AFAS Sprookjesweken in de Julianatoren

IMG_0494Van 14 juli tot en met 14 augustus zijn in de Julianatoren de AFAS Sprookjesweken. Wij gingen afgelopen zaterdag op uitnodiging van de Julianatoren naar de kick-off van de AFAS Sprookjesweken en natuurlijk vertel ik jullie graag wat er allemaal te beleven is.

Wij kwamen ’s middags rond half 1 aan bij de Julianatoren. De vorige keer dat we naar de Julianatoren gingen waren we er al heel vroeg, maar omdat het nu een zomeravond in de Julianatoren was, konden we ’s ochtends lekker rustig aan doen.

Zomeravonden in de Julianatoren

Tijdens de AFAS Sprookjesweken is er op iedere zaterdag een zomeravond. Het park gaat tijdens de zomeravonden al om 9.30u open en sluit pas om 20.00u ’s avonds. Normaal gesproken sluit de Julianatoren om 17.00u, dus dan zijn die laatste drie uurtjes mooi meegenomen! Bijkomend voordeel is dat het rond 18.00u een stuk rustiger is, waardoor je nergens in de wachtrij hoeft te staan. Wij vonden het in ieder geval ideaal en zijn lekker tot 20.00u gebleven.

IMAG0885

Tijdens de zomeravonden kun je ook genieten van extra veel vermaak. Zo kun je op 13 augustus naar de mini-musical van Roodkapje. Op alle zomeravonden zijn er naast de Sprookjestheaters ook shows te zien van van Kikker of Fien & Teun en van een Thomas Sing Along. Daarnaast speelt Piano & Co iedere zomeravond een toffe show. Dit duo verzorgt een fantastische show voor jong en oud. Daan en Jesse hebben meerdere verzoekjes ingediend en ze zongen alles. Van heli-heli-helikopter tot Fireball.

PIano & Co Julianatoren

De AFAS Sprookjesweken

De AFAS Sprookjesweken maken de Julianatoren ruim 4 weken lang extra bijzonder. Meerdere keren per dag (6 maar liefst!) wordt een Sprookjesconcert gegeven in het theater. Natuurlijk spelen Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin mee, samen met allerlei bekende Sprookjesfiguren. Wij bezochten natuurlijk ook het Sprookjesconcert afgelopen zaterdag. In dit verhaal ging Assepoester (Sita) samen met Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin op zoek naar Assepoesters prins, zodat ze samen naar het Sprookjesbal konden gaan. Maar om dit mogelijk te maken, moesten eerst vier andere sprookjes gelukkig eindigen.
Samen met de kinderen zorgden ze daar natuurlijk voor. Daan en Jesse genoten volop van onder andere Roodkapje en Rapunsel.

AFAS sprookjesweken Julianatoren AFAS sprookjesweken Julianatoren

Op het einde kwam een betoverende Assepoester samen met haar prins tevoorschijn. Beide klaar voor het Sprookjesbal! De jongens vonden Assepoester wel een erg mooie prinses.
Natuurlijk was er na het theater tijd voor foto’s met de Sprookjesfiguren. Daan en Jesse wilde liever gaan spelen buiten, dus de foto sloegen we over.
Maar gelukkig kwamen we Assepoester op het einde van de dag nogmaals tegen buiten en Daan durfde het wel aan om samen met haar op de foto te gaan, ook al vond ie het wel erg spannend!

IMG_0563

Iedere zaterdag tijdens de AFAS Sprookjesweken is er een ander Sprookjesconcert. Voor abonnementhouders is het dus extra leuk om meerdere zaterdagen te gaan.

IMG_0505

Genieten in het park

Naast de shows en theaters heb je natuurlijk nog het hele park om van te genieten. Het was zaterdag behoorlijk druk in het park, maar toch vielen de wachtrijen reuze mee. Het langste moesten we wachten bij de waterschiet-bootjes, maar dat komt vooral omdat sommige bootjes nogal lang bezet blijven. Maar verder viel het wachten dus reuze mee.

IMG_0539

Ook was er een leuke speurtocht om te doen, deze is speciaal voor de AFAS Sprookjesweken. In de Julianatoren moesten we op zoek naar vijf verschillende Sprookjesfiguren. Van ieder figuur kreeg je een letter en natuurlijk was ook hier weer tijd voor een fotomomentje. De vijf letters vormden samen een woord. Toen Daan en Jesse het woord gevonden hadden, mochten ze dit bij de Koningin in het Grote Vriendenboek schrijven. De speurtocht is echt een groot succes. Daan en Jesse vinden dat zo leuk om tussendoor te doen. Een schot in de roos!

Liever wat verder op pad? Kijk eens naar de mogelijkheden voor Europa-park!

IMG_0475 IMG_0481 IMG_0486IMG_0487

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

19 Comments

 • Reply
  Robin
  31 juli 2016 at 22:08

  Het lelijke jonge eendje maakte veel indruk op Storm en hij zei “sommige kinderen doen ook vervelend tegen mij om hoe ik er uit zie”.
  Storm is een jongen met lang haar dat hij vaak ook ingevlochten wil met versieringen erin en daar wordt hij regelmatig mee gepest. En wij zijn zo trots op hem dat hij zo sterk is dat hij trouw blijft aan zichzelf en zijn haar draagt zoals hij het mooi vindt.
  Wij zouden héél graag kennis maken met de Juliana Toren!!

 • Reply
  * Winnaar * 4x entree voor de Julianatoren - Go or No Go
  27 juli 2016 at 20:45

  […] winnaar krijgt 4 entreebewijzen voor een dagje Julianatoren. Super leuk om nog lekker tijdens de AFAS sprookjesweken te gaan, die tot half augustus duren. Maar een andere keer dit jaar kan natuurlijk […]

 • Reply
  Lise
  26 juli 2016 at 10:05

  Wij vinden Rapunzel erg leuk en natuurlijk Frozen. Het zou erg leuk zijn om in de vakantie nog zo’n leuk uitje te kunnen maken.

 • Reply
  Esmee Cnossen
  25 juli 2016 at 09:51

  Wij thuis vinden klein duimpje het allerleukste! Hoe vaak die ook werd voorgelezen, hij bleef leuk!

 • Reply
  Aniek
  24 juli 2016 at 09:44

  Het lievelingssprookje blijft toch altijd Klein Duimpje

 • Reply
  Volgmama
  22 juli 2016 at 22:49

  Wat een leuk verslag!

 • Reply
  corinne de graaf
  21 juli 2016 at 13:54

  sneeuwwitje en de 7 dwergen is hier favoriet!

 • Reply
  Fleur
  21 juli 2016 at 11:22

  Leuk, we zijn dol op sprookjes en het Sprookjestheater. Ons lievelingssprookje is (op dit moment) die van de kleine zeemeermin

 • Reply
  Joyce Zwarts
  20 juli 2016 at 09:24

  Ons favoriete sprookje is Assepoester.
  Wij doen graag mee voor deze leuke winactie!

 • Reply
  Albertine van Veldhuizen
  19 juli 2016 at 23:20

  Met 4 dochters zijn wij inmiddels echte “sprookjes-experts” haha!
  En van de favoriete sprookjes hebben wij de bijpassende verkleedjurk in een verkleedkist ; Belle, Anna , Assepoester, Rapunzel, maar 1 sprookje is favoriet, daar zitten zelfs 2 jurken van in de verkleedkist… en dat is Sneeuwwitje!!

 • Reply
  Anneliese de Waal
  19 juli 2016 at 19:29

  Ik vind Sneeuwwitje erg leuk, een prachtig spookje.
  Ik doe graag mee voor de kinderen, mijn zoon Nicky en dochter Sam.

 • Reply
  Lida
  19 juli 2016 at 13:20

  Hallo,
  Onze sprookjes zijn Assepoester en Sneeuwwitje ,en toch ook roodkapje en alle andere sprookjes . Heerlijk om te zien en naar de verhalen te luisteren.

 • Reply
  melissa
  19 juli 2016 at 11:51

  Favorietje sprookje van zowel mij als mijn dochter is en blijft sneeuwwitje!

 • Reply
  Heleen M
  19 juli 2016 at 09:23

  Assepoester is ons favoriete sprookje! En wat zouden wij graag naar Julianatoren gaan! Nu onze jongens 3 en 4,5 zijn, denk ik dat ze het ook superleuk zouden vinden

 • Reply
  Lisette
  18 juli 2016 at 21:29

  sneeuwwitje. omdat ze lang en gelukkig leven, ondanks die 7 dwergen. Ik vind dat met drie dwergen al lastig… 😉

 • Reply
  Gaby
  18 juli 2016 at 19:04

  Ja Assepoester is onze favoriete. En vooral de muisjes zijn iris d’r favoriet. Ze zou graag kaartjes willen winnen d’r vriendinnetje en haar mamma zijn bijna jarig dus lijkt haar dit een onwijs cool kadootje om te geven.

 • Reply
  Manon Hoogendoorn
  18 juli 2016 at 16:47

  Ik en mijn dochter zijn helemaal gek op assepoester en we nemen papa en ons nichtje ook gezellig mee!!!!! Zou toch heeeeeel leuk zijn om te winnen!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  18 juli 2016 at 15:58

  zo’n sprookjesdagje uit dat is toch een groot FEEST

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 juli 2016 at 11:44

  Super leuk lijkt me. Bijzonder dat er zelfs voorstellingen worden gegeven nu in pretparken!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.