Producten voor kids

“Mama, mag ik een telefoon?”

telefoon

Dat de techniek ons voorbij raast, is duidelijk. Dat vrijwel iedere middelbare scholier tegenwoordig een mobiele telefoon heeft, staat vast. En voor groep 8-ers zal dat niet anders zijn. Maar groep 3-ers?! Dat gaat wat ver!

Op welke leeftijd?

Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben over op welke leeftijd het hebben van een telefoon geschikt is voor een kind. En ik ben er van overtuigd dat dat ook nog per kind kan verschillen.
Toen ik zelf nog op school zat, had ik in de 1e van de middelbare school echt nog geen mobiele telefoon. Dat had bijna niemand toen. Maar nu wel. De hele klas heeft zo ongeveer een telefoon. Ik vind dat ook prima overigens. Fijn gevoel voor mij als moeder en vast en zeker om heel veel redenen fijn voor je kind.
Ook op de basisschool wordt het steeds normaler om een mobiele telefoon te hebben. Ook hier ben ik niet op tegen. Kinderen die in groep 8 zitten, zijn mijns inziens prima in staat om met een mobiele telefoon om te gaan. En gelukkig kun je vaak goed instellen wat er wel en niet moet kunnen op een telefoon, en dan heb ik het met name over internet.
Want de vraag is natuurlijk of het nodig is dat een basisschoolleerling op zijn telefoon kan internetten. Dat is nog wel een dingetje en ik heb eigenlijk geen idee wat ik daar van vindt. Gelukkig hoef ik daar ook nog niets van te vinden!

children-learning-888892_960_720

Een telefoon in groep 3…

Wel moet ik iets vinden van een mobiele telefoon in…hou je vast…groep 3. Een paar weken terug kwam de vraag van mijn zoon: “Mama, mag ik een mobiele telefoon?”. Aangezien hij serieus was, hield ik het ook bij serieus en vroeg hem waarom hij die graag één wilde. Ik was wel benieuwd naar het antwoord. Ik dacht dat hij zou zeggen dat hij spelletjes zou willen spelen, of foto’s zou willen maken, of zou willen bellen met opa en oma.
Maar nee, het antwoord was: “Mijn klasgenootje heeft er ook één.” Ok, hij zei geen klasgenootje, maar hij noemde het kindje bij de naam. Maar die ga ik natuurlijk hier niet noemen.
Maar. Dus. Een klasgenootje heeft er ook één. In jawel, groep 3. Na doorvragen bleek dat ze er inderdaad spelletjes op kan doen en mee kan bellen. En het kindje is de jongste thuis en ziet natuurlijk bij de broers/zussen dat er volop met de telefoons gespeeld wordt. En toen wilde zij er ook één. En die kreeg ze.
Toen ik de moeder op het schoolplein tegen kwam informeerde ik bij haar, omdat ik benieuwd was of het klopte wat D. had verteld. Dat klopte inderdaad. Geen internet, maar wel spelletjes en bellen indien nood. Sja. Ik vind het (te) ver gaan. Hoezo moet een 6-jarig kind kunnen bellen in nood? Mijn kids van 6 zijn nooit alleen, dus hoezo zouden ze dan moeten kunnen bellen in nood?

pokemon-1553970_960_720

In groep 7-8 wil ik het zeker wel eens overwegen, maar eerder echt niet. Rond die tijd zullen we eens gaan kijken welke telefoon een goed idee zou zijn voor mijn jongens. Want dat is natuurlijk ook nog wel een belangrijke keuze. En daarnaast komt er ook zeker een hoesje om die telefoon heen, want anders wordt er volgens mij iedere maand een kapotte telefoon thuisgebracht 😉 Grote kans dat we hem wel uitbreiden met een geheugenkaart, zodat ze ook wel gewoon lekker foto’s kunnen maken zonder een geheugen-is-vol-melding.

Tablet

Daan en Jesse hebben trouwens wel een tablet waar ze op mogen spelen. Daar zit ook internet op, maar de jongens hebben nog geen flauw idee hoe dat werkt. En zodra ze dat wel krijgen, gaan we het blokkeren of goede afspraken over maken. We hebben er trouwens ook bescherming omheen, want zo heel af en toe schiet de tablet wel eens uit hun handjes en dan is het toch fijn dat hij enigszins een zachte landing heeft.
En voor nu houden we het gewoon lekker bij die tablet. En denk ik de komende jaren nog niet na over telefoons voor de heren!

ipad-907577_960_720

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Birgit
  6 september 2016 at 14:59

  Een mobiel in groep 3? Nee dat gaat mij ook te ver!

 • Reply
  Judith
  6 september 2016 at 09:11

  Hahahaha Marjo toen wij in de brugklas zaten bestond de mobiele telefoon nog niet eens.. Keira krijgt al een paar jaar onze afdankertjes, een nieuwe moet ze wachten tot de middelbare school.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.