Binnenspeeltuinen

LEGO World 2016: wat is er allemaal te doen?

Wauw! Vandaag was het dan eindelijk zover: wij gingen naar LEGO World! Voor de allereerste keer. We wisten dus nog niet zo goed wat we konden verwachten en hoe het er allemaal uit zou gaan zien. Ga jij de komende dagen nog naar LEGO World? Lees dan door wat er allemaal te doen is en wat wij het gaafste vonden!

LEGO World in het algemeen

Eigenlijk weet ik niet eens zo goed waar ik moet beginnen, want er is enorm veel te doen. Om te beginnen even een algemene indruk die we na vandaag hebben. Wat wij super leuk vonden is dat er overal grote LEGO figuren te vinden zijn. Foto oppertunity’s in overvloed zeg maar. En stuk voor stuk ontzettend bijzonder en mooi gemaakt. Alle LEGO werelden komen aan bod, denk aan LEGO Friends, Star Wars, Ninjago, City en Elves. Iedere wereld heeft zijn eigen gedeelte in de jaarbeurs, waardoor je van de ene wereld in de andere wereld stapt. Ook zijn er bepaalde gedeeltes zonder thema, bijvooorbeeld mechanic LEGO en LEGO van vroeger. En natuurlijk is er overal volop vermaak door bijvoorbeeld gave springkussens.

imag1493

imag1478

Dan nu tijd voor onze favoriete LEGO World 2016 spots.

LEGO Regendouche

In de LEGO Elves wereld staat een echte LEGO regendouche! Super tof. Poncho aan en gaan met die banaan! Je stapt zo in een douche vol mini LEGO steentjes. Toen we er weer uit kwamen, zaten onze kleren en schoenen onder de steentjes. Zelfs op het toilet kwamen er nog een paar uit gevallen en op de weg terug zagen we ze tot in de parkeergarage nog terug.

Lego World 2016 douche

Het doolhof bij LEGO Nexo Knights

Een leuk doolhof voor de kinderen. Niet te moeilijk, maar een doolhof blijft altijd spannend. De in- en uitgang zijn aan dezelfde kant, dus je kindje kwijtraken kan niet gebeuren.

imag1488

Meebouwen aan grote projecten

Op verschillende plaatsen kun je mee helpen bouwen aan grote LEGO projecten. Zo kun je bijvoorbeeld grote LEGO platen mee maken die uiteindelijk een gigantische oppervlakte vormen. Echt heel erg mooi gedaan!
Ook kun je grote bouwstenen maken waar uiteindelijk een groot kasteel van wordt gebouwd. Zo zijn er nog meer projecten waar je aan mee kunt helpen.

Lego World 2016 platen

LEGO Technic

Hier hebben wij toch wel een dik uur doorgebracht. Je kunt er hele gave auto’s bouwen die je door ze achteruit te trekken kunt laten rijden. Er is een soort stuntbaan gebouwd waar de auto’s over heen kunnen sjezen. Resultaat: overal vliegende auto’s. Erg tof! Daarbij is er een racemat waar wedstrijdjes gedaan worden wie zijn auto zo ver mogelijk kan laten komen.

imag1577imag1581

Onwijs grote LEGO Knikkerbaan

Waar we echt onze ogen uit hebben staan kijken is bij de enorm grote LEGO knikkerbaan. De knikkers lopen door meer dan 60 verschillende stukken baan en stuk voor stuk zijn ze bijzonder om naar te kijken. De één schiet de knikkers naar het volgende bouwwerk, de ander laat ze met een trappetje omhoog gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles werkt op motortjes en het ziet er spectaculair uit.

Lego World 2016 knikkerbaan imag1588

Prachtige bouwwerken

Op veel plekken zie je privécollecties van verzamelaars. Van Disneyland Parijs in LEGO tot Harry Potter. Treinen, kermissen, steden, kastelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Je kijkt je ogen uit…

imag1536 imag1552 imag1515 Lego World 2016 kastelen Lego World 2016 Disneyland

LEGO Friends

De LEGO Friends wereld is zeer uitgebreid. Naar mijn idee terecht, want ik vind dit ook onwijs mooie, gedetailleerde LEGO. Mijn jongens vinden het te meisjesachtig, hoewel ze hun mening snel bijstelden toen ze de Kermis lijn van LEGO Friends zagen. Deze lijn is ook duidelijk minder roze en paars. Er zit blauw en zwart in verwerkt en hij ziet er gewoon wat stoerder uit ook. De Kermis is echt heel tof, met onder andere een achtbaan, een reuzenrad en een draai-attractie. Die wil ik nog wel om mee te spelen!
In de LEGO Friends hal staat ook een echte kermisattractie trouwens. Die gaat wel hard, dus dat moeten je kids wel durven.
Ook kun je er eendjes vangen, je haren mooi laten doen en glitter tattoo’s laten zetten.

imag1544

Echte LEGO figuren

Wat erg leuk is, is dat je de hele dag door echte LEGO figuren ziet rond wandelen. Ze kwamen we de meiden van LEGO Friends tegen, Star Wars figuren en nog enkele anderen. Ze maken graag tijd voor fotomomentjes.

imag1528

Speurtocht

Je krijgt bij binnenkomst een plattegrond, waar tevens ook een speurtocht op staat. We zijn er heel fanatiek aan begonnen en D. en J. vonden dat prachtig. Maar we waren uiteindelijk zo druk met spelen en bouwen, dat we hem een beetje vergeten zijn. Helaas pindakaas!

imag1584

Bouwwedstrijd

Bij onder andere de LEGO Elves wereld kun je meedoen aan een bouwwedstrijd. Nu kun je óveral bouwen, maar hier bouw je dan dus voor een wedstrijd. Overigens maak je vooral kans als je echt een heel bijzonder bouwwerk maakt, waar je dan dus ook wel een poosje mee bezig bent. Richt je dus niet teveel op de wedstrijd en bouw gewoon lekker waar en wat je leuk vindt.
Wel leuk is dat de kinderen die op het einde van de dag meehielpen met alle bouwwerken opruimen, een zakje LEGO cadeau kregen. Dat was een leuke verrassing voor D. en J.!

imag1510

Handig om te weten

* Bij de infobalie kun je een polsbandje halen voor je kind, waar je je telefoonnummer op kunt schrijven.
* De jassen kun je niet in LEGO World ophangen, maar wel in de Jaarbeurs. Voor je dus LEGO World binnenloopt, hang je je jassen weg bij de garderobe van de Jaarbeurs.
* Er zijn Kindje Kwijt punten, waar je een kindje dat zijn of haar moeder kwijt is heen kunt brengen. Daar wordt het kindje opgevangen door een medewerker en wordt er indien nodig omgeroepen dat er een kindje zijn papa of mama kwijt is.
* Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Wel is het redelijk prijzig en je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen van thuis.
* Andere handige tips en informatie over tickets vind je hier.

imag1532

En er is nog veel meer

Ik kan nog véél meer vertellen over LEGO World, maar dit waren voor ons wel echt de hoogtepunten. Wat voor de iets jongere kinderen leuk is, is het LEGO DUPLO speelgedeelte en de bioscoop. Zeker een aanrader om even te gaan kijken.
Voor de stoere jongens en meiden is er een workshop zwaardvechten, waar je met een LEGO schild en zwaard leert vechten.

Lego World 2016 starwars

Na een geweldige dag, waarbij we ons geen minuut verveeld hebben, gingen we weer moe maar voldaan naar huis. Bij de uitgang kregen we nog een leuke goodiebag mee met een zakje LEGO, een poster en een aantal magazines. Ga je de komende dagen nog naar LEGO World, dan wens ik je heel veel plezier. We hebben een geweldige dag gehad en hebben volop genoten!

Lego World 2016

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.