3 jaar 4 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Sjef Specht en Willie Worm

Linda - Go or No Go

Sjef Specht en Willie Worm. Alleen de naam van het spel zorgde er al voor dat we lol hadden. En wat een redelijk simpel spel leek, bleek een erg grappig, spannend en leuk spel!

Sjef Specht en Willie Worm

Sjef Specht en Willie Worm is een nieuw spel van Identity Games. D. had dit spel toevallig al uit het grote speelgoedboek geknipt, want hij wilde die graag vragen aan Sinterklaas. Het toeval wou dat ik dit spel vorige week binnen kreeg voor een review. Twee hele blije mannetje dus en 10 minuten later zaten we aan tafel met Sjef Specht en Willie Worm.

Hongerige specht

Het spel bestaat uit een boomstam met de specht en Willie de worm. De specht heeft honger en wil natuurlijk een lekker hapje….Willie Worm! In de boomstam klem je een rond blaadje en daar overheen komt een kleurenschijf. Vervolgens stop je Willie Worm in de boomstam. Willie de Worm heeft een veer, die op spanning wordt gezet door hem in de boomstam te doen. Dan begint het spel. Om de beurt draai je aan de draaischijf. Op de draaischijf zitten 3 kleuren, een kruisje, een vraagteken en het logo 2x.
Als je een kleur draait, draai je die kleur ook op de boomstam. Vervolgens trek je Sjef Specht naar achter….en laat hem los. Op deze manier maakt de Specht een gaatje in het blaadje.
Als je 2x draait, mag je Willie 2x laten pikken, als je een vraagteken draait mag je zelf een kleur kiezen en als je een kruisje draait moet je een beurt overslaan.

Willie piept er tussenuit

Het spel gaat door en iedereen probeert zo tactisch mogelijk de specht te mikken op het blaadje. Aangezien Willie Worm op spanning staat, en precies op juiste punt het blaadje wordt gepikt, springt Willie Worm er in volle vaart uit. Daarbij maakt hij nog een grappig toetergeluidje. Hij springt ook echt best hoog uit de boomstam, waardoor de kids elke keer weer van hun stoel springen.

img_0991

Go or No Go

Sjef Specht en Willie Worm is een erg leuk spel en vanaf een jaar of 4 prima te spelen. Wel is er een ouder nodig om het blaadje in de boomstam te klemmen, dat lukt D. en J. nog niet. Verder is het een spel met spanning en plezier, we hebben iedere keer weer lol als we het spelen. Ook Opa had volop plezier met het spel. Duidelijk dus dat Sjef en Willie een GO krijgen!

Feitjes

Leeftijd; 4 jaar en ouder
Speelduur: Gemiddeld 8 minuten per speelronde
Aantal spelers: 2 of meer
Adviesprijs: 19,99

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Sofie Dauw
  26 november 2016 at 20:16

  Ik kijk er naar uit om het te kunnen spelen!

 • Reply
  Bodil
  20 november 2016 at 10:01

  Leuke review! Mijn 4-jarige zal dit vast hilarisch vinden! (En zelf willen proberen nieuwe blaadjes op maat te knippen, hihi)

 • Reply
  Doe mee met de Sinterklaashop en win! - Go or No Go
  19 november 2016 at 20:19

  […] dan nu tijd voor de Sinterklaas winactie! Een tijdje terug schreef ik een review over Sjef Specht en Willie Worm, Een super leuk en grappig spel en écht een leuke aanwinst voor in […]

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 oktober 2016 at 11:05

  Ik vind het er erg leuk uitzien. En de speelduur van 8 minuten spreekt me ook erg aan.

 • Reply
  marjo
  24 oktober 2016 at 09:35

  waar ik benieuwd naar ben is of er veel nieuwe papiertjes bij zitten, en hoe duur die zijn als je nieuwe moet kopen. hij staat namelijk hier ook op het lijstje.

  • Reply
   Go or No Go
   24 oktober 2016 at 15:25

   Hoi Marjo,

   Er zitten 20 velletjes in. Niet heel veel natuurlijk, maar ze zijn super makkelijk zelf bij te knippen. Ze zijn namelijk gewoon gemaakt van velletjes papier, gewoon printpapier dus zeg maar.
   Het komt met het knippen ook niet zo nauw, als ze maar groot genoeg zijn om in de boomstam te kunnen vouwen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.