Binnenspeeltuinen Buitenspeeltuinen Noord-Brabant Uitstapjes met je kids

{ Review } | Aardbeienhof Gemert – No Go

aardbeienhof review gemert no go

Deze zomervakantie bezochten we het Aardbeienhof in Gemert. Daar zijn we al vaker geweest de afgelopen jaren, maar deze keer zat ik daar en dacht ik alleen maar: jeetje, hiervan moet een review online komen zodat andere mensen weten wat hun te wachten staat.

Het binnengedeelte

Met een heerlijk zonnetje die dag besloten we om een middagje met D&J naar het Aardbeienhof te gaan. Met slecht weer gaan we ook absoluut niet naar het Aardbeienhof, want het speelaanbod binnen is minimaal. Dat was jaren geleden ook al zo, en daar is niets aan veranderd. Een luchtkussen, een klein klimtoestel voor de kleineren en een klein klimtoestel voor de groteren en een groot springkussen in de vorm van een aardbei. Tot slot nog een baan waar met traptractors op gereden kan worden. Dat is alles wat er binnen te doen is bij het Aardbeienhof. Het is een relatief kleine speelruimte. Op zich prima voor een uurtje vermaak, maar als je een dagje uit gaat, is een krap uurtje spelen natuurlijk niet de bedoeling.

Aardbeienhof Gemert
Aardbeienhof Gemert review
IMAG0961

Het buitengedeelte

Buiten heb je een speeltuin. In de grote zandbak staan een klimtoestel met glijbanen, een trampoline, een wipwap en een schommel.
Daarnaast staat er een tafeltennistafel, helaas niet voorzien van tafeltennisbatjes en een balletje. Of vooruit, er ligt één batje, maar dat is zeg maar één laagje hout van wat ooit een batje was. En met 1 batje en zonder balletje kom je ook niet zo ver.

Aardbeienhof Gemert
IMAG0955

Verder is er buiten een waterbaan met waterpomp. Erg leuk en onze jongens speelden daar altijd graag mee. Echter dit jaar doet hij het niet. De pomp is kapot. Erg jammer, want dan kun je er dus ook niets mee. Helaas wordt het ook niet opgelost met bijvoorbeeld een waterslang of een ander alternatief en dus heb je er nu niets aan.

IMAG0969

Om het speelgedeelte heen ligt een skelterbaan. Er zijn een aantal skelters waarop de kinderen kunnen rondfietsen. Op de baan is ook nog een stoplicht en een tankstation, dus dat is erg leuk gedaan. Er zijn ook een aantal dubbele skelters, waar je dus met z’n tweeën op kan. Ideaal zou je denken voor de kleinere kids, zodat papa of mama kan fietsen en je kindje ernaast. Maar helaas vond het Aardbeienhof het een goed idee om de verstelbare stoelen van de skelters vast te lassen. Deze staan nu op een stand dat je er als ouder niet in past. En kind van 4 of 5 kan weer niet bij de trappers. D&J, 6 jaar, kunnen er net bij…en ook dat fietst niet fijn. De skelters zijn ze dus al gauw op uitgekeken.

Tot slot is er, een beetje verstopt, een voetbalkooi. Die kun je via een poort bereiken, maar daar heb ik geen enkel kind heen zien gaan. Is ook niet de moeite, want het ziet er triest uit. Zo zit er in één goal geen net, waardoor je de bal, als je scoort, uit een slot vol brandnetels kunt vissen.

Aardbeien plukken

Naast het hele speelgedeelte heb je natuurlijk de aardbeien. Achter het speelgedeelte ligt een aardbeienveld waar volop aardbeien staan. Het is erg leuk dat je ook aardbeien kunt gaan plukken met je kroost. Je koopt een bakje en dat bakje mag je vullen met zelf geplukte aardbeien. Je kiest ze zelf uit en natuurlijk kun je tijdens het plukken zo af en toe eens een aardbeitje snoepen. Erg leuk en de jongens vinden dit ook een hele leuke activiteit.

Aardbeienhof Gemert review

Tot slot is er nog het Aardbeienkasteel. Klinkt leuk, maar eigenlijk stelt het niets meer voor en is het vooral verouderd. Binnen is het veel te warm en krijgen de kinderen een Buurman en Buurman filmpje te zien over aardbeien. Grappig, maar het voegt allemaal weinig toe. De kinderen willen na een minuutje vooral naar buiten.

Een poging tot animatie

De medewerkers van het Aardbeienhof proberen ook de animatie te doen, maar jammer genoeg komt het gewoon niet los bij die meiden. Ze zijn jong en je ziet voornamelijk dat ze zich gewoon een beetje ongemakkelijk voelen en niet gek en leuk durven te doen. De ‘Aardbeienkoningin´ is tijdens ons bezoek twee keer buiten gekomen en heeft een rondje gelopen in de speeltuin. In dat hele rondje heeft ze niet één kind aangesproken en binnen 3 minuten was de Koningin dan ook beide keren weer weg.

IMAG0964

Brandnetels?!

Maar het ergste, en wat eigenlijk voor mij de aanleiding was om een review te schrijven, zijn de brandnetels. Een speeltuin met brandnetels, dat kán toch niet?! Om de zandbak heen zijn verschillende plekken waar brandnetels staan. Waar gewoonweg niet de moeite wordt genomen door het Aardbeienhof om daar iets aan te doen. Ik heb in de middag dat we er waren gewoon 4 kinderen huilend naar hun plek zien lopen door die brandnetels. Onze jongens zijn oud genoeg om er op te kunnen letten, maar die kleintjes hebben geen idee natuurlijk.

IMAG0963

Dat is ook precies wat ik tegen een medewerkster zei. Haar antwoord: “Oh. Ja. Dat wist ik niet. Ja. Ik zal er vanavond even naar kijken”. Serieus? Ik vroeg nog aan haar of zij of één van haar collega’s die brandnetels niet eerder gezien hadden, want aan de hoogte van de brandnetels te zien stonden ze er al weken. Natuurlijk had ze niets gezien. Best knap op zich. En niet dat dat haar schuld is, want ik verwacht niet dat in haar taakomschrijving staat dat ze onkruid moet verwijderen. Ik kan alleen maar hopen dat ze het doorgeeft aan de juiste persoon en dat die persoon er wat aan doet. Het geeft in ieder geval een zeer triest beeld, brandnetels in een speeltuin.

review Aardbeienhof Gemert

Vergane Glorie

De laatste weken kon je onder andere via WOWdeal of Groupon naar het Aardbeienhof. Met een actiecoupon kon je ineens, in plaats van een belachelijke hoge entreeprijs, voor een schappelijke prijs naar binnen. Normaal gesproken betaal je maar liefst 5.50 euro per kind en nog eens 2 euro per volwassene. Dat is écht veel te veel voor wat je, dit jaar in ieder geval, krijgt bij het Aardbeienhof. Met de WOWdeal betaalden wij 3.50 euro voor de entree van 1 kind + een volwassene + een ijsje. Prima, met die prijs is absoluut niets mis mee. Niet voor ons, aangezien wij met 5 minuutjes rijden bij het Aardbeienhof zijn.
Wel voor mensen die om ons heen zaten buiten, die vanuit campings in onder andere Limburg kwamen. Zij kwamen van een koude kermis thuis, want voor hen was het één grote tegenvaller. Op de website ziet het er allemaal sprankelend uit, maar in het echt is het vooral vergane glorie. Eigenlijk omschrijft geen enkele andere term het beter dan dat. Vergane Glorie.

Aardbeienhof Gemert

Waar vorig jaar nog leuke workshops gegeven werden in het Aardbeienhof, zoals zelf aardbeienjam maken, zelf aardbeientaartjes maken en nog veel meer, is er dit jaar niks. Vorig jaar stond er op de website ook een hele kalender online, wat er welke dag te doen was in de zomervakantie. Nu dateert het laatste bericht op de website van Mei en staat er niets online over de zomervakantie.
Het is echt ontzettend jammer en ik begrijp de teleurstelling van de mensen die ik gesproken heb die middag.
Ook op de Facebookpagina van het Aardbeienhof komen deze zomer slechte recensies binnen. Helaas geeft het Aardbeienhof niet thuis en wordt er niet gereageerd.

Ervaringen Aardbeienhof

Aardbeienhof: Go or No Go

Een flinke opknapbeurt en een enthousiaste manager, dat heeft het Aardbeienhof nodig. En hoogstwaarschijnlijk spelen de financiën hierin een grote rol en is het gewoonweg niet mogelijk om er iets aan te doen, maar dan moeten mensen wel weten wat ze te wachten staat. En op dit moment is dit wat je te wachten staat. Het mag duidelijk zijn dat het Aardbeienhof van mij een dikke No Go krijgt.
Ik kan alleen maar hopen dat deze review over een jaar of wat barst van de onwaarheden, want dat zou betekenen dat het Aardbeienhof weer is wat het moet zijn.

** Update: Aardbeienhof heeft helaas haar deuren gesloten voor bezoekers en zal niet meer openen. Er werd ook door het Brabants Dagblad een artikel aan gewijd: Slechte speeltuinen in Brabant. **

Ervaringen aardbeienhof gemert
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

 • Reply
  Yvonne
  22 september 2016 at 17:46

  Ach jeetje, dat zijn wel een heleboel missers voor zo’n parkje. Wat zonde! Kan me voorstellen dat je hier niet nog een keer terug wilt gaan. Hoewel kinderen zich gelukkig altijd en overal wel vermaken. Hopelijk wordt het nog weer opgeknapt, want zo houden ze weinig klanten over denk ik.

 • Reply
  Peter
  17 september 2016 at 10:33

  Entreeprijzen zijn veel te hoog voorwat er geboden wordt. Er hangt een penetrante patatlucht en alles ziet er smoezelig uit, incl. Sanitaire voorzieningen. Buiten een paar aftandse skelters. Snel geld maken lijkt het motto. Vergane glorie in optimaforma.

 • Reply
  Saskia
  4 september 2016 at 10:53

  Jeetje brandnetels in een speeltuin. Dat zou echt niet mogen kunnen. Ik snap niet dat ze het na je melding niet gelijk hebben weggehaald.

  • Reply
   Go or No Go
   6 september 2016 at 09:36

   Op Facebook heeft het Aardbeienhof gereageerd dat de brandnetels verwijderd zijn en ze ook de andere punten op gaan pikken. Dus dat is super positief! 🙂

 • Reply
  Marguerita
  26 augustus 2016 at 21:39

  Leuk concept, maar inderdaad brandnetels in een speeltuin??? Zonde. Echt zonde. Hopelijk pakken ze het volgend jaar beter op.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 augustus 2016 at 12:00

  Jammer dat het zo tegenviel, het heeft zeker wel potentieel lijkt me als ik het zo bekijk.

 • Reply
  Miss Magsq
  26 augustus 2016 at 11:46

  Jammer hoor…. Wij wonen in Beek en Donk en dachten dat het leuk zou zijn met onze tweeling als ze wat ouder zijn. Zijn dit jaar 1 keer al geweest maar ze waren net iets te klein. Vond het toen ook al een beetje tegenvallen.

 • Reply
  Judith
  26 augustus 2016 at 11:24

  Ik had toen de website gezien en leek mij erg leuk, maar blij dat ik niet ben geweest dan.

 • Reply
  Volgmama
  26 augustus 2016 at 11:24

  Jeetje zo zonde!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.