Game reviews

Pokémon Go – Tips & Tricks #2 – Over Lures en meer

Eerder maakte ik voor jullie een overzicht van de eerste Tips & Tricks, waaronder een gouden tip als je nog moet starten met Pokémon Go. Hoog tijd voor nieuwe Tips & Tricks!

Pokémon verzamelen en evolueren

Er zijn een aantal Pokémon waar we allemal mee doodgegooid worden. Er zijn in heel Nederland Weedles en Pidgey’s in overvloed. Dan denk je: Geen probleem, want als ik die vang, transfer ik ze gezellig naar de Professor. Daar krijg je een candie per transfer voor. Niet veel, maar het is iets. Toch kun je er ook iets anders mee doen.
Je kunt met deze Pokémon namelijk snel omhoog gaan in je level. De Pidgey, Caterpie en Weedle hebben allemaal maar 12 candies nodig om te evolueren. Een Rattata heeft er 25 nodig.
Als je een Pokémon laat evolueren krijg je 500XP. Deze XP’s heb je nodig om te levelen. Het is dus heel handig om deze Pokémon niet meteen te transferren, maar te sparen om later te evolueren.
En dan kun je natuurlijk alsnog, zodra je Pokémon geëvolueerd is, hem doorsturen naar de Professor, zodat je er alsnog een candie voor krijgt. Twee vliegen in één klap!

Evolueren pokemon go

Evolueren kun je natuurlijk altijd doen, máár je kunt ook even wachten en het ook op een slim moment doen! Namelijk als je een Lucky Egg hebt gevonden. Deze Lucky Eggs krijg je soms bij het levelen cadeau, bijvoorbeeld als je naar level 9 of 10 gaat. Een Lucky Egg kun je activeren en vervolgens krijg je 30 minuten lang dubbele XP’s.
Bij het evolueren van een Weedle krijg je dus niet 500 maar 1000XP’s. Dat loopt lekker op!

Een Pokémon vangen en het cirkeltje

Als je een Pokémon gaat vangen, komt er een cirkel. De kleur van de cirkel zegt iets over de Pokémon die je voor je hebt. Een groene cirkel betekent dat je een makkelijke Pokémon hebt, die makkelijk te vangen is. Vervolgens kun je een gele, oranje of rode cirkel krijgen. Geel kan soms al wel lastig zijn, waardoor je meerdere pogingen nodig zult hebben om de Pokémon te vangen. Hoe kleiner de cirkel is als je de bal gooit, hoe groter de kans is dat je de Pokémon vangt.
Het is overigens niet zo dat de Pokémon vangen makkelijker wordt als je er meerdere Pokéballs naar hebt gegooid. Hij blijft op hetzelfde niveau en het gaat er dus echt om hoe goed je mikt en hoe klein je cirkel is.

Je zult soms wilde Pokémon tegenkomen die al behoorlijk sterk zijn omdat ze bijvoorbeeld al geëvolueerd zijn. Vangen gaat dan natuurlijk nog lastiger. Hiervoor zijn ook weer meerdere trucjes.
Zo heb je bijvoorbeeld een Greatball. Met deze Pokéball zal de cirkel die oranje was bijvoorbeeld groen kleuren. Het vangen wordt dus makkelijker, omdat deze Greatball sterker is.
Een andere manier om het vangen van Pokémon makkelijker te maken is het gebruiken van razz berry. De Pokémon gaat hier van eten en dat maakt het voor jou makkelijker om hem te vangen.

Augmented Reality (AR) uitzetten

Met AR ziet het vangen van Pokémon er natuurlijk super leuk uit, maar het vangt een stuk lastiger. Korte tip daarom: zet AR uit. Dat vangt makkelijker én het bespaart je batterij ook nog eens.

pokemon go albert heijn

Incense gebruiken

Heb je geen zin om aan de wandel te gaan en wil je dat de Pokémon vanzelf naar je toekomen, dan kun je Incense gebruiken. Dit goedje zorgt ervoor dat er Pokémon naar je toekomen terwijl je gewoon op je plek blijft. Dit werkt voor 30 minuten, dan stopt het weer. In de praktijk blijkt dat je ongeveer 5 à 6 Pokémon krijgt op deze manier. Ik heb gemerkt dat er niet echt spannende Pokémon komen, als je die normaal ook niet krijgt in de omgeving waar je bent.
Als voorbeeld: ik heb het nu enkele keren thuis geprobeerd en er is pas één keer een nieuwe Pokémon op af gekomen. Wellicht dat het dus slim is om deze te gebruiken wanneer er wat meer nieuwe Pokémon in je ‘nearby’ schermpje staan.

Update: Ik weet zelf nog niet zeker of het werkt, maar het is het proberen waard: Als je met je incense aan gaat wandelen, krijg je meer Pokémon dan dat je op dezelfde plek blijft zitten of staan.

Lure bij een Pokéstop

Bij een Pokéstop kun je een Lure inzetten. Deze krijg je soms cadeau als je levelt. Met een Lure komen net als bij Incense Pokémon naar je toe, maar het mooie hiervan is dat iedereen die met je mee is ook kan genieten van je Lure. Leuk dus als je met een paar vrienden de Lure inzet, zodat iedereen van elkaar mee profiteert.
Je kunt aan een Pokéstop zien dat er Lure is ingezet als hij roze vallende blaadjes om zich heen heeft. Zeker de moeite waard om er even te blijven hangen dus als hij roze is.

Pokémon trainen

Voor je aan een gymgevecht begint, is het belangrijk dat je sterke Pokémon op zak hebt. Natuurlijk moet je ergens beginnen en zul je je eerste gevecht echt niet winnen. No problem, je verdiend ook XP met je gevechten dus het kan geen kwaad.
Maar goed, wil je wel een redelijke kans maken, lees dan door.
Elke Pokémon heeft een CP-waarde (Combat Power). CP geeft aan hoe krachtig de aanvallen zijn. Ook de HP (Hit Points) neemt toe naarmate de CP hoger is. Als de HP van een Pokémon de nul bereikt, is je Pokémon verslagen. Je kunt hem dan weer tot leven toveren met revive, potion en super potion,
Om een hogere CP-waarde voor je Pokémon te krijgen heb je Stardust en Candy nodig?

Elke type Pokémon heeft zijn eigen Candy. Voor het verhogen van de CP van een Pokémon. ga je naar je Pokémon overzicht. Kies een Pokémon uit waar je graag mee zou willen vechten in een gym, dus die je graag sterk wil maken. Kies dan voor Power Up. Hier kun je meteen zien hoeveel Stardust en Candy het kost om de CP van de Pokémon te verhogen.

De aanvallen van een Pokémon en de getallen

Elke Pokémon heeft twee aanvallen. Niet elke Pokémon kent echter dezelfde aanvallen. Het kan dus best zo zijn dat de ene Pidgeot andere aanvallen heeft dan de ander. Achter elke aanval staat een getal. Dat getal geeft aan hoe sterk deze is. De kracht van deze aanvallen is belangrijk bij een gym battle. Bij het kiezen van een Pokémon is het dus belangrijk dat je een Pokémon hebt met een hoge CP waarde en met goede aanvallen.

Ontdek nieuwe plekken

Bijzondere Pokémons vind je helaas niet zomaar bij in je straat. Hiervoor moet je er echt op uit gaan, naar bepaalde locaties. Bijvoorbeeld waar veel water is, of heuvels, musea, industrie, enzovoorts.

Tips tricks

Tot zover de Tips & Tricks #2. Binnenkort volgt #3! 🙂
Heb je zelf vragen of tips, laat ze achter in de comments!

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Pokémon Go - Tips & Tricks #3 - Go or No Go
  22 juli 2016 at 12:11

  […] Nog meer Pokémon tips en tricks lezen? Check dan hier tips voor beginners en hier de tips voor gevorderden! […]

 • Reply
  Just Play Tag - Go or No Go
  21 juli 2016 at 09:11

  […] gezelschapsspelletjes en de trampoline. En tegenwoordig Pokémon Go […]

 • Reply
  Hanne
  18 juli 2016 at 16:56

  Wat een handige tips, ze helpen mij in ieder geval al een heel stuk verder! thank yoouu 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.