Reistips

Wat neem ik mee tijdens een dagje weg?

D&J zijn natuurlijk al 6 jaar en dat is zo’n leeftijd waarop dingen steeds makkelijker gaan. Ze worden zelfstandiger, ze kunnen beter hun eigen gang gaan en je hebt steeds minder vulling in je ´luiertas’. Toch?

Die luiertas zet ik tussen aanhalingstekens, want met 6-jarigen kun je natuurlijk niet meer spreken over een luiertas. Maar ach, dan weet iedereen wat ik bedoel. De tas die je meeneemt als je een dagje weg gaat.
De luiertas die de eerste 3-4 jaar voornamelijk gevuld was met luiers, billendoekjes, flesvoeding en reservekleding. Een compliment trouwens voor onze luiertas, want dat ding heeft het de volledige 4 jaar prima volgehouden. Hij was niet mooi en niet modieus, maar wel stevig en praktisch.

Handige rugzak

Met dagjes uit of tijdens een bijzondere overnachting nemen we die luiertas inmiddels niet meer mee. We nemen een rugzak mee, en niet zomaar één maar voor dagjes uit een ideale: een rugzak met wieltjes. Je kunt de hendel van de rugzak uitschuiven en dan heb je als het ware een rugzak-trolley. Nou, ik kan je vertellen, als je door de Efteling of een ander groot park wandelt, ben je heel blij dat je dat zware ding niet op je schouder of op je rug hoeft te tillen! Want dat ding zit gewoon vol hoor! Misschien nog wel voller dan de luiertas ook zat. En zwaar, dat is ie ook. Maar wat zit er dan allemaal in?

dagje weg

What’s in my bag

– Pakjes drinken. Ja, je bent een echte Nederlander of niet, maar ik vind het drinken in pretparken altijd zo belachelijk duur. Een flesje appelsap en je bent al gauw een euro of 3 verder. Nou, daar koop ik in de winkel zo 12 pakjes A-merk sap voor hoor. Maar goed, die pakjes drinken wegen ook wel wat, dus qua gewicht gaat het dan al lekker hard.
– Verder neem ik ook altijd reservekleding mee. Maakt niet uit hoe oud ze zijn, een ongelukje kan altijd gebeuren. Maar ook een waterattractie waar je misschien net een beetje pech mee hebt en je kind is van top tot teen nat. Dus, altijd een schone broek, shirt, ondergoed en sokken mee.
– Wat nog meer: Een plastic tasje. Ideaal als je inderdaad vieze/natte kleding hebt. In het zakje en klaar. Hoef je die natte kleding niet ergens in een hoekje van je rugzak te duwen.
Zonnebrand. Dat heeft geen uitleg nodig.
– Ok, niet altijd, maar de laatste tijd gaat mee: de tablet. Ja…de tablet. En nee, de jongens gaan dan écht niet in het park rondlopen met hun tablet. Maar we nemen hem wel mee. De jongens spelen namelijk fanatiek Pokémon Go. In de auto is het tegenwoordig heerlijk rustig, want dan kijken ze naar de Pokémon Go app of er een Pokémon komt. En als we dan lekker op een terrasje zitten en we komen toevallig net een Pokémon tegen die ze nog niet hebben, mogen ze die even vangen tussendoor. De tablet is ook makkelijk mee te nemen hoor, zeker met een veilige hoes erom.
– Last but not least, natuurlijk mijn telefoon. Ik ga nergens heen zonder mijn telefoon. haha. Overigens altijd met een hoesje er omheen, zodat hij toch wat bescherming heeft.
Arno neemt wel eens ooit zijn laptop mee. Vooral als we naar een speelparadijs gaan en de jongens gewoon lekker zelf uren kunnen spelen. Dan is het wel zo handig om gewoon even achter de laptop te kruipen en even te werken. Ook voor mij overigens, even een blogje tikken terwijl de kids zich vermaken.

Nametag kettingen

Ik doe trouwens ook altijd ontzettend mijn best om de nametag-kettingen van de jongens om te doen. Hierop staan hun gegevens en mijn mobiele nummer, voor het geval dat. Geeft toch een veilig gevoel, hoe goed je ze ook in de gaten houdt. Maar helaas ben ik er gewoon niet zo goed om die dingen mee te nemen, ik denk er altijd aan als ik voor de entree van het park sta. Terwijl ik dit typ bedenk ik me: Waarom stop ik die dingen niet in de rugzak!? Die heb ik toch altijd bij met een dagje uit én dan heb ik dus ook die kettingen bij. Ideaal, zo’n blog! 😉

shutterstock_101972836


Foto identification plate via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Nicole
  20 oktober 2016 at 07:55

  Ik heb een weekendtas met wieltjes, laatst naar legoland meegenomen. Vond niet iedereen even leuk haha. Maar ik wel. Geen gedoe met sjouwen..

  • Reply
   Go or No Go
   20 oktober 2016 at 08:32

   Oh…dat is wel een goede tip voor zaterdag! Die gaan wij ook mooi meenemen! 🙂 Haha lijkt de HHB wel 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.