10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen Winnen

{ Review } | Photopearls van Goliath

Goliath heeft dit jaar de Photopearls geïntroduceerd. Tijd om jullie er kennis mee te laten maken door middel van een review…en een winactie!

Wij ontvingen van Goliath een set met maar liefst 7500 kralen. De kralen lijken precies op strijkkralen, alleen zit daar juist het grote verschil. Deze kralen strijk je niet, maar plak je op het einde, als je helemaal klaar bent, op een bijgeleverd dik stickervel.

Van foto naar patroon

First things first, want als eerste heb je een foto nodig. Met de Photopearls kun je namelijk een foto of afbeelding maken. Hiervoor heb je een speciaal programma nodig. Dit is een programma dat je op je computer download. In de gebruiksaanwijzing die je in de doos vindt staat een code waarmee je kunt inloggen in het programma.
Je krijgt, zodra je het programma geopend hebt, een korte uitleg en eigenlijk is ook alles helemaal duidelijk. Jij zoekt een foto of een afbeelding uit en het programma zet deze foto voor je om in een kralenpatroon.

patroon photopearls

In het programma kun er voor kiezen hoeveel kralen je wil gebruiken voor een foto. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om minder kralen te gebruiken, maar dan wordt je foto ook minder scherp en is het lastiger om te herkennen wat voor foto het is. Daarom kies je natuurlijk voor zoveel mogelijk kralen. Je kunt in het programma ook direct zien hoeveel kralen je van welke kleur nodig hebt. Eigenlijk ontstaat dan al een probleem. Als je een mooie, herkenbare foto wil maken, heb je van een aantal kleuren altijd meer kralen nodig dan dat je in de dood van 7500(!) kralen hebt. Je hebt namelijk altijd kleuren die je erg veel nodig hebt, en helaas zijn die dan niet toereikend in deze doos. En om al kleuren bij te gaan kopen terwijl je nog niet eens begonnen bent, is ook niks.
Ik koos er voor om toch gewoon de foto te maken, ondanks dat ik met sommige kralen niet uit zou komen. Er zitten kralen in die weinig verschillen van kleur, dus die kon ik altijd met elkaar vervangen. En zo kon ik ook goed testen hoe het resultaat is met deze doos, zonder aanvullende kleuren te kopen.

Pearlify Photopearls

Aan de slag met Photopearls

Als het programma je foto omgezet heeft in een patroon, print je de patronen in kleur uit. Iedere kleur heeft in de doos zijn eigen cijfer en deze vind je ook weer terug in het patroon van de foto. Zo zie je dus precies welke kleur kraal waar moet.

photopearls kralen


Je kunt je bordje op het patroon leggen, alleen komt het niet precies uit jammer genoeg. Het patroon is niet precies gelijk met de pinnetjes van het bordje, waardoor dat niet handig werkt. Heel jammer, want dat zou het een stuk makkelijker maken. Op de foto kun je goed zien dat de ‘haakjes’ van het bordje niet uitkomen met de ‘haakjes’ op het geprinte patroon.

Review photopearls bord


Nu heb ik het bordje onder een rij gelegd en zo de rij nagemaakt met de kralen. Ook prima  te doen, maar net wat minder gebruiksvriendelijk.

Fotos go or no go 011

Geduld

Voor mijn foto had ik alle vier de kralenborden nodig. Die moeten helemaal vol en ja, daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Je bent  dus wel even bezig en voor een kind vraagt het veel geduld. Het duurt lang voor je een resultaat ziet, waardoor ik me afvraag of een kind dit wel echt leuk zal vinden. Als voorbeeld: als je kind een uur gewerkt heeft aan Photopearls, is hij nog niet op een kwart. En als je één bordje vol hebt, zie je nog geen echt resultaat. Van de andere kant is het een groot project waar je aan werkt en is het uitdagender dan maar weer een sterretje vol leggen met strijkkralen. Het zal dus per kind verschillen of Photopearls aantrekkelijk is of niet.

Fotos go or no go 014

D&J hebben een poosje, ik denk een minuutje of 20, meegeholpen. Wel heb ik meegekeken met ze, want regelmatig gaan ze de fout in met een verkeerde kleur. Dit ligt niet aan D of J, want zij zijn juist heel secuur. Dat komt omdat het patroon niet onder het plankje gelegd kan worden en de jongens dus continu moeten bijhouden welk kraaltje ze op het patroon gebleven zijn. Een foutje zit in een klein hoekje en ook ik zelf ga regelmatig te fout in. Het is continu opletten en nakijken of je nog goed gaat en je de goede rij hebt.

Het resultaat

Nu is natuurlijk de vraag: Na al die uren secuur werk…hoe is het resultaat? Toen we alle vier de bordjes vol hadden gelegd met kralen werd het tijd om te plakken. Bij deze set zitten 4 stickervellen bijgeleverd, voor ieder bordje 1. Kortom: Na deze foto kunnen we niet nog een kunstwerkje maken, want de stickervellen zijn op. Natuurlijk zijn die wel weer los bij te kopen, maar toch is dat wel jammer. Het plakken gaat goed, maar ik zou het wel door een volwassene laten doen. Het is een secuur werkje en eenmaal geplakt, dan zit het ook echt vast.

IMG_0602


Het resultaat kun je op de foto zien. Van dichtbij is het matig, maar op een afstandje (minimaal 3 meter) ziet het er best leuk uit en kun je duidelijk de foto en onze gezichten herkennen.

IMG_0601

Wel zie je ook duidelijk dat er bepaalde kleuren op waren en dat ik hiervoor vervangende kleuren heb gebruikt. Daardoor zie je wat vreemde kleuren in mijn gezicht; onderin meer donker en bovenin meer licht.
J’s gezicht klopt wel helemaal volgens de geprinte foto, maar ik vind zelf zijn mond wat vreemd en zijn gezicht te donker. Het lijkt eigenlijk meer alsof ik zijn gezicht met de verkeerde kleur kralen heb gemaakt in plaats van mijn gezicht.

IMG_0606

Feitjes

Prijs: Deze uitvoering met 7500 kralen kost 32,99 euro en shop je op bol.com. 

Go or No Go

Heel eerlijk gezegd vind ik het dit keer een lastige. Van de ene kant is het erg leuk bedacht, is het ook leuk om te doen en ben je er een hele tijd zoet mee. Ook vind ik het resultaat best leuk en is het weer eens iets anders dan strijkkralen. Van de andere kant vind ik het echt een minpunt dat je voor vrijwel iedere foto kralen te kort komt en dus is een doos van 7500 kralen eigenlijk niet genoeg.
Overall geef ik het werken en spelen met de Photopearls een Go, maar deze set an sich een No Go.

IMG_0608
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 27 Comments

 • Reply
  Suus D
  28 september 2016 at 23:38

  Ik vind het altijd geweldig om met de Kids met de strijkkralen bezig te zijn.
  Dit is echt helemaal te gek! Ik doe heel graag mee!

 • Reply
  Susan Z
  28 september 2016 at 23:36

  Wat ontzetten leuk dit!
  ik doe heel graag mee ??

 • Reply
  Anja
  28 september 2016 at 22:30

  Ziet er gaaf uit, maar geduld lijkt mij inderdaad wel nodig. Ik had dit al gezien in de speelgoedgids van Bart Smit & de Intertoys, dit leek mij wel heel erg leuk voor onze dochter. Zij is gek op alles wat met knutselen te maken heeft en dit is net weer even wat anders. Ben hier dan ook heel nieuwsgierig naar, doe dan ook heel graag mee!

 • Reply
  Geesje
  28 september 2016 at 10:55

  Ik doe graag mee voor Kayleigh. Zij knutselt heel graag en maakt de prachtigste dingen. Zou het super vinden als ze dit mocht winnen. ben nu al erg benieuwd naar haar creaties die ze er van zal maken.

 • Reply
  Lies
  27 september 2016 at 22:14

  Leuk zeg!!! Ik doe graag mee!

 • Reply
  melissa
  26 september 2016 at 14:40

  Superleuk en origineel. ik kende dit helemaal niet. ik zou het heel graag eens uitproberen met dochterlief dus ik doe graag mee.

 • Reply
  JZ
  26 september 2016 at 12:04

  Wow!!!

  Bij deze doe ik dus heel graag mee!

 • Reply
  JZ
  26 september 2016 at 12:03

  Wow!!!

  Bij deze: ik doe heel graag mee!

 • Reply
  Bodil
  25 september 2016 at 23:12

  Jammer van het kralentekort, maar het ziet er toch wel heel gaaf uit hoor!
  Wij melden ons graag aan voor een nieuw knutsel project! 😀

 • Reply
  Oma Will
  25 september 2016 at 22:42

  Super, om hiermee met mijn kleindochter van 6 jaar te knutselen.
  Dit vindt zij vast heel leuk om samen met oma te doen.
  Het wordt dan ook vast heel mooi.
  Voor ons samen doe ik graag mee.

 • Reply
  Lida
  25 september 2016 at 19:39

  Heel leuk om eens wat nieuws uit te proberen. Ik doe dus graag mee aan deze leuke actie.

 • Reply
  Gea Jager
  25 september 2016 at 12:12

  Wauw wat een supergave actie. Ik doe graag mee!

 • Reply
  Marian
  25 september 2016 at 11:23

  Wat leuk dat je alweer iet moois mag weggeven! Dit ken ik nog helemaal niet. Mijn dochter (dol op strijkkralen, en creatief) en ik zouden het graag eens uitproberen. Wel jammer inderdaad dat de kralen snel op zijn, maar toch een mooie kans om er kennis mee te maken.

 • Reply
  Anneliese de Waal
  24 september 2016 at 22:11

  Ik doe heel graag mee, zou super zijn om te winnen.
  Ziet er prachtig uit, zou geweldig zijn in de woonkamer op te hangen.

  Groetjes Anneliese

 • Reply
  Sabine ypenga
  24 september 2016 at 16:10

  Super leuk zeg!

 • Reply
  Samarinda
  24 september 2016 at 10:15

  Oh wauw, wat gaaf! Ik ben dól op fotografie en mijn kindjes zijn dol op knutselen.. Ideaal om dat met deze set te kunnen combineren!

 • Reply
  Anna
  24 september 2016 at 08:04

  Boooh wat cool ik doe mee..!

 • Reply
  Liesbeth
  23 september 2016 at 20:55

  Wat leuk! Ik doe graag mee!

 • Reply
  Sabine Flothuis
  23 september 2016 at 13:46

  Dit lijkt me best leuk om eens te proberen met mijn dochter, hoewel ik denk dat ik het zelf leuker vind vanwege het gepriegel……Dit is een mooie kans om dat eens uit te proberen 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 september 2016 at 10:31

  Tsjonge, ik vind het knap! Wat een bijzonder beeld krijg je op die manier!

 • Reply
  Linda Smeets
  23 september 2016 at 02:45

  Ontzettend leuke bezigheid, goed om het geduld van de kids te testen! Ik maak graag kans.

 • Reply
  Kim
  23 september 2016 at 00:41

  Ik vind dit echt een uitdaging en zou heel graag weer eens zelf met mijn dochter me aan de slag gaan!

 • Reply
  Jolina
  22 september 2016 at 14:58

  Wat een super leuke set! Daar kan ik tijdens mijn zwangerschapsverlof een mooie foto van mijn zoontje mee maken!

 • Reply
  Manon van Leijenhorst
  22 september 2016 at 12:26

  Ik doe graag mee. Kijken of mijn dametjes het geduld op kunnen brengen.

 • Reply
  Heleen
  22 september 2016 at 12:22

  Het lijkt mij wel leuk! Vooral mijn oudste houdt van zijn strijkkralen en dit geeft het weer een andere dimensie. Bij een andere blog heb ik gelezen dat zij een plaatje gebruikten en hiervan een patroon maakten. Ik denk bv. dat het leuk is om een patroon te maken van zijn favoriete tekenfilmfiguur o.i.d.

  • Reply
   Go or No Go
   22 september 2016 at 12:23

   Dat is ook zeker een leuk idee inderdaad! 🙂

 • Reply
  Lieke van Veen
  22 september 2016 at 11:47

  Wat een leuk idee! Alleen jammer dat er maar zo weinig kralen bij zitten. Toch doe ik graag mee om dit eens uit te proberen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.