5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Het Stenen Tijdperk van 999 Games

Wij hebben een spellenkast vol met spelletjes. We spelen vaak gezelschapsspellen samen met de jongens en gelukkig hebben we genoeg spelletjes die ik ook leuk vindt om te doen met ze. Maar vandaag vertel ik je alles over mijn favoriete kinderspel, Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw en Avontuur. 

Regelmatig krijg ik berichten van volgers met vragen zoals welk spel ik aanraad voor een bepaalde leeftijd of welk spel leuk is om als volwassene mee te spelen met je kinderen. Ik hoef daar nooit lang over na te denken, want ik heb overduidelijk een favoriet.
Of eigenlijk, die had ik. Mijn favoriet was namelijk Carcassonne Junior. Een geweldig spel, ook van 999 Games, voor kinderen van 5 jaar en ouder. Eerder schreef ik daar al een uitgebreide review over. Maar mijn nieuwe favoriete spel, ook van 999 Games overigens, is Het Stenen Tijdperk.

Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw en Avontuur

Sinds deze week heb ik een nieuwe favoriet: De kinderversie van Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw en Avontuur. Dit is een spel van 999 Games en is een junior variant op het spel voor 10 jaar en ouder. Deze kinderversie is voor kinderen vanaf 5 jaar heel goed te spelen. Ik ontving dit spel van 999 Games voor een review en vandaag vertel ik uitgebreid hoe het spel in zijn werk gaat en wat mijn jongens en ik er van vinden.

img_0866

Hutten bouwen

In Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw en avontuur is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk drie hutten in je dorpje bouwt. Om de hutten te kunnen bouwen ga je op zoek naar grondstoffen voor deze hutten. Doordat je met je pion kriskras over het speelbord gaat, krijg je allerlei grondstoffen. Als je niet de juiste grondstoffen hebt, kun je naar de ruilmarkt om te kijken of daar misschien de juiste grondstof ligt.

Op zoek naar grondstoffen

Om het bord heen liggen veertien fiches met acties erop. Zo kun je bijvoorbeeld een fiche omdraaien met de ruilmarkt, waardoor je direct naar de ruilmarkt mag. Ook kun je onder andere een visje of een slagtand omdraaien, waardoor je direct naar het vakje van de betreffende grondstof mag en deze grondstof mag pakken. Dan hebben we nog een fiche met de werkplaats; de plek waar je je hutten kunt gaan bouwen. Ook kun je een dobbelsteenfiche krijgen, waarbij je het aantal ogen dat de dobbelsteen telt je pion naar voren zet. Tot slot nog een hond-fiche, waarmee je een hondje mag pakken. Deze dienen als jokers en zijn dus erg waardevol. Het leuke aan deze fiches is dat ze iedere keer als iemand op de werkplaats komt, weer allemaal omgedraaid worden. Het is dus heel slim om te proberen enkele fiches te onthouden, zodat je sneller je hutten kunt bouwen.

review-stenen-tijdperk-junior

Helemaal af

Het spel ziet er fantastisch uit. De graphics zijn helemaal af en de speelelementen zijn van stevig hout. Precies zoals ik gewend ben van 999 Games. De hutten, dorpjes en fiches zijn van dik stevig karton. Zelfs de speluitleg is een feestje om te lezen, met voorafgaand een leuk verhaal over het Stenen Tijdperk met Jono en Jada. D. en J. vonden het heel leuk om te horen hoe ze vroeger manden maakten in de rivieren en scherpe punten maakten voor pijlen. Zo werden alle speelstukken van het spel ook weer extra herkenbaar, zoals de mammoet slagtanden die gebruikt werden voor gereedschap en sieraden. Ook wordt er verteld over het van goederen, omdat er in die tijd nog geen winkels waren waar je iets kon kopen. Dit alles op een erg leuke, kinderlijke manier verteld.

Het Stenen Tijdperk huttenbouw en avontuur

Go or No Go

Ik vind het feit dat er ook een stukje geheugentraining in het spel vindt extra leuk. Zo worden kinderen spelenderwijs getraind om te onthouden. Ook is het erg leuk om te zien hoe kinderen op deze manier al een beetje tactiek ontwikkelen voor dit soort spellen.
Het spel is helemaal af, zelfs de achterkant van het speelbord en de doos waar alles in hoort zien er prachtig uit. Ik vind het geweldig als er bij een spel aan alle details wordt gedacht, en dat is hier zeker het geval.
Als iemand aan mij zou vragen welk spel een aanrader is voor bijvoorbeeld een verjaardag of voor Sinterklaas, dan is Het Stenen Tijdperk het eerste spel dat in me op zou komen. Het mag duidelijk zijn: Wij zijn fan en we geven een overduidelijke GO!

img_0873

Feitjes

 • Leeftijd: 5 jaar en ouder
 • Speelduur: 15 minuten
 • Aantal spelers: 2-4 spelers
 • Verkoopprijs: €24,99 en hij is onder andere hier te koop.

Het Stenen Tijdperk

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Het Stenen Tijdperk op Pinterest bewaren ♥

het stenen tijdperk review 999 games

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

 • Reply
  { Review } | Carcassonne Junior, wij zijn fan! - Go or No Go
  11 november 2017 at 14:19

  […] { Review } | Het Stenen Tijdperk van 999 Games – Go or No Go […]

 • Reply
  { Review } | Machiavelli Deluxe van 999 Game - Go or No Go
  17 juni 2017 at 07:04

  […] { Review } | Het Stenen Tijdperk van 999 Games […]

 • Reply
  I. Geenen
  14 oktober 2016 at 08:51

  Dat ziet er leuk uit ook voor de leergierige kinderen gelijk een les geschiedenis spelenderwijs.De jokers zullen wel gewild en hilarisch zijn ivm het memory gehalte ; en dat kinderen dat meestal beter kunnen dan volwassenen 😉 .

 • Reply
  Janneke
  12 oktober 2016 at 17:41

  Wat leuk! Wij hebben al een junior spel van 999Games (Carcasonne Junior) en dat vinden de kinderen erg leuk.
  Ik denk dat ze dit spel ook erg graag zouden spelen. Goede tip!

 • Reply
  Selina van Bers
  12 oktober 2016 at 10:50

  Ow wauw! Ik zocht nog een leuk & educatief spelletje voor “aan Sinterklaas” te vragen voor mijn kindjes. Dus spel is perfect!

 • Reply
  Marianne
  12 oktober 2016 at 09:25

  Klinkt goed! Ik ben dol op (bord)spellen.
  Onze zoon wordt bijna 4 dus dan kunnen we langzaamaan naar de echte spelletjes gaan! Momenteel is hij helemaal dol op de toren van Pisa en Johnny’s Farm (ken je die al)? Leuk bordspel voor de allerkleinsten

  • Reply
   Go or No Go
   12 oktober 2016 at 09:32

   Oh die laatste ken ik nog niet! Ik ga hem opzoeken, ik ben nu wel heel benieuwd! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.