alleen aan elkaar en later bouwen ze er prachtige dingen van!

  • Reply
   Go or No Go
   4 november 2016 at 20:48

   Oh dat is zeker een goeie ja! Erg leuk spul! We hebben het nog niet in huis, omdat we al Magformers hebben en dat wel een beetje vergelijkbaar is volgens mij 🙂

 • Reply
  Lieke van Veen
  4 november 2016 at 15:04

  Heb je nog tips voor baby van een half jaar oud? (jongen)

  • Reply
   Go or No Go
   4 november 2016 at 20:49

   Misschien heb je iets aan de tips in de blog over speelgoed voor 0-1-jarigen

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 november 2016 at 12:23

  Leuk om te lezen wat ieders favorieten zijn!

 • Reply
  Sofie van mamaABC
  4 november 2016 at 11:36

  oh heel fijn zo’n lijstje super

 • Reply
  Nicole
  4 november 2016 at 09:05

  Wat een handig rijtje. Lego Friends vind ik ook super tof maar Fay is daar echt nog te klein voor. Nog een paar jaar wachten haha. En Vlakkies heb ik ook alleen hebben we er zo weinig dat er nog niet zoveel mee te bouwen valt hihi..

 • Reply
  Marguerita
  4 november 2016 at 08:57

  Wat een mooi overzicht is het geworden! De Vlakkies blijven gaaf en inmiddels hebben wij ook een review van het hier genoemde innovatieve Osmo online staan, ook hier zijn we erg van onder de indruk.

 • Reply
  Melissa
  4 november 2016 at 08:29

  Wat heb je dat leuk op een rijtje gezet! Zet mij aan het denken dat ik ook aan de slag moet, kids zijn hier ook nog eens allebei jarig tijdens feestperiode!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.