- Attractieparken Gastblog Overijssel Uitstapjes met je kids

Aquaventura Slidepark Hellendoorn!

Hellendoorn water

Op uitnodiging van Go or No Go mocht ik met mijn gezin een dagje naar Hellendoorn. Er is namelijk een geweldig waterpark, genaamd Aquaventura Slidepark. Die glijbanen moesten we natuurlijk uittesten! Wachten tot het een dagje 100% zeker niet zou regenen bleek een onmogelijke taak, en dus zijn we maar gewoon gegaan op hoop van zegen.

Hellendoorn

Het pretpark bestaat al ruim 60 jaar, en als klein meisje kwam ik hier regelmatig met mijn moeder en broer. In mijn hoofd was het heel erg groot, maar het is eigenlijk een klein park in vergelijking met de Efteling bijvoorbeeld. Je zou in een half uur een rondje kunnen maken (zonder dat je ergens in gaat natuurlijk).
Je kunt ook bijna niet verdwalen, en dat is wel erg fijn voor iemand zoals ik die altijd de weg kwijt is, maar ook voor de kinderen.

Hellendoorn slidepark

Je hebt er echt leuke attracties, en vooral veel met water. Mijn kleinste dochter is 2.5 jaar en net 90 cm, laat dat bij veel attracties net de minimum lengte zijn! Ze kon dus ook gewoon mee in de wildwaterbaan of op avontuur door de jungle. Er waren uiteraard genoeg peuter activiteiten, speeltuinen en zelfs een Dreumesland waar zij terecht kon, maar de wildwaterbaan moest 3x bezocht worden door madam. Het was dan ook wel heel erg leuk!

Hellendoorn waterpark review

Aquaventura Slidepark Hellendoorn

Het Slidepark zit verstopt achter de glijbanen, en heeft een aparte ingang. Een kaartje kost 3€ en het park is geopend vanaf half 2. Je kunt alleen naar binnen als je je bezoek combineert met een bezoek aan het park zelf. Het slidepark is 5000M2 groot en bestaat uit 11 waterglijbanen. Het slidepark is geopend van 2 juni tot en met 11 september.

aqua

Verkleden

Er zijn 12 kleedhokjes, maar je kunt ook nog buiten in andere hokjes verkleden. Dit is wel erg handig, want als je daarna het park nog in wilt, hoef je niet in je natte kleding.

Hellendoorn waterpark

De glijbanen

Ik ben als de dood voor glijbanen, dus ben gezellig met Miya op het peuter gedeelte gebleven. Dit gedeelte was erg leuk met mini glijbanen en heel veel verschillende fonteinen. Nou regende het bijna de hele periode dat wij er waren, maar dat mocht de pret niet drukken.
Keira ging met mijn man in alle glijbanen! Waarbij heel hard naar beneden wel centraal stond. De mooiste vonden ze toch wel de blauwe glijbaan. Die was pikdonker, met allemaal ledlampjes zodat het een beetje op een sterrenhemel leek. Erg bijzonder. De roze glijbaan was heel stijl en snel, en op sommige glijbanen kon je met een luchtbed of band van de glijbaan af. De leukste vonden ze de glijbanen waar ze samen vanaf konden gaan.

Hellendoorn glijbanen

Het waterpark

Het is niet heel groot, dus je kunt vanaf het terras of het peutergedeelte goed overzicht houden. Ook staan er hekken omheen dus je bent je kind niet zo snel kwijt. Veilig idee! Er is geen zwembad, er zijn alleen glijbanen, dus lekker hangen bij het zwembad is er niet bij. Maar voor de luie moeders onder ons zoals ik, kun je lekker op het terras blijven zitten, terwijl de kinderen 1000x de glijbanen op en af gaan.
Het belangrijkste is wel dat, wanneer je je kind op een afstandje in de gaten houdt, je kind kan zwemmen. Dit omdat ze toch in het water vallen, ook al kunnen ze niet echt onder water gaan. Bij kleinere kinderen en kinderen zonder diploma zou ik wel zeker erbij blijven.

Hellendoorn aquaventura

Go or No Go

Wij hebben echt een top dag gehad. Iedereen in het park was even vriendelijk, en ook het publiek leek een grotere mix van culturen en type mensen dan wat ik normaal tegen kom. Dit maakt het echt heel gezellig en gemoedelijk. Ook doordat iedereen wel in was voor een praatje, had je zo een beetje het idee dat je er echt allemaal samen was. Gezellig vind ik dat! Dat maakt een dag nóg leuker. Ons dagje uit naar Hellendoorn en in het speciaal het aquapark krijgt 100% een GO! We hadden er dan ook graag nog een aantal dagen aan vastgeplakt. Ik heb eens zitten kijken en er is bijvoorbeeld een Landal park super dichtbij, namelijk Landal Landgoed De Hellendoornse Berg. Hellendoorn ligt op  fietsafstand van dit Landal park, dus een aanrader voor als je net als wij liever wat langer verblijft!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Avonturenpark Hellendoorn - inclusief slidepark - 2020 - Go or No Go
  28 juli 2020 at 06:31

  […] je bij Avonturenpark Hellendoorn altijd op de goede plek. Met een divers attractieaanbod, een eigen slidepark en familie shows is het park voor de meeste gezinnen een absolute Go! Wat is er nieuw in 2020? en is […]

 • Reply
  6x leuk pretpark voor een 7-jarige - Go or No Go
  5 augustus 2019 at 13:07

  […] als Frankrijk en Duitsland! In Hellendoorn vind je naast alle shows en attracties ook het prachtige Aquaventura Slidepark, waar je in kunt als je je bezoek combineert met Hellendoorn. Het Slidepark is geopend vanaf half 2 […]

 • Reply
  Volgmama
  26 augustus 2016 at 11:26

  Lijkt mij ook erg leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.