Game reviews

Pokémon Go – Tips en Trucs #1 – Over Pokéstops en meer basistips

Team Valor it is! Of Team Red, hoe je het ook noemen wil. Enkele dagen nadat ik de app gedownload heb ben ik alweer een stuk wijzer. Van Pokégyms tot een Pokéstop en van Pokémon eieren tot evolueren. Hoog tijd om mijn tips en trucs so far met jullie te delen.

Eerder deze week vertelde ik jullie dat ook wij ons hebben laten meesleuren door de Pokémon Go gekte. En we spelen het dan ook vol plezier! Tijd voor wat info voor jullie, zodat jullie ook lekker mee kunnen doen 😉

Sta je op het punt om te starten met Pokémon Go? READ THIS!

Ja, dit is echt DE beste tip voor als je nog niet gestart bent! Je kunt namelijk als eerste Pokémon een Pikachu krijgen! Hoe gaaf! Iedereen wil Pikachu natuurlijk vangen en hij is best een beetje zeldzaam in het spel, maar als je het goed aanpakt, krijg je hem gewoon cadeau. Ook Ash begon in de serie met een Pikachu, dus erg grappig dat dit ook in het spel zit. Wat je moet doen: Als je begint met Pokémon Go krijg je de keuze uit 3 Pokémon. Jouw taak: Kies ze niet, maar loop weg. Ja, gewoon letterlijk weglopen. Dan krijg je nog een keer of twee de keuze uit deze 3 Pokémon. Weer loop je gewoon weg. En wat denk je: Deze keer huppelt Pikachu vrolijk in je schermpje rond!

Hoe kun je je accu besparen tijdens het spelen van Pokémon Go

De beste manier om je batterij te sparen is de battery saver aanzetten in Pokémon Go zelf. Deze kun je vinden onder instellingen. Als je die inschakelt, schakelt je scherm over op zwart als je je telefoon op z’n kop houdt. Kom je in de buurt van een Pokémon, dan trilt hij. Ideaal!

Er gaat een tip rond om een deel van Google Maps te downloaden, maar dit is helaas onzin. Dat werkt niet, zo is bevestigd door een Google-medewerker.
Wat je wel nog kunt doen om je batterij te sparen: Het geluid uitzetten, je scherm minder fel instellen, andere achtergrond apps uitschakelen en natuurlijk kun je een powerbank aanschaffen, zodat je tijdens je Pokémon jacht nog iets langer vooruit kunt.

Wat moet je doen bij een Pokéstop?

Als je in de buurt van een Pokéstop bent, kun je het rondje swipen. Dan krijg je pokéballs en soms wat extra’s zoals power-upps en eieren. Je kunt de Pokéstop al aanklikken, ook al is hij nog te ver weg. Als je er naar toe gaat en je bent dichtbij genoeg, dan verdwijnd de knop dat de Pokéstop ‘to far away’ is, en kun je je cadeaus in ontvangst nemen. Iedere Pokéstop kun je om de 5 minuten gebruiken, dus ben je in een speeltuin met een Pokéstop, heb je binnen no time een haffeltje Pokéballs.

Pokéstop

Pokémon vangen

Als je een Pokémon tegen komt, hoef je alleen je Pokéball tegen het beestje aan te gooien en hup, hij vliegt je Pokéball in. In de meeste gevallen blijft hij lekker zitten en zit jouw taak erop. Maar in sommige gevallen, bij de hogere level Pokémon, werkt dat niet. Dan gaat-ie er in, maar springt-ie er net zo vrolijk ook weer uit. De kunst is om de Pokéball zo goed mogelijk te mikken en met een zo klein mogelijk cirkeltje. Als je de Pokéball inhoudt, wordt de cirkel (of ring, whatever) namelijk kleiner en kun je meer punten verdienen als je raak gooit. Mijn ervaring is dat je met een middelgrote cirkel nog goed raak kan gooien en redelijk wat kans hebt dat je de Pokémon vangt. Wel opgelet; iedere Pokéball die je mis gooit, ben je kwijt. Nu kun je genoeg Pokéballs bij de Pokéstops halen, maar toch…wel handig om te weten. Ik kwam erachter toen mijn kids 10 ballen mis gegooid hadden. Niet erg, maar zoals gezegd: handig om te weten. Sommigen zeggen dat je je Pokéball niet kwijt raakt als je er op tik wanneer je mis gegooid hebt, maar bij mij werkt dat in ieder geval niet.

Nog een mooie vang-tip: Als je je vinger op de Pokéball houdt en je draait er rondjes mee, komen er sterretjes rondom de bal. Hierdoor wordt je Pokéball sterker en heb je meer kans om een sterke Pokémon te vangen. Maar het mikken wordt natuurlijk ook moeilijker.

Zodra je level 12 bereikt hebt, krijg je 20x great balls. Met deze ballen kun je makkelijker Pokémon met een hoog CP vangen.

Pokemon vangen

Waar blijven de gevonden eieren bij Pokémon Go?

Ik had inmiddels al drie Pokémon eieren gekregen, maar geen idee waar die eieren nou eigenlijk bleven. Bleek dat ik gewoon te snel had gekeken, want eigenlijk zijn ze nogal simpel te vinden. Ga naar je Pokémon verzameling. Links bovenin zie je het aantal Pokémon staan dat je al hebt. Rechts bovenin staan dan de eieren dat je gevonden hebt.

Wat moet je doen met de Pokémon Go Eggs?

Dan heb je je eieren gevonden, maar wat moet je er dan mee? Iedere speler krijgt een ‘incubater’ cadeau. Deze mag je voor altijd houden. Je kunt extra incubaters kopen of verdienen, bijvoorbeeld bij het halen van een bepaalde level. Je ei doe je in de incubater. Onder het ei staat een aantal kilometers. Dit is het aantal kilometers dat je moet lopen om het ei uit te laten komen. Je leest het goed: Lopen. Je kunt namelijk niet vals spelen door in de auto te stappen met de Pokémon Go app aan: dat heeft je telefoon door. Fietsen lukt bij mij overigens wel, want met de telefoon in mijn jaszak ging ik op de fiets naar school en die kilometers werden gewoon geteld. Wel 10 punten voor de bedenker van deze kilometer-eieren, want zo zet Pokémon Go even heel Nederland in beweging.

PS: Met je telefoon gaan schudden en meer van dat soort bijzondere moves: Niet doen. Dat helpt niet, aangezien hij je GPS trackt en niet de beweging. Het is geen stappenteller jongens!

Pokégym Battle Tips

Battlen in een Pokégym spreekt redelijk voor zich, maar nog wel een tip: Tijdens je gevecht loopt een meter op. Die zie je al gauw over het hoofd door de hectiek van de battle. Als de meter vol is, kun je hem activeren door op je tegenstander te duwen en even vast te houden. Hierdoor krijg je een hele krachtige aanval, waardoor je kans op winst wordt vergoot.

Revive en Potion, wat is het?

Is je Pokémon na een battle bijna of helemaal door zijn power heen, dan kun je hem weer herstellen.
Er zijn 2 opties:
Potion: Is je Pokémon deels verzwakt, kun je dit geven. Dat zorgt ervoor dat hij weer (deels) herstelt.
Revive: Is je Pokémon helemaal uitgeschakeld, dan kun je hem hiermee weer tot leven toveren.
Deze ga je beide waarschijnlijk veel nodig hebben, tenminste als je gaat battlen met anderen. Bij Pokéstops of bij level-ups krijg je ze soms cadeau.

Evolueren (evolve) en Power up

Je kunt je Pokémon een power up geven, waardoor hij meer CP (combatpoints) en HP (hitpoints) krijgt. CP zegt iets over de kracht van je aanval tijdens een battle. Hoe hoger je CP, hoe harder je klappen aankomen. HP zijn tijdens het battlen de klappen die je kunt incasseren.
Daarnaast kun je je Pokémon laten evolueren. Zo wordt je Pikachu bijvoorbeeld een Raichu. Daarvoor heb je wel veel snoepjes nodig. Deze snoepjes verdien je bijvoorbeeld door eieren uit te laten komen, bij level ups of door Pokémon te vangen of te transferren naar de professor.

Binnenkort volgt er een Tips & Trucs #2, want over een paar dagen heb ik vast weer veel meer ontdekt!
Hebben jullie zelf nog andere goede Pokémon Go tips? Laat ze gerust achter in de comments hieronder of op Facebook.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.