Fashion & Styling

{ Review } | Glerups Junior Boots (sloffen voor kinderen)

Linda - Go or No Go

Glerups kinderlaarsjes. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Des te meer reden om even door te lezen!

Wat zijn Glerups?

Glerups Junior boots zijn superzachte, warme slofjes voor kinderen. Ze zijn gemaakt van SiltFit: vilt gemaakt van wol waarin zijde is verwerkt. De vorm van de laars sluit goed aan bij de contouren van de voet. Het laarsje is bij de enkel wel wat ruim voor kinderbeentjes en sluit daardoor niet goed aan op de enkel/kuit. Dat is verder niet erg, maar het ziet er net wat minder mooi uit dan wanneer ze beter aansluiten. De dubbele laag vilt in de zool geeft een fijne veerkracht. De buitenzool is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer en heeft een mooie lichtbruine kleur.

Lekker warm maar geen zweetvoetjes

Onze jongens vinden het hele fijne boots! Ze lopen in de winter vaak op sokken rond in huis, maar daar glijden ze nogal eens op uit. Daarnaast hebben ze dan vaak koude voetjes. Daarom zijn de Glerups ideaal. Het liefst dragen ze de Glerups met blote voeten. Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen, zodat de laarzen altijd droog en warm aanvoelen. Heel fijn, want de jongens hebben nogal gauw last van zweetvoetjes. Met deze boots hebben ze daar tot nu toe nog helemaal geen last van, dus dat is echt een groot pluspunt.

Voor binnen en buiten

Je kunt de Glerups ook gewoon buiten dragen, bijvoorbeeld naar school. Wij zelf doen dat niet, omdat ze dan toch gauw vies worden. De zool is daarnaast niet echt bestemd tegen nat gras, dus wij gebruiken ze vooral als slofjes binnen. J. is er een keer mee naar buiten gelopen, en dat kan de zool prima aan hoor, maar ik vind ze toch wat te prijzig om ze als echte buitenschoenen te gebruiken.

Go or No Go

We zijn enthousiast over de Glerups! Met name omdat kinderen in deze boots geen zweetvoetjes krijgen, ondanks dat ze er met blote voetjes inzitten. Ze lopen lekker en de zolen zijn niet glad, waardoor de jongens niet uitglijden op onze houten vloer. Een minpunt vind ik dat de slofjes bij de enkel behoorlijk ruim zitten, dat zit niet zo mooi dan wanneer ze iets beter aan zouden sluiten.
Overall krijgen de Glerups zeker een Go, aangezien ik heel blij ben dat ik slofjes gevonden heb waar D. en J. geen zweetvoetjes in krijgen.

sloffen-zweten

Extra informatie

Glerups zijn verkrijgbaar vanaf maat 24 tot en met maat 34.
Ze zijn verkrijgbaar in Nederland en België in de kleuren rood, petrol en zwart.
De prijs van de Junior Boots is €55,95 en je shopt ze hier.


Over Glerups

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Ove Glerup ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. 

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.