3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Doopy klei van Ravensburger

Ravensburger heeft een leuke draai gegeven aan het klassieke kleien. Nu kun je namelijk je klei creaties tot leven brengen met de Doopy kleipakketten.

Daan en Jesse kleien graag, maar zijn al gauw op de klei uitgekeken als deze te hard of te taai is. Ze kunnen hem dan niet meer fijn kneden. Ook droogt gewone klei vaak snel uit, en met de opruim skills van Daan en Jesse gaat er nogal eens een potje klei de kast in met het dekseltje niet goed dicht. Gevolg: Een klompje harde klei.

Doopy klei van Ravensburger

Met Doopy klei heb je dit probleem niet. Doopy klei droogt namelijk niet uit. Deze klei hoef je dus niet in bakjes te doen, maar kun je gewoon in de doos laten. De klei is lekker zacht en kneed makkelijk. Wel is hij behoorlijk vettig, waarschijnlijk is dat ook één van de redenen dat hij niet uitdroogt.

Bij een Doopy set krijg je een aantal staafjes klei en kartonnen figuurtjes. Wij hebben voor jullie de Doopy monsters getest.
Deze set bestaat uit 6 staven klei, 3 klei-ondergronden (25 x 25 cm), 1 kleimes en 19 kartonnen onderdelen. Met deze onderdelen breng je de klei tot leven. In plaats van 3 gewone bolletjes op elkaar, maak je met de kartonnen onderdelen een heus monster!

klei kinderen 3 jaar

Op de klei ondergrond staat precies met een vormpje aangegeven hoeveel klei je van het staafje moet snijden om een bolletje de perfecte maat te maken. De jongens vonden het ook echt heel erg leuk om op deze manier zelf hun kleistaven te verdelen en te snijden. Nadat ze een stukje hadden gesneden, maakten ze de klei helemaal plat. Even kneden en daarna draaien ze er een mooi bolletje van.

zachte klei

Met de monsterset maak je een stoer monsterdorp inclusief ruimteachtergrond. Naast de achtergrond kun je 5 verschillende monsters maken.

Go or No Go

Naast een monsterset heb je ook nog vijf andere leuke sets, namelijk werkvoertuigen, boerderij, Afrika, prinsessen en dino’s.
Doordat de klei zo zacht is, is hij prima te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar. Ravensburger heeft met Doopy echt weer iets nieuws bedacht voor het klassieke kleien, dus wij geven de Doopy sets dan ook graag een Go!

klei die niet uitdroogd

Feitjes

Gemiddelde speelduur: 30 minuten
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Adviesprijs: €15,99 en je kunt ze hier shoppen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.