Huis & Tuin

Verbouwen of verhuizen?

verbouwen of verhuizen
Linda - Go or No Go

Wij zijn lekker druk bezig met verbouwen in huis. Al een jaar of twee inmiddels. Het was flink verbouwen, óf verhuizen. Wij kozen voor het eerste. 

Internetmakelaar

Maar daar kozen we niet direct voor hoor. Ons huis heeft een half jaar ongeveer te koop gestaan. We kozen voor een internetmakelaar en regelen dus het meeste zelf. Dat ging prima en al gauw stond ons huis te koop. Super spannend!
Natuurlijk ging ik al een beetje rondkijken op huizensites en zag het ene na het andere mooie huis. Het perfecte huis vond ik niet, maar dat hoefde ook nog niet. Ook ging ik alvast bekijken hoe we hulp met het verhuizen konden krijgen, want dat is een flinke klus hoor. Zeker met kleine kinderen erbij.

Toch verbouwen?

In dat half jaar waarin ons huis te koop stond, besefte ik eigenlijk dat ik wel heel happy was met de wijk waar we in woonde. En het huis was op zich ook niets mis mee, maar er moest wel flink wat aan gebeuren. We hadden ook al het een en ander gedaan, zo hadden we een jaar of vier geleden een speelkamer aangebouwd. Ideaal!
Naast het feit dat het eigenlijk een prima plek was om te wonen, speelde ook het feit mee dat mijn partner geen vaste baan had op dat moment. Het kon dus heel goed zijn dat we ons huis zouden verkopen en vervolgens er een kleiner huis voor terug zouden krijgen. Dat was natuurlijk totaal niet de bedoeling van verhuizen.

abode-987096_960_720

Uit de verkoop

En dus was de keuze eigenlijk redelijk snel gemaakt. We haalden ons huis uit de verkoop en ik maakte een lijstje van wat er allemaal moest gebeuren aan het huis. Het belangrijkste zette ik bovenaan, klussen met minder prioriteit kwamen onderaan.
Inmiddels zitten we dus al een jaar of twee in verbouwingen. We pakken het, vind ik dan, wel goed aan hoor, want we doen alles één voor één en zitten dus nooit in een grote puinzooi in huis.
Na iedere verbouwing zie ik mijn perfecte huis weer een stapje dichterbij komen, en dat geeft een heerlijk gevoel!
Dit weekend kwam de offerte binnen voor de verbouwing van de slaapkamer van de jongens. Zij slapen nog samen, maar niet lang meer ;-). Dat wordt dus onze volgende verbouwing.

Zo blijven we dus lekker bezig. Ik hoop over een jaar of 2-3 wel even uitgebouwd te zijn hoor. Maar ik vraag me af of dat punt ooit komt, want als het een klaar is, dan bedenk ik al gauw wel weer iets anders wat moet (of mag) gebeuren.


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.