10 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Gezelschapsspellen Winnen

{ Review } | Kwartetten en handige weetjes met een Weetjes Kwartet

Linda - Go or No Go

Als je mij een beetje volgt op Go or No Go, weet je inmiddels dat Daan en Jesse gek zijn op spelletjes spelen. Hun all-time favourite is en blijft kwartetten. Een poosje terug ontdekten we een Weetjes Kwartet.

Hoe werkt een Weetjes Kwartet

Daan en Jesse spelen eigenlijk iedere dag wel spelletjes. Meestal met elkaar en met ons, soms met een schoolvriendje. In het weekend kunnen ze uren achter elkaar spellen spelen. Maar één spel keert vrijwel iedere dag weer terug, en dat is kwartetten.
Ook als we ergens op bezoek gaan en ik zeg tegen de jongens dat ze een spelletje mogen kiezen om mee te nemen, kiezen ze 9 van de 10 keer ervoor om een kwartet mee te nemen. En niet zomaar een kwartet, maar een Weetjes Kwartet van Identity Games.

Honden weetjeskwartet

Een Weetjes Kwartet bestaat uit grote, stevige kaarten. Op iedere kaart staat een afbeelding en een weetje over de betreffende afbeelding. Af en toe tijdens het spelen lees ik een Weetje aan Daan en Jesse voor. Dat vinden ze echt super interessant. Zeker omdat sommige kwartetten ook echt aansluiten aan thema’s op school. Onlangs hadden ze op school het thema ‘lichaam’ en dus vonden ze het reuze interessant om het Lichaams Weetjes Kwartet te spelen. Op school wisten ze vervolgens in de kring iets te vertellen over het schokbotje, over bloedplaatjes en over de lederhuid. De juf vond dat zo leuk, dat ze dat na school weer aan mij vertelde.

Lichaams weetjes kwartet

Superkwartetten

De Weetjes Kwartetten hebben naast ‘gewone’ kwartetten twee Superkwartetten. Deze kwartetten bestaan niet vier, maar uit vijf kaarten. Heb je de eerste vier kaarten bij elkaar verzameld, mag je je kwartet neerleggen en heeft diegene die de vijfde kaart heeft een strafpunt. Diegene moet een behaald kwartet wegleggen. Door deze Superkwartetten blijft het spel spannend en ik vind dit écht een hele leuke toevoeging aan het klassieke kwartetten.
Als je met oudere kinderen het kwartet speelt, kun je het extra moeilijk maken. Als je aan iemand een kaart vraagt, en diegene heeft de kaart ook, moet je eerst een vraag goed beantwoorden voor je de kaart krijgt. Diegene die de kaart vast heeft, kan naar aanleiding van het weetje dat op de kaart staat een vraag stellen.
Dit is voor onze 6-jarige jongens nog te moeilijk, maar door de Weetjes nu af en toe voor te lezen of doordat Daan en Jesse ze zelf lezen, leren ze ook al allerlei nieuwe dingen.

Kwartetten kind

Go or No Go

Ik vind de Weetjes Kwartetten erg leuk om af en toe als cadeautje te geven, aangezien ze niet zo duur zijn. Ook vind ik het een perfect verjaardagscadeautje voor klasgenootjes.
Er wordt hier onwijs veel mee gespeeld en de extra Superkwartetten maken het klassieke kwartetspel toch spannend. Wat ons betreft een hele dikke GO!

Skylanders weetjeskwartet

Feitjes

Aantal spelers: 2-4 spelers
Speeltijd: 20 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar, maar Daan en Jesse speelden er al volop mee op hun 5e.
Adviesprijs: €5,99 en onder andere hier te koop.

Soorten Weetjes Kwartetten: Honden – Lichaam – Skylanders Swapforce – Vakantielanden – Dino – Paarden – Boerderijdieren – Vogel – Huisdieren – Extreme Sporten – Beroepen – Wildlife – Sealife – Junglelife – Dierenpoep

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 13 Comments

 • Reply
  Hakim
  12 juni 2016 at 19:21

  Honden kwartet is wat voor mij

 • Reply
  Hakim
  12 juni 2016 at 19:19

  Honden kwartet zou iets zijn voor mij

 • Reply
  Ellis Ouwerkerk-Gubbels
  11 juni 2016 at 20:26

  Het lichaam-weetjes-kwartet zou echt top zijn!

 • Reply
  corinne de graaf
  10 juni 2016 at 22:10

  Voor de aankomende vakantie het vakantie kwartet

 • Reply
  Marstyle Winspiratie van juni
  4 juni 2016 at 07:10

  […] doet er mee met een potje kwartet? Go or No Go verloot een weetjeskwartet. […]

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  3 juni 2016 at 21:10

  Graag de vakantielanden kwartet voor onze tweeling Lucas & Eva 😀

 • Reply
  Heleen M
  3 juni 2016 at 17:12

  Leuk! Ik denk dat mijn zoontje inmiddels ook wel kan kwartetten. Op vakantie hebben we genoeg tijd om te oefenen. Om in de stemming te blijven, lijkt me de Vakantielanden kwartet heel leuk.

 • Reply
  Birgit
  3 juni 2016 at 16:52

  Hier hebben we de Dino versie en de paardenversie. Allebei vallen ze ontzettend in de smaak.
  Ikzelf doe dus niet mee met de winactie, maar wel hartstikke leuk dat je deze weggeeft. Leuk en leerzaam!

 • Reply
  Manon Hoogendoorn
  3 juni 2016 at 15:20

  Leuk het huisdieren kwartet!

 • Reply
  Liesbeth
  3 juni 2016 at 15:11

  Voor in mijn groep 3 zou ik graag het beroepenkwartet winnen! Superleuk dat kinderen zo spelend leren!

 • Reply
  Lisette van dijk
  3 juni 2016 at 12:29

  Leuke actie! Het huisdieren kwartet zou super leuk zijn voor de boys!

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  3 juni 2016 at 10:04

  Het lichaam kwartet zou echt iets voor onze zoon Robin zijn. Hij vindt het nu al reuze interessant en vraagt veel (ik weet zelf alleen niet altijd het antwoord….schaam, schaam). Reuze benieuwd…ziet er leuk uit !

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 juni 2016 at 09:25

  Leuk! Ik houd van kwartetten. Het is een makkelijk spel, en het duurt niet zo heel lang. En ideaal als je kind er nog wat van leert ook.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.