Game reviews

Pokémon Go – Tips & Tricks #3 – Over evolueren en meer

Pokémon Go wordt al ruim 2 weken onwijs veel gespeeld. Tijd voor de derde editie van Pokémon Go Tips & Tricks. Lees hier tips over het evoleren van Eevee, gymgevechten en nog veel meer.

Eevee evolueren

Eevee is de enige Pokémon die in drie verschillende versies kan evolueren. Ze kan namelijk evolueren in een vuurtype, een watertype of een elektrisch type. Als je Eevee evolueert met je candy, is het afwachten welke je krijgt. Maar…het blijkt dat er een easter egg verstopt zit in het spel! Je kunt namelijk wél beïnvloeden hoe Eevee evolueert. In ieder geval één keer, want het is nog niet zeker of het de tweede keer dat je Eevee evolueert ook werkt.
Wat je moet doen is het volgende: Kies de Eevee die je wil evolueren. Wijzig de naam van Eevee (met het potloodje) naar één van de namen van de drie trainers uit de Pokémon serie. Sluit het spel helemaal af (just for sure) en ga vervolgens Eevee evolueren.
Je hebt de keuze uit:
Flareon (vuur): Noem Eevee: Pyro
Jolteon (elektrisch): Noem Eevee: Sparky
Vaporeon (water): Noem Eevee: Rainer

6nLv62l

Gratis Pokécoins

Ja…je kunt echt gratis Pokécoins krijgen in het spel. Nu niet eraan denken hoeveel je hierdoor al mis gelopen bent, maar gewoon blij zijn dat je het vanaf nu weet!
Je krijgt namelijk ten eerste een dagelijkse bonus, in de vorm van XP, voor het achterlaten van je Pokémon bij een Gym. Hoe meer Pokémon je bij Gyms hebt achtergelaten, hoe hoger die dagelijkse bonus wordt.
Daarnaast krijg je dan ook nog eens extra Stardust EN Pokécoins. Je kunt iedere 21 uur je bonus ophalen door naar de Shop te gaan en op het groene schild rechtsbovenin te drukken. Hierin kun je twee dingen doen: Één Pokémon in een gym zien te krijgen en vervolgens direct je bonus claimen, of je probeert zo snel mogelijk je Pokémon in meerdere gyms achter te laten en dan je bonus claimen. Echter loop je dan het risico bij drukbezochte gyms, dat je Pokémon er alweer uit gekickt is voor je je bonus geclaimt hebt.

Gratis pokecoins krijgen

Pokémon evolueren

Leuk om te weten is dat een Pokémon, als je hem laat evolueren, zijn health helemaal terug krijgt na hij verslagen is in een gym. Nu heb ik de revives en potions in overvloed, maar als dat bij jou niet het geval is, kun je hem gewoon eventjes zo laten staan tot je hem kunt evolueren.

Evolueren pokemon go

Pokémon met vraagtekens als je hem probeert te vangen

Wellicht ben je ze al eens tegengekomen. Pokémon met drie vraagtekens in plaats van Combat Points. Deze vraagtekens betekenen dat de Pokémon je niet herkent als trainer. Hierdoor is de kans groot dat ze zullen wegrennen als je mis gooit of als ze uit de Pokéball springen. Het beste kun je hier direct een razz berry gebruiken en eventueel een sterkere Pokéball

pidgey

Aanvallen en aanvallen ontwijken in een gymgevecht

Tijdens het vechten in een gym tik je zoveel mogelijk op de Pokémon waar je tegen vecht. Hierdoor val je aan. Linksbovenin zie je een klein blauw metertje vollopen. Als de meter vol is, houd je je vinger op het scherm. Zo valt je Pokémon aan met een speciale aanval.
Wil je de aanvallen van je tegenstander ontwijken, swipe je naar links en naar rechts.

Hoe sterk is een gym?

Iedere Gym heeft zijn eigen prestige meter, waar je vanaf kunt lezen tot in hoeverre een team de Gym in kwestie nog in handen heeft. Hoe meer trainers de gym verslaan, hoe verder de meter afloopt. Iedere keer als er een gymgevecht wordt verloren door de gym, wordt er prestige van de meter afgetrokken. Als je daarnaast alle Pokémon weet te verslaan zonder te verliezen dan wordt daar nog eens 500 prestige bij opgeteld. Je hoeft dus niet in één keer het team dat de Gym bezit te verslaan. Je kunt gerust meerdere keren het gevecht tegen de gym aangaan, als je tussendoor je Pokémon even herstelt met potions en revive.
Daarnaast is het dus slim om een gym te zoeken die al wat lager staat in prestige, zodat de kans groot is dat je hem kunt verslaan en overnemen.
Wie gymleader is kun je trouwens zien aan het kroontje bij de naam. (zie de bovenste foto in dit artikel)

Pokémon categorieën en extra XP

Er zijn vier categorieën waar je gevangen Pokémon in kunnen vallen. Blank – Good – Nice – Excellent. Deze categorieën geven aan hoeveel bonus XP je krijgt als je ze vangt. 0, 10, 50 en 100 XP kun je als bonus krijgen bovenop de 100 XP die je standaard al krijgt.
Ook kun je extra XP verdienen door de bal in het midden van de cirkel te gooien en eventueel een curve ball te gebruiken. Een curve ball kun je zelf maken door rondjes te draaien met de Pokéball als je een Pokémon probeert te vangen.

Nog meer Pokémon tips en tricks lezen? Check dan hier tips voor beginners en hier de tips voor gevorderden!

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  Wat doen onze kinderen toch op hun telefoon? - Go or No Go
  28 oktober 2021 at 06:00

  […] steeds blijft Pokémon Go populair onder de jongens. Alhoewel het minder wordt gespeeld dan toen het net uitkwam, zijn er nog […]

 • Reply
  Fleur
  8 augustus 2016 at 22:36

  Dank voor je tips! Ik heb beloofd morgen met de meiden op Pokemon jacht in de stad te gaan, nu ben ik zelf ook een beetje wijzer wat wel en niet te doen.
  Ken je de App POKE MAP al? Daar kun je zien welke Pokemons waar zitten. Zo weet ik een beetje waar we morgen moeten gaan zoeken

  • Reply
   Go or No Go
   8 augustus 2016 at 23:02

   Haha ja ken die app, maar de meeste van dat soort apps zijn gebaseerd op wat spelers erin zetten… en dan is de vraag of dat klopt.
   Daarnaast komen die pokemon dan af en toe op die plek, en zijn ze er niet de hele dag te vinden… kans dat je ze dus sowieso dan tegenkomt is niet heel groot? Denk ik?

   Maar heel veel plezier met jullie pokemon jacht, Daan en Jesse vinden het geweldig.

 • Reply
  Fleur
  29 juli 2016 at 13:44

  Leuk hoor al die tips! Ondanks dat Ewan een Pokemonfan is, wil Pokemon Go niet zo bij hem aanslaan. Maar ik vind het zelf wel leuk haha.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.