Game reviews Inspiratie

Vooruit dan maar: Pokémon Go! Wij gaan los!

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Voordat Pokémon Go uit was, stond ik al te popelen om hem te zien en te spelen. Regelmatig kwam er weer een nieuwsbericht langs dat het niet lang meer ging duren. En deze week was hij er dan, in Australië. Ik besloot netjes te wachten tot de Europese versie uit zou komen. Dat lukte me 3 dagen.

Update: Check snel deze gouden tips & trucs voor Pokémon Go beginners!

De app van 2016

Ik heb jullie eerder al eens verteld dat ik vroeger gewoon echt fan was van Pokémon. Ik keek iedere aflevering en ik heb de seizoenen vaak genoeg gezien om nog steeds afleveringen uit mijn hoofd te kennen. En nu 10 jaar later heb ik twee kids in huis rondrennen die ook Pokémon fan zijn zoals jullie weten. En ik als ouder vind dat leuk. Ja, echt! Ik heb ze de eerste Pokémon aflevering op Netflix voorgeschoteld en vanaf dat moment waren ook Daan en Jesse fan.
Maar wat blijkt nu…ik ben lang niet de enige volwassene! En dat is nog een understatement, want de wereld staat op z’n kop sinds begin deze week.
DE app van 2016, zo mogen we Pokémon Go nu al noemen denk ik zo, kwam deze week namelijk uit. En hoewel Nintendo dat in haar stoutste dromen niet had durven verwachten, bleek het dan toch te gebeuren: alle records worden verbroken. Mario Bros move over, want Pokémon Go gaat als een malle!
En dat komt niet door de kids die as we speak braaf Pokémonkaartjes aan het ruilen zijn op het schoolplein…het blijken voornamelijk de volwassenen.

Bron: https://www.allaboutphones.nl/pokemon-go-beschikbaar-sommige-landen

All over the news

Ik besloot dus om braaf te wachten op de Europese/Nederlandse versie. Maar joh, ik kan Nu.nl, RTL nieuws of social media niet bekijken zonder iets te horen over Pokémon Go. Sauna’s, politiebureaus en ziekenhuizen in Nederland zijn bang voor Pokémon trainers die met hun pokéballen langs komen. Telefoons worden gestolen terwijl kids of volwassenen er Pokémon Go op aan het spelen zijn. Ho wacht, worden er niet áltijd heul veul telefoon gestolen? Tsja, dat is ff niet belangrijk, want het feit dat flipje van 13 er Pokémon Go op aan het spelen was, dát is belangrijk. En dat terwijl Pokémon Go nog niet eens officieel uit is in Nederland.

Pokemon go waarschuwing

Fanatieke Pokémon trainers

Toen steeds meer vrienden op Facebook en Instagram de afgelopen dagen langzaam evolueerden (grinnik) tot heuse Pokémon trainers, begon het bij mij ook te kriebelen. Een zoektocht van maar liefst 10 seconden op Google leerde mij dat het erg simpel is om een veilige versie te downloaden én dat het niet illegaal is. (klik hier voor een download uitleg).
Reden genoeg om op de download knop te drukken. Een minuutje later stond de app al op mijn telefoon en nog geen halve minuut later zat er een Charmender op mijn schoot. Een korte blik op de kaart liet me zien dat ik op Pokémon jacht kan in een speeltuin in de buurt hier, dus dat wordt een dagje speeltuin met Daan en Jesse morgenmiddag! En precies dát, hoe gaaf is dat! Lekker op stap, alleen of met je kinderen, naar buiten. In de bossen vind je weer andere Pokémon dan op het strand, dus dat worden heel veel uitstapjes deze zomer. Hoe GAAF is het dat je dit als spelmaker gewoon weet te bereiken?! En dan kunnen we wel zeuren over van alles en nog wat, maar hoe lang zeuren ouders al niet om kids van de playstations en spelcomputers naar buiten te krijgen. Nou, hallo oplossing!

Pokémon Go en je accu

De komende weken ga ik natuurlijk uitgebreid deze app testen. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal kunt doen met de app. Ik vertel jullie dus graag binnenkort meer over het vinden en vangen van Pokémons, vechten met Pokémons en andere trainers, Pokémons laten evalueren, Pokécentra’s bezoeken en vast en zeker nog veel meer.
Wat ik ook ga testen is hoe lang de accu van mijn telefoon mee gaat tijdens het spelen van Pokémon Go, want dat is kennelijk nog wel een dingetje.
De eerste tip om je accu te besparen bij het spelen van Pokémon Go heb ik trouwens al voor je: Download een stuk van Google Maps op je telefoon, bijvoorbeeld het dorp of de stad waar je woont. Zo hoeft je telefoon niet continu Google Maps te raadplegen en wordt je batterij flink bespaard.
Dit kun je doen door in Google Maps je instellingen te openen. Dan kies je voor offline gebieden en klik je op het plus teken. Hier kun je kiezen welk gebied je offline beschikbaar wil stellen.

Pokemon telefoon

Efteling Go

Ook enthousiast? Lekker downloaden die app! Heel enthousiast? Ga dan lekker naar de Efteling op 19 augustus, want dan is er, jawel, een Pokémon Go dag in de Efteling. ‘T mot niet gekker worden hè. Nederland is in de ban van Pokémon, en ik doe er lekker aan mee! Dat wordt samen met Daan en Jesse op Pokémon jacht deze zomer!

Pokemon Go foto

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  8 leuke gratis uitstapjes met kinderen - Go or No Go
  26 augustus 2019 at 06:31

  […] je de schat vinden. Je kunt dit te voet doen, op de fiets of met de auto. En als je nu nog fanatiek Pokémon Go speler bent, kun je daar mooi je kilometers voor wandelen […]

 • Reply
  Jules Vismale
  19 november 2016 at 23:26

  Je hoeft misschien zelfs niet eens meer een echte autist te wezen om preoccupaties te bezitten omdat de gemiddelde doorsnee mens ook overal aan verslaafd kan raken, of het nou om fantasie of de werkelijkheid gaat. Ik doe niettemin zelf niet mee aan dit gedoe omtrent Pokémon (ik voel me niet echt tot dit figuur aangetrokken) omdat ik zelf geen smartfone of iPad bezit en verder ook niet eens nodig heb en ik bezit persoonlijk talloze preoccupaties die ik liever niet altijd deel met anderen.
  Recent geleden zag ik op youtube een tekenfilm van ‘The New Adventures from Peter Pan’ waarin de hoofdpersoon, na zijn vele bezoeken aan de Darlings in Londen, op zijn beurt verslaafd raakte aan computers, smartfones en een iPad om, tot grote ergernis van John en Michael Darling, eveneens computerspelletjes te gaan spelen al ging Peter Pan vast niet op Pokémon-jacht. Zijn vriendinnetje Wendy Darling daartegen besloot om in Neverland om op jacht te gaan naar een magische sextant (navigatie-instrument). Wendy riep daarvoor de hulp in van haar vier vriendinnen; Cynthia, Tiger Lily, Maia, Meera (allemaal stoere jongedames en grotendeels gekleed in jeans) en van haar rivale, het elfje Tinkerbell.
  Deze sextant bevond zich echter in handen van kapitein James Haak, de aartsvijand van Peter Pan, en de meiden dachten dat ze deze gemakkelijk beet konden nemen en vlogen toen naar zijn schip toe. Helaas praatte de domme Tinkerbell haar mond over de sextant voorbij waarna de dames meteen waren uitgejaagd en door de piraten werden overmeesterd!
  Hierna werden Wendy, Cynthia, Tiger Lily, Maia, Meera en Tinkerbell allemaal opgesloten in het ruim met hun handen op de rug gebonden! En toen beseften de zes meisjes opeens dat de jacht op bepaalde “magische” dingen vaak anders uitpakken dan men toch verwacht!
  Gelukkig wisten ze Peter Pan, John en Michael te waarschuwen waarna dezen als een soort dappere ridders (?) op jacht gingen naar Haak om de zes domme “jonkvrouwen” uit diens handen te redden en als Haak een smartfone zou hebben gehad dan kon hij daarop beter op zijn aartsvijand, de monsterlijke krokodil, gaan jagen in plaats van op Peter Pan of Pokémon!
  En wie verder in de Efteling of daarbuiten, desnoods in veel andere pretparken, wil gaan met de Pokémon-jacht gaat zijn/haar gang maar want ik heb er totaal geen last van!

 • Reply
  Pokémon Go - Tips en Trucs #1 - Go or No Go
  14 juli 2016 at 08:06

  […] Eerder deze week vertelde ik jullie dat ook wij ons hebben laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Tijd voor wat info voor jullie, zodat jullie ook lekker mee kunnen doen ? […]

 • Reply
  Fleur
  12 juli 2016 at 18:06

  Ik heb het vandaag toch ook maar geprobeerd down te loaden via Australie. Helaas kom ik niet verder dan het eerste scherm ? geen idee wat ik moet doen. Ik lees straks graag je hele uitleg ?

  • Reply
   Go or No Go
   12 juli 2016 at 18:15

   Heb je Android of Apple??

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.