10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen Winnen

{ Review } | Doolhof Glow in the Dark

Mijn spellenmonsters sprongen een gat in de lucht toen ze Doolhof Glow in the Dark zagen! Ze vinden Doolhof een geweldig spel, en nu helemaal! 

Doolhof van Ravensburger bestaat al 30 jaar! Ja, dat verklaart meteen waarom veel ouders bij dit spel roepen: “hee, dat heb ik vroeger zelf ook nog gespeeld!” Dat geldt ook voor mij. Geweldig dat dit spel nog altijd leuk is, zonder dat er een hyper moderne versie van gemaakt is. Wél heeft het spel na 30 jaar een gave twist gekregen. Het spel is nog steeds hetzelfde, maar nu met een extraatje!

img_0720

Doolhof Glow in the Dark – Licht & Donker

Met deze jubileumuitgave heb je twee spellen in één! Speel Doolhof in het licht zoals je gewend bent, of zoek in het donker naar de geheimzinnige lichtgevende schatten! Nieuwe schatten komen uit het niets tevoorschijn en de gangen lichten op.
Deze bijzondere Doolhof Glow in the Dark versie begin je net als de basisvariant gewoon in het licht. Zodra een speler zijn schatten allemaal heeft gevonden, is het tijd om de nacht-schatkaarten erbij te pakken en te verdelen. Je kaartjes leg je open voor je neer. Daarna doe je het licht uit…en dan wordt het spannend! De geesten en schatten lichten op in het donker. Ook nu ga je zo snel mogelijk je schatten veroveren. Je mag zelf weten welke schat je als eerste gaat zoeken. Als je een schat gevonden heb, draai je het kaartje om. Heb je al je nacht-schatten gevonden, dan moet je zo snel mogelijk terug naar je startveld. Lukt dit je als eerste, dan mag je als beloning één van de drie munten omdraaien en pakken. Door deze munt krijg je extra punten.
Elke gevonden dag-schat levert 1 schatpunt op, elke gevonden nacht-schat levert 2 punten op. De speler die het spel heeft beëindigd krijgt ook nog eens punten voor de omgedraaide munt (1,3 of 5 punten).
En natuurlijk wint de speler met de meeste punten!

glowdark

Altijd in beweging

Het Doolhof is natuurlijk altijd in beweging. Heb je het ene moment je schat recht voor je neus liggen, het volgende moment kun je in één keer aan de andere kant van het speelbord staan. Iedere speler moet iedere beurt een keer een rij laten verschuiven. Je kunt hierbij verschillende taktieken toepassen. Of je kiest ervoor om je pad naar je kaartje zo snel mogelijk te maken, of je kiest ervoor om de ander te dwarsbomen. Bij Doolhof komt een flinke dosis behendigheid, ruimtelijk inzicht en een beetje geluk kijken. En wat ik tof vind om te zien, is dat de kids iedere keer een beetje meer taktiek krijgen.

img_0728

Go or No Go

Deze Jubileumeditie geeft wel echt weer een extra dimensie aan het spel. Het is een leuke toevoeging die het spel op een leuke manier vernieuwd, maar toch niets afdoet aan de oude manier van spelen. Wij hadden de basisversie van Doolhof al in huis, maar die gaan we nu aan een vriendje geven. Deze nieuwe Jubileumeditie houden we, omdat we die wel erg leuk vinden! Het mag dus duidelijk zijn dat Doolhof Glow in the Dark een Go krijgt!

Feitjes

Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: Officieel vanaf 7 jaar, maar D. en J. konden dit spel al heel goed spelen vanaf 5 jaar.
Speelduur: 20 minuten
Adviesprijs: € 30,- en onder andere te koop bij bol.com


Lees de nieuwste versie van Doolhof ook: Doolhof 3D

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 37 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 7-jarig meisje - Go or No Go
  22 juni 2020 at 16:00

  […] en met het vliegtuig de reisspellen.Op dit moment zijn onze favorieten; Rummikub, Wie is het, Doolhof, Trivial Pursuit Disney of Party & Co Disney prinsessen versie en zo kan ik nog wel even […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 7-jarig meisje - Go or No Go
  22 juni 2020 at 16:00

  […] en met het vliegtuig de reisspellen.Op dit moment zijn onze favorieten; Rummikub, Wie is het, Doolhof, Trivial Pursuit Disney of Party & Co Disney prinsessen versie en zo kan ik nog wel even […]

 • Reply
  { Review } | Doolhof 3D van Ravensburger - Go or No Go
  3 november 2019 at 06:31

  […] te noemen. Wat zo leuk is, is dat dit spel continu vernieuwd wordt. Zo verscheen vorig jaar een Glow in the Dark Doolhof en nu is er de allernieuwste versie: Doolhof […]

 • Reply
  Leila
  21 oktober 2016 at 23:09

  Doolhof is er nog? Ja, niet te geloven! ? Maar dan in een nieuw jasje. ‘Glow in the Dark’ lijkt hij heel spannend met mijn kinderen. Halloween, Sinterklaas en donkere avonden komen er aan. Ik doe graag mee.

 • Reply
  Aniek
  20 oktober 2016 at 11:18

  We houden van spelletjes, ik loot graag mee.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  19 oktober 2016 at 00:24

  Ik doe zoooooo graag mee zeg. Wat n leuke editie is dit.

 • Reply
  Anneliese de Waal
  18 oktober 2016 at 21:03

  Doe heel graag mee voor de kinderen, ik waag graag een kansje.
  Heel erg leuk.

 • Reply
  Paula
  18 oktober 2016 at 19:49

  En het was al zo’n leuk spel! #beter

 • Reply
  Corinne de Graaf
  18 oktober 2016 at 16:07

  Leuk voor mijn kinderen.

 • Reply
  Anouk
  18 oktober 2016 at 12:51

  Dit spel speelde ik vroeger heel veel en het verveelde nooit, deze versie is helemaal stoer! Ik wil deze graag winnen voor mijn zoontjes!

 • Reply
  Miekske Dingens
  17 oktober 2016 at 23:28

  Wat gaaf! Vroeger al enkele keren de gewone editie gespeeld, maar deze heeft net dat tikkeltje meer!!! <3

 • Reply
  Janita
  17 oktober 2016 at 15:43

  Leuk zeg! Ik doe graag mee! 🙂

 • Reply
  melissa
  17 oktober 2016 at 14:16

  Onze kids zijn gek op spelletjes, net als deze mama en papa. heerlijk om de luie zondagmiddag met spelletjes door te brengen. ik ken doolhof natuurlijk wel van vroeger, maar deze uitvoering maakt het extra leuk!

 • Reply
  anica aarts
  17 oktober 2016 at 13:58

  Maak heel graag kans op dit leuke spel

 • Reply
  Michael noo
  17 oktober 2016 at 13:31

  Doe heel graag mee!! Zou super leuk zijn dit spel in huis te hebben

 • Reply
  JJ Veldhuizen
  17 oktober 2016 at 08:55

  Ik doe heel graag mee. dit lijkt me een fantastisch grappig spel 😀 Een beetje anderen in de weg zitten is altijd leuk

 • Reply
  lizette kerlen
  17 oktober 2016 at 08:50

  Mijn zoon zal dit echt een geweldig spel vinden. Ik ook trouwens.

 • Reply
  dennis kerlen
  17 oktober 2016 at 08:49

  Het spel ziet er echt leuk en spannend uit. We doen hier graag spelletjes.

 • Reply
  Jan
  16 oktober 2016 at 22:21

  Ons gezin laat zich graag verrassen met dit superleuke spel !

 • Reply
  Lies
  16 oktober 2016 at 21:38

  Super leuk zeg!! Ik doe graag mee! Een ideaal cadeautje!

 • Reply
  Sandra
  16 oktober 2016 at 18:51

  Ik zeg: licht uit…….. 😉 ik doe heel graag mee!

 • Reply
  brants
  16 oktober 2016 at 18:51

  zou leuk zijn voor mijn kleinzoontjes, hebben al wel wat spellen maar dit nog niet

 • Reply
  kempenaers
  16 oktober 2016 at 18:49

  doe graag mee voor mijn kleindochter en kleinzoon die spelen thuis in de vakantie en op reis veel gezelschapspellen

 • Reply
  marieka waalwijk
  16 oktober 2016 at 16:34

  wow echt supergaaf voor mijn zoons

 • Reply
  rooo
  16 oktober 2016 at 14:40

  superleuk spel voor de donkere dagen met onze meid!

 • Reply
  jolein koolske
  16 oktober 2016 at 13:17

  Woooww lijkt me een super leuk spel voor mijn dochtertjes ! vooral met de winter voor de deur heel welkom ! Ik maak dan geregeld op zondag warme chocolademelk met slagroom en kijken we filmpjes of doen we spelletje met ons gezin 🙂 Heerlijk die momenten !!

 • Reply
  Kelly Groen
  16 oktober 2016 at 11:34

  Heel leuk! Jeugdsentiment voor ons – en een toevoeging die ik graag in mijn spelletjeskast wil zien! Ik ga duimen!

 • Reply
  Marian B
  16 oktober 2016 at 10:43

  Wij hadden het vroeger niet, maar een vriendin wel. Daar ken ik het van en ik herinner me dat ik het erg leuk vond. Zou leuk zijn om het nu te mogen spelen met mijn zoontje. En dat het een glow in the dark spel is zal het extra leuk en stoer maken. En alvast een leuk cadeau voor Sinterklaas, dat is ook niet verkeerd!

 • Reply
  Maartje
  16 oktober 2016 at 10:38

  Wauw! Wat ziet het er nu cool uit! Ik ken het spel inderdaad van vroeger. We hadden van vrienden van mijn ouders de Duitse versie gekregen ( kenden het hier nog niet ) , das veruckte labyrinth :-)). Super leuk en het ging zelf mee op vakantie! Ik wil het heel graag winnen voor m’n neefje van bijna zes! Hij is gek op spelletjes en er super goed in, en ik weet zeker dat hij het geweldig zal vinden. Nu hopen dat tante Maart mee mag doen ;-)).

 • Reply
  Bas
  16 oktober 2016 at 08:06

  We zijn gek op spelletjes dus we doen graag mee.

 • Reply
  Kelly Aarts
  14 oktober 2016 at 20:33

  Ik doe mee voor mijn man! Dit was vroeger zijn lievelingsspel, maar zijn broer heeft het ingepikt haha. Wil het graag voor hem winnen, kan hij het nu met onze meiden spelen!

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  14 oktober 2016 at 19:21

  Heel graag voor onze tweeling Lucas & Eva die op 5 december jarig zijn en dol op spelletjes net als papa en mama 😀 Ook nu heb ik weer het gebruikelijke gedaan 😀

  groetjes Linda

 • Reply
  Lieke van Veen
  14 oktober 2016 at 15:46

  Heel erg leuk ik ken dit spel nog van vroeger. Ik zou het heel erg leuk vinden om de nieuwe editie glow in the dark te winnen.

 • Reply
  Heleen
  14 oktober 2016 at 14:48

  Jaaaa, leuk! Mijn zoontjes houden van spelletjes, en ik ook! Mijn zoontje is volgende maand ook nog jarig en zo’n spel zou hij heel leuk vinden. Die glow in de dark vind ik een leuke toevoeging!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  14 oktober 2016 at 11:36

  Ik zie ineens allerlei varianten van dit spel voorbij komen. Gisteren nog eentje met Elza. Wat leuk dat er zoveel soorten van dit spel zijn. Deze vind ik ook weer erg leuk.

 • Reply
  Frans Jurriens
  14 oktober 2016 at 11:33

  Het origineel vroeger als kind super veel gespeeld. Dit is wel een gave upgrade van dit spel. Lijkt me super om deze versie met mijn zoontje te spelen in het donker 🙂

 • Reply
  Bodil
  14 oktober 2016 at 10:36

  Gaaf! Jeugdsentiment in een glowing nieuw jasje!
  Lijkt mij inderdaad heel geschikt voor Sinterklaas 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.