Ze zijn er! LIGHT STAX bouwstenen! Splinternieuw op de markt en wij hebben ze alvast voor jullie mogen testen. LIGHT STAX bouwstenen bestonden al wel een poosje, maar dan alleen de stenen die op DUPLO® passen. Vanaf nu zijn er ook LIGHT STAX bouwstenen te koop die op LEGO® passen. Erg leuk, want vroeger toen ik zelf volop met LEGO® speelde, bouwde ik samen met mijn moeder een geweldig LEGO® maanlandschap. Daarin verwerkte we dan kleine lampjes, zodat het nog mooier en gaver werd. Maar dat was natuurlijk een heel gedoe met kabels en daarnaast waren het geen verlichte steentjes maar alleen verlichting in het landschap. Met de nieuwe LIGHT STAX heb je verlichte bouwstenen, wat een bouwwerk ineens ontzettend gaaf maakt natuurlijk!

LIGHT STAX Reptiles
Voor een review ontvingen wij de Reptiles set, die bestaat uit 105 stenen. Alle 105 stenen kunnen oplichten door de oplaadbare accusteen die je erbij krijgt. Deze accusteen heb je dus altijd nodig in je bouwwerk om hem op te laten lichten.
Met de 4-in-1 Reptiles set kun je vier verschillende reptielen bouwen. Een draak. een dino. een krokodil of een schildpad. Deze staan (1 groot en 3 klein) op de verpakking afgebeeld, maar er zit geen bouwtekening in de set. Hierdoor wordt het namaken van één van de figuren ineens best wel erg lastig. Of toch niet? Er is namelijk een ideale oplossing: alle bouwtekeningen zijn beschikbaar op de website www.lightstax.eu. Deze bouwtekeningen zijn heel duidelijk, makkelijk te volgen én je kunt ze niet kwijtraken. D. en J. vinden het in ieder geval erg leuk om de LIGHT STAX bouwwerken na te bouwen van de bouwtekeningen op de tablet. En natuurlijk kun je ook gewoon ieder bouwwerk maken dat je maar wil!


Bouwen en verlichten
Het bouwen van de stenen lukt D. en J. prima, want wat dat betreft lijkt het wel op LEGO®. Deze stenen gaan voor mijn gevoel wel een klein beetje stugger op elkaar. Om de stenen op te laten lichten moet je ze allemaal erg goed aandrukken. In de praktijk komt het er meestal op neer dat zonder mijn hulp ongeveer de helft van het bouwwerk verlicht wordt. Als ik alle stenen stevig aan duw, lukt het meestal wel om alle bouwstenen verlicht te krijgen. Het beste werkt het als je een bouwwerk maakt dat makkelijk aan te drukken is. Niet teveel steentjes half op elkaar bouwen dus, maar zoveel mogelijk volledig op elkaar.
Het lichtje kun je op drie verschillende standen zetten: Continu aan, knipperend en langzaam aan en uit.


Go or No Go
De resultaten zijn echt heel tof. Als je een mooi bouwwerk gemaakt hebt, is het een erg mooi gezicht dat hij helemaal oplicht. Het verschil tussen verlicht en niet verlicht is overduidelijk en op de foto hieronder zie je duidelijk hoe gaaf de LIGHT STAX zijn. Zeker als het een beetje schemert of natuurlijk als het donker is, ziet het er spectaculair uit. De LIGHT STAX waren perfect geweest als ze zonder al te hard aanduwen het allemaal zouden doen.
De hele set ziet er heel luxe uit, met name omdat de verpakking erg stevig en degelijk is, met mooie illustraties. Wij vinden het erg gaaf en vernieuwend speelgoed. En hoe meer je er van hebt, hoe gaver het wordt natuurlijk. Ik zie het al helemaal zitten, een lichtgevend dorpje!

Allerlei sets
De LIGHT STAX kun je kopen via bol.com (klik hier!) en is te koop in allerlei sets, van klein tot groot. Ook zijn er handige verlengsets te koop waardoor je grotere afstanden kan overbruggen.
De LIGHT STAX zijn voor kinderen van 6 jaar of ouder.

Wat denk je, een leuk cadeau voor je kids?
Lees ook; LEGO

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
2 Comments
Frederique
26 oktober 2016 at 20:12Heel leuk zeg!!!
Volgmama
26 oktober 2016 at 16:20Zeker, lijkt me erg gaaf! Wat stoer!