- Attractieparken Drenthe Gastblog Gelderland Overijssel Uitstapjes met je kids

Pretparken in Nederland – Top 3

Linda - Go or No Go

Hellendoorn (10)
Nederland heeft heel veel pretparken, zowel grote als kleine. De onderstaande drie pretparken vinden we tot nu toe de drie leukste pretparken. We hebben zeker nog niet alle pret- en speelparken van Nederland gehad, maar al wel heel veel! 

Onze top 3:

Avonturenpark Hellendoorn
Attratiepark Drouwenerzand
Koningin Julianatoren

De pretparken jury

Deze drie lievelings parken zijn unaniem gekozen door onze deskundige jury. Ik zal eerst even kort de juryleden aan jullie voorstellen. Het zijn namelijk mijn drie kinderen: Justin (10 jaar), Dylan (8 jaar) en Milan (4 jaar). Deze kritische jury heeft gelet op de leukste attracties, de diversiteit van het park, eetmogelijkheden en tot slot werd er ook gelet op de vriendelijkheid van het personeel.

Avonturenpark Hellendoorn (52)

Avonturenpark Hellendoorn

Afgelopen periode zijn we twee keer vlak achter elkaar naar dit leuke pretpark geweest. Het is leuk voor alle leeftijden. Voor Milan is er veel te beleven in Dreumesland, dit is een speelgedeelte voor de allerkleinsten. Daarnaast heeft Milan als vier jarige zijn lengte heel erg mee, want ook in heel veel andere attracties mag en durft hij. Milans favoriet is de Donderstenen achtbaan en de Wildwaterbaan. Voor Justin en Dylan is er ook echt super veel te beleven. Hun favoriet is zeker weten de achtbaan die ook echt over de kop gaat !

Het fijne aan dit park vind ik dat er zoveel te beleven is. Steeds weer iets nieuws en totaal anders. Je kan je hier met gemak een hele dag vermaken, de ene attractie is nog leuker dan de andere.

Bij binnenkomst is er een grote speeltuin. Dit is eigenlijk ook gelijk het centrale stuk. Daarnaast is het spookhuis, maar helaas was die tijdens onze bezoeken beide keren dicht. Dus gingen wij gingen richting de achtbaan over de kop, waar Justin en Dylan graag in wilden. Ideaal want deze zit naast Dreumesland. Justin en Dylan gingen dus naar de achtbaan, waar ze drie keer achter elkaar in zijn geweest (het was echt mega rustig die dag). En kon ik Met Milan genieten in Dreumesland.

Ze hebben ook een aquapark, maar helaas was deze nog gesloten toen wij er waren. We konden het wel zien, en het zag er veelbelovend uit. Super gave glijbanen, de ene nog spannender dan de ander.

Dit park vind ik echt geschikt voor alle leeftijden.

Hellendoorn (13)

Drouwenerzand

De meeste van jullie zullen dit attractiepark denk ik niet kennen? Het is een attractiepark in Drenthe vlakbij de stad Groningen. Zelf ken ik het ook nog maar een paar jaar. Afgelopen jaren zijn we hier meerdere keren geweest en we vinden het er erg leuk. Drouwenerzand is een kleiner park dan Hellendoorn, waardoor het goed overzichtelijk is.

Je betaald rond de 13 euro entree en je kunt je de hele dag vermaken. Wat extra gaaf is, is dat alle attracties én het eten inclusief is. Het is een All IN park, wat inhoudt dat je er dus zoveel patat, frikadellen, kroketten en hamburgers kunt halen als je maar wil. Ook is er koffie, thee en limonade en natuurlijk kun je buiten softijsjes halen.

Het is een leuk park waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. De twee oudste jongens kunnen hier lekker zelf rondlopen, terwijl ik samen met Milan het park door wandel. De attracties kun je vergelijken met een grote kermis. Zo heb je botsauto’s, een spookhuis en draaimolens, maar ook een treintje, een waterplein en een indoor apekooi.

Bij onze kinderen is de Sundance  bij alle drie favoriet, gevolgd door de zweefmolen.

Dit is een leuk park voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Kijk hier voor meer info!

Drouwenerzand ervaringen

Koningin Juliana Toren

Deze hoort ook zeker in onze top drie thuis! Wat dit park zo speciaal maakt is dat er een theaterzaal bij zit. Zo kun je er regelmatig naar een voorstelling kijken. De shows zijn er dagelijks en in het weekend en vakanties zelfs een paar keer per dag. Er wordt wel altijd dezelfde show gespeeld, zo speelt op dit moment de Jungle Safari show.

Voor de jongens is er in het park van alles te beleven. Voor Milan zijn er heel veel leuke attracties waar hij geen genoeg van kan krijgen. Voor Justin en Dylan zijn er ook een aantal erg leuke attracties, waar ze zich prima een paar uur in kunnen vermaken.

Wat ook erg leuk is, is dat Jul en Julia regelmatig door het park lopen en op verschillende plekken dansjes doen. Ze nemen ook iedere keer de tijd om met de kinderen op de foto’s te gaan. Aan het einde van de dag zijn alle figuren er natuurlijk nog een keer: Meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin en Jul en Julia. Zij zingen dan een afscheidslied met alle kinderen.

Het park ziet er onwijs mooi uit en overal klinkt vrolijke muziek. De attracties zien er mooi en sfeervol uit. Het is niet een heel groot park, maar er staan zoveel attracties dat je je er prima de hele dag kunt vermaken. Er hangt een fijne en vrolijke sfeer en ook de medewerkers zijn erg enthousiast. Wat de jongens ook als groot pluspunt noemden, was dat ze gratis met de waterspuiten mochten spelen. Hiervoor moet je in de meeste andere parken wel extra voor betalen.

We zijn hier het afgelopen jaar twee keer geweest en beide keren wilden de jongens nog lang niet naar huis. Zeker een aanrader dus!

Dit park is erg leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaarJuliana Toren (29)


Dit blogartikel is geschreven door Yvonne Ufkes, die op  www.kidzblogger.nl haar eigen blog heeft.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.