5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Educatief

{ Review } | Een super slimme tablet en laptop in 1: Kurio Smart

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Een tablet en laptop in één, en ook nog speciaal voor kinderen. Dat is de Kurio Smart. Wij ontvingen de Kurio Smart om te testen. Natuurlijk deel ik de resultaten en onze ervaringen graag met jullie. 

Een tijdje terug plaatse ik een onderzoek naar het tabletgebruik van kinderen in Nederland. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Kurio Smart. Zij hebben met de Kurio Smart met perfecte oplossing voor alle zorgen van ouders.

De Kurio Smart

De Kurio Smart is zoals gezegd een 2-in-1 tablet/pc. Het is een losse tablet, maar met een heel handig toetsenbord erbij waar je hem in kunt klikken. Dit werkt op magneet en daarmee zit hij stevig vast.
Het toetsenbord is natuurlijk een stuk kleiner dan een normaal toetsenbord, maar toch zijn de toetsen redelijk groot en kan ik er prima op typen. Ik vind het dan ook erg fijn dat je niet alleen afhankelijk bent van het toetsenbord op de tablet.
Om het maar alvast te verklappen, je kunt er alle kanten mee op! Zo is deze tablet bijvoorbeeld ook ideaal om de krant op te lezen. Met een digitaal krantenabonnement lees je de krant op deze tablet wanneer je maar wil.

Windows 10

De Kurio Smart is niet zomaar een tablet, hij is namelijk speciaal ontworpen voor kinderen. Echt overal is over nagedacht.
Doordat de Windows-besturing én het gratis Microsoft Office pakket (1 jaar) is de tablet ideaal voor schoolgaande kinderen uit groep 5 en hoger. Je kunt er makkelijk documenten op typen en zelfs Powerpoint presentaties op maken.
Daarnaast kunnen de oudere kinderen ook apps leren bouwen op de Kutio Smart. Erg fijn dat hier aandacht aan wordt besteedt vanuit Kurio, want in deze tijd worden dit soort dingen steeds belangrijker.

Family Safety

Vanuit Windows 10 kun je gebruik maken van Family Safety. Dit maakt deze tablet ook zo bijzonder, want op deze manier kun je precies instellen wat je kind wel en niet mag op de tablet. Je kunt speciale kinderprofielen aanmaken waarop je kunt instellen hoelang een kind op de tablet mag spelen of tot hoe laat de tablet aan mag zijn. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de tablet tussen 19:00u en 07:00u niet te gebruiken is.
Uiteraard kun je ook alle websites en apps uitschakelen die niet voor kinderen zijn. Tot slot kun je bekijken wat je kind op de tablet heeft gedaan en welke websites hij heeft bezocht. Een stukje controle, wat voor mij wel als ouder een stuk veiliger voelt. Niet om dit achter de rug van mijn kind te doen, want hij mag gerust weten dat ik dit kan zien. Maar vooral om samen in gesprek te kunnen gaan als ik mijn twijfels heb bij een bepaalde website of activiteit.

IMG_0235

Kurio Motion Games

Natuurlijk staan er op de Kurio Smart ook veel leuke spelletjes. Los van alle apps/games die je kunt downloaden, staat er ook Kurio Motion op. Hiermee kun je bewegingsspelletjes spelen. Er staan 8 sportieve games op waarbij het belangrijk is dat je de tablet op een juiste hoogte zet. Vervolgens ga je er voor staan en schakelt bij het kiezen van een spel automatisch de camera aan. Deze camera registreert je bewegingen. Nu kan het spelen beginnen! Daan en Jesse zijn fan van het drone-spelletje, waarbij je een drone moet sturen. Ga je met je lijf naar links hangen, gaat de drone naar links. Hang je rechts, gaat de drone ook naar rechts. Super grappig en het zorgt ook nog eens voor lekker veel beweging. En dat met een tablet! 😉

Kurio motion games

Voor deze Motion games is het wel belangrijk om ze te spelen met zoveel mogelijk licht. De camera is kwalitatief niet heel hoog, dus rustige bewegingen zijn wel noodzakelijk. Daan en Jesse vlogen in het begin met hun lijf van links naar rechts, en dat is voor de camera te snel. Maar oefening baart kunst, want inmiddels kunnen ze het perfect.
Sommige Motion games kun je ook met z’n tweeën spelen, zoals roeien. Erg leuk natuurlijk voor onze tweeling of wanneer ze een vriendje op bezoek hebben.

IMG_0221

Kan tegen een stootje

Ook niet geheel onbelangrijk: De tablet kan tegen een stootje. Daan en Jesse zijn echt wel voorzichtig met dit soort spullen, maar toch zit een ongeluk in een klein hoekje en schuift mijn telefoon wel eens uit hun handen op de grond. Met deze tablet is dat natuurlijk ook niet aan te raden, maar het scherm zal er zeker niet zomaar van kapot gaan. Het is echt zeer degelijk materiaal en veel sterker dan de normale tablets.

Feitjes

De tablet is uiteraard te verbinden met WiFi.
Het interne geheugen is 36gb en indien gewenst kun je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van 32 gb.
De camera aan de voorkant is 0,3 megapixels en aan de achterkant 2 megapixels.
Het scherm is 8,9 inch.
De Kurio Smart is soms te koop bij bol.

Go or No Go

Ik ben super enthousiast over de Kurio Smart, net als Daan en Jesse. Hij is compact, super makkelijk mee te nemen en zeer degelijk. Het enige wat de jongens van mij niet mogen, is er mee rondlopen. Dan bestaat namelijk het gevaar dat de tablet naar voren gaat hangen in het toetsenbord en de magneet los klikt.
Er kunnen spelletjes op gespeeld worden en filmpjes op gekeken worden. En als de jongens slapen, kan ik er zelf ook gewoon prima op werken. Dit maakt dat ik hem behalve om thuis te gebruiken ook ideaal vind om mee op vakantie te nemen.
Het mag duidelijk zijn dat de Kurio Smart zeer goed bevalt en ik verwacht dat de jongens er nog jaren plezier van zullen hebben!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.