Kindercorso: Een fleurige botenstoet vol kids!

6a. wereldkinderen (emma plomp)Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus barst in het Westland voor de 19e keer een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland, inclusief kindercorso!

Het corso vaart dit jaar onder het thema Beeldschoon, een thema waar de deelnemers al hun vindingrijkheid en originaliteit in kwijt kunnen. Speciale gasten dit jaar zijn Bert, Ernie, Tommie en Elmo. In het kader van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat opent het viertal het Corso op geheel eigen wijze. Natuurlijk varen ze vervolgens ook mee op een speciale Sesamstraat-boot. Jaarlijks genieten meer dan een half miljoen mensen van dit gratis uitje voor het hele gezin!

4. kindercorso (6)

Kindercorso

Voor de derde keer is een kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 12 boten van het kindercorso is een verrijking voor het corso waarmee ook de jongste deelnemers een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. De speciale vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 12 boten van het kindercorso te bewonderen op de Westlandse wateren.

4a. kinderen dance expression (2)

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

6b. frozengirls

Meer informatie

Dit jaar ligt er een vernieuwd Delft klaar voor het Varend Corso Westland. Dit betekent dat op zondag 7 augustus de route van de stoet verandert. Op zondag 7 augustus trekt het zomerse corsospektakel weer door de karakteristieke Buitenwatersloot, een ware toevoeging voor het corso.
Alle informatie over de route, locaties en doorkomst tijden zijn terug te vinden op de website van Varend Corso.

140730_ARF_0018

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 augustus 2016 at 14:48

  Ik ken alleen het gewone bloemencorso. Wat leuk dat er een kindervariant is!

 • Reply
  Judith
  3 augustus 2016 at 07:55

  Dat ziet er leuk uit zeg!! Leuk voor die kinderen lijkt mij ook

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.