Boeken Gastblog

Vijf leuke voorleesboekjes over de herfst

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

We zijn net weer beland in de herfst. Waar het eerst nog behoorlijk zomerweer was, begint de temperatuur nu echt te dalen en hebben we afgelopen weekend al een ontzettende herfstachtige dag beleeft. Dit zijn de leukste boekjes om voor te lezen over de herfst!

Waarom is voorlezen zo belangrijk?

Voorlezen helpt bij het ontwikkelen van een beter taalgevoel bij je kindje, maar het vergroot natuurlijk ook zijn woordenschat. En heb je je ook al gerealiseerd dat het niet alleen voor jou een rust momentje is maar ook voor je kindje? Het zorgt er zo ook voor dat jullie band onderling sterker wordt.

Wist je dat als je al begint met voorlezen in de babytijd, ze rond 18 maanden een al meetbaar verschil hebben met leeftijdsgenootjes? En dat effect wordt later alleen maar sterker.

Kies een goed moment uit op de dag wanneer je gaat voorlezen, dat je zelf niet nog van alles moet en dus rustig bent. Maar dat zelfde geldt voor je kindje natuurlijk!

De boekjes over de herfst

Zoekboek Rik en de herfst

Ook Rik gaat naar het bos, samen met papa en mama. Rik gaat op zoek naar leuke herfstachtige dingen. In iedere bladzijde is ook weer een prachtige zoekplaat om te bekijken. Bedoeld voor kindjes vanaf 4 jaar maar de iets jongere kinderen zullen hem ook al erg leuk vinden!

Leeftijd: 3-6 jaar

Bestel Zoekboek Rik en de herfst

Dikkie dik Herfstpret

Dikkie Dik is voor vele kindjes een bekend karakter. In dit spiksplinter nieuwe boekje (september 2016) zitten 4 verhalen over de herfst. De verhaaltjes zijn alle rondom het thema herfst, zoals bijvoorbeeld spinnenwebben en herststormen. Zeker een aanrader voor de jonge kindjes!

Leeftijd: 2-6 jaar

Bestel Dikkie Dik Herfstpret

Saar in de herfst

Een gloednieuw boekje dat dit jaar is uitgegeven door uitgeverij Clavis. In dit boekje gaat Oma met Saar allerlei activiteiten doen in de herfst. Alle herkenbare elementen van de herfst komen aan bod. Regen, vallende blaadjes en zelfs uitleg hoe je leuke herfstknutsels samen kunt maken.

boek

Leeftijd: 2-6 jaar

Bestel Saar in de herfst

 

Bobbi in de herfst

Bobbi is een ontzettend schattig beertje die een hele reeks heeft aan leuke boekjes over praktische onderwerpen. Zo ook deze over de herfst! De Bobbi boekjes worden steeds op rijm geschreven, steeds 4 regels. De verhaaltjes zijn dus niet al te lang maar ze krijgen het toch voor elkaar de belangrijkste elementen van de herfst in een paar pagina’s te fietsen!

Leeftijd: 2-6 jaar

Bestel Bobbi in de herfst

Molletje in de herfst

Dit is een leuk klein boekje met een versje er in over de herfst. Al een succes bij de jongere kindjes omdat het een fijn rijmpje is over de herfst. Eigenlijk bedoeld voor kleuters. Het molletje woont in het bos en beleeft allerlei avonturen met zijn vriendjes

Leeftijd: 1-6 jaar

Bestel Molletje in de herfst

 


Dit blogartikel is geschreven door Serita, die op DeLeuksteVoorleesboeken.nl haar eigen blog heeft.

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    28 oktober 2016 at 10:54

    Het lijken me stuk voor stuk leuke boekjes. En erg geschikt ook voor deze tijd van het jaar.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.