Gastblog Vakantie in Europa Vakantie met kinderen

Vijf leuke citytrips in België met kinderen

planckedael-mechelen
Linda - Go or No Go

Tikva van Gezin op Reis zette speciaal voor jullie de leukste citytrips in België met kids op een rijtje. Ze verteld jullie welke steden in België het meest kindvriendelijk zijn en wat er zoal te doen is.
Denk je aan een stedentrip in België, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan Luik of Brussel. Hoewel dit geweldige steden zijn, heeft onze zuiderbuur nog veel meer te bieden voor gezinnen. De volgende vijf citytrips zijn favoriet bij Tikva.

Mons – draken, dierentuin en science musea

Mons mag dan Europese hoofdstad van 2015 zijn geweest, voor de meeste Nederlanders is het een bestemming die toch onder de radar is gebleven. Jammer, want zeker voor gezinnen is deze stad een geweldige uitgangsbasis voor een weekendje weg. In de stad zelf heb je het kindvriendelijke musea DouDou, dat gaat over de legende van de draak. De gaafste attracties liggen iets buiten de stad. Wat ons betreft de gaafste dierentuin van de hele Benelux, Paira Daiza, waar je echt een hele dag door kunt brengen. Ook superleuk, zowel voor je kinderen als voor papa’s en mama’s: het wetenschapsmuseum in een oude steenkoolmijn, Le Pass.

gezinopreis-dierentuin-belgie-mons

Mechelen – de ultieme kinderstad

Als er een stad in België er echt alles aan doet om zichzelf als kinderstad in de picture te zetten dan is dat wel Mechelen. Een aantal keren per jaar verandert het centrale plein in een gezellige bende vol kindvriendelijke activiteiten. Maar ook zonder deze events kan je hier perfect terecht. Er zijn kindvriendelijke restaurants, een kindvriendelijke stadswandeling, speciale attracties door de stad zodat je kinderen even lekker kunnen spelen en zelfs een openbaar toilet voor kinderen. Met de dierentuin en het wetenschapsmuseum is er in Mechelen met kinderen altijd genoeg te doen dus!

Le Pass, wetenschapsmuseum-mons

Tongeren – in de voetsporen van de Romeinen

Zijn je kinderen geïnteresseerd in de Romeinen dan is Tongeren een leuke bestemming. In deze oudste stad van België vind je namelijk het kindvriendelijke Gallo-Romeinse museum.

tongeren-galloromeinsmuseum

Namen – aan de rand van de Ardennen

Wil je de natuur van de Belgische Ardennen combineren met een bruisende stad kies dan voor Namen. Deze stad heeft een enorme citadel. Je kunt er met een treintje doorheen rijden en een gids kan je door de catacomben meenemen. Op de citadel ligt ook nog een grote speeltuin en dat maakt Namen een erg leuke stad om een of meerdere dagen met het gezin door te brengen. Met de auto zit je zo in de natuur maar je kunt er ook voor kiezen en fiets te huren. De Voie Vertes zijn vlakke wegen die langs de rivieren of over oude spoorwegen liggen die nu omgetoverd zijn tot een familievriendelijk fietsnetwerk.

citadel citytrips

Brussel – niet te missen hoofdstad

In de Belgische hoofdstad zal je niet snel uitgekeken raken met kinderen, zeker niet als je een Brussel Card aanschaft die toegang geeft tot een heleboel attracties. In de Hallepoort, de enige middeleeuwse poort in de stad, zit een speurtocht en interactieve tour voor kinderen. Het stripmuseum MOOF is een topper voor kinderen die zelf al kunnen lezen. Autowereld zal de harten van jongetjes harder doen slaan. Natuurlijk ga je tijdens je bezoek aan Brussel ook even kijken bij Manneken Pis en natuurlijk ga je ergens lunchen met Vlaamse frieten.

brussel-automuseum


Dit gastblog is geschreven door Tikva van het blog Gezin op Reis. Op Gezin op Reis lees je over verre reizen, korte vakanties en citytrips met kinderen. De afgelopen jaren ging Tikva gemiddeld 3 à 4 keer per jaar een paar dagen naar België.

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  11 juni 2016 at 06:49

  Wel ik ben op geen van de vijf plaatsen al geweest met de kinderen…
  Tijd om te city-trippen.

  Brussel zit er dit jaar aan te komen, denk ik!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 juni 2016 at 11:03

  Dat museum lijkt me met name erg leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.