Entertainment TV-series

{ Review } | Tom & Jerry: Back to Oz

De jongens zijn een tijdje terug een keer naar een toneelstuk geweest van The Wizard of Oz. Toen we een dvd binnenkregen over Oz, werden ze dan ook super enthousiast! We kregen Tom & Jerry: Back to Oz voor een review.Iedereen kent natuurlijk wel de Wizard of Oz. Tom & Jerry gingen al eerder op bezoek bij The Wizard of Oz. Deze dvd, Back to Oz, is een vervolg op deze leuke film. Op 21 september is deze film op dvd uitgekomen.

tom-jerry

Back to Oz

Het al decennia beroemdste dierenduo Tom & Jerry is nog lang niet uitgevochten en nog even geliefd als altijd. Want wie is er nou niet opgegroeid met de streken van deze dommige kat en dappere muis?
In deze film genieten Tom & Jerry samen met Dorothy van hun welverdiende rust in Kansas, nu ze de Boze Heks van het Westen verslagen hebben. Helaas blijkt de rust van korte duur, want er is een nieuwe schurk opgedoken, de Gnome King. Samen met zijn leger staat hij klaar om in Oz behoorlijke ravage aan te richten. Ze zijn slechts één stap verwijderd van totale controle over The Emerald City (de groene stad), ze hebben alleen nog de robijnrode pantoffels van Dorothy nodig.
Tom & Jerry reizen terug naar Oz om de gemene plannen van Gnome King te stoppen. Zal het hen lukken om als duo samen te werken of wordt de onderlinge rivaliteit te groot en vergeten ze waarom ze ook alweer zijn teruggekeerd naar Oz?

tom-jerry-back-to-oz

Engels gesproken

De film is helaas alleen in het Engels gesproken (en allerlei andere talen natuurlijk, maar geen Nederlands). Nu praten Tom en Jerry natuurlijk niet, maar alle andere figuren wel. Ook de liedjes zijn in het Engels. Ik vind dat toch echt wel jammer, want op deze manier kunnen de jongens echt niet het verhaal volgen. Ze zien van alles gebeuren en als Tom en Jerry weer eens gek doen is dat heel grappig, maar het Wizard of Oz verhaal gaat helemaal langs ze af. De ondertiteling is voor een 6-jarige op dat tempo nog niet te volgen.

tom-oz

(Te) Spannend

Daarnaast zitten er een aantal enge stukjes in de film, die D. en J. niet zo leuk vonden om te kijken. Bijvoorbeeld een stuk met een boze heks en de Gnome King vonden ze echt te spannend om te kijken. Ook de flying monkeys vonden ze nogal eng. Zeker als je niets verstaat van wat er gezegd wordt, kan ik me voorstellen dat het allemaal te spannend is.
Ik zou deze film aanraden voor kinderen vanaf een jaar of 10-12. Dan is het echt een leuke familiefilm, waar het ook voor de ouders leuks is om naar te kijken.

tom_and_jerry_back_to_oz_-_gnome_king tom-jerry-oz-flying

Go or No Go

Tom & Jerry: Back to Oz is volgens de dvd te kijken vanaf 6 jaar en ouder. Daar ben ik het niet mee eens, voornamelijk vanwege de spannende en enge stukken die erin zitten. Vanaf een jaar of 8 zou beter zijn, maar dan zou hij wel Nederlands gesproken moeten zijn. Dat is niet het geval, dus zou ik hem aanraden vanaf 10-12 jaar. Voor de leeftijd van 6 jaar vind ik deze dvd een No Go.
De film zelf is wel erg leuk, ik vond hem zelf ook gewoon leuk om naar te kijken. Daarom krijgt de film zelf wel een Go!

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.