Bioscoop Entertainment Uitstapjes met je kids

{ Filmrecensie } | Finding Dory

Linda - Go or No Go

Finding dory stemmenPixar komt na 13 jaar (!) eindelijk met een vervolg op Finding Nemo, namelijk Finding Dory. Deze keer is het de beurt aan Dory om op zoek te gaan naar haar familie. Hiervoor moet ze de grote oceaan over steken vol gevaar en avonturen.

Fleur ging namens Go or No Go naar de persvoorstelling van Finding Dory, in Amsterdam in de Pathé bioscoop.

Op reis met Finding Dory

De film is, zoals ik had verwacht en gehoopt, geweldig. Dory krijgt beetje bij beetje haar herinneringen aan haar ouders terug en ze besluit dat ze hen wil vinden. Marlin, die begrijpt wat het is om je familie kwijt te zijn, en natuurlijk Nemo helpen haar hierbij. Onderweg komen ze oude vrienden tegen en maken ze ook weer nieuwe vrienden. Wat eigenlijk onmogelijk lijkt, lukt ze toch. Ze vinden de geboorteplek van Dory, het Marine Instituut waar vissen gered en gerehabiliteerd worden en vervolgens weer uitgezet. Met hulp van een gekke octopus gaat Dory daar verder op zoek naar haar ouders.

finding-dory-k215_123e_pub.pub16.791_RGB

Finding Dory neemt je opnieuw mee in de grote onderwaterwereld en Pixar weet er weer mooie karakters van te maken. Het is een mooi verhaal vol gekke vissen en andere zeedieren. De boodschap is dat je nooit moet opgegeven en er altijd wel een weg is!

Zoals je gewend bent van Pixar is er ook deze keer weer een geweldig introductiefilmpje. Bij de eerst beelden dacht ik dat ze toch de overstap gemaakt hadden naar echte film, zo fantastisch is de animatie op dit moment. Het filmpje gaat over een heel schattig jonge zeevogeltje, die van zijn moeder voor het eerst zelf op zoek moet naar eten aan de vloedlijn. Daar zij alle lekkere schelpjes te vinden. Maar de zee is groot en komt onverwachts naar je toe. Gelukkig vindt het vogeltje een manier om de zee te slim af te zijn.

De animatie is zo goed gedaan dat je alle zandkorreltjes kunt zien en de luchtbellen op het strand, die verraden waar de schelpen zitten, zijn net echt Alleen voor dit filmpje raad ik je al aan de film te gaan zien!

Feitjes

Datum: De film is te zien vanaf woensdag 29 juni 2016.
Stemmen: Bij de Nederlandse versie van Finding Dory doen onder andere Nicolette van Dam, Jeroen Spitzenberger en Annick Boer mee. Ook zijn een aantal zwemmers, namelijk Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren, Ferry Weertman, Joost Reijns, trainer Marcel Wouda en technisch directeur Joop Alberda, de studio ingedoken om allerlei stemmetjes voor de Nederlandstalige versie in te spreken.
Duur: 103 minuten.

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.