Bioscoop Flevoland Uitstapjes met je kids

Must-see: 4D film Skymania bij Aviodrome

Linda - Go or No Go

De geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart op een spectaculaire manier onder de aandacht brengen van (jeugdige) bezoekers. Dat was de opdracht die Luchtvaart-Themapark Aviodrome zichzelf stelde bij de productie van een nieuwe film voor de eigen bioscoopzaal.

In die opzet is Aviodrome zeker geslaagd! De 4D film Skymania (met heel veel speciale effecten) ging woensdag 22 juni in première bij het Luchtvaart-Themapark in Lelystad! 

De nieuwe film is een twintig minuten durende 4D beleving met diverse special effects zoals wind en neerslag. Het is een spannend avontuur voor alle leeftijden, een mix van animatie, echte beelden en archiefbeelden met diverse vliegtuigen die onderdeel uitmaken van de museumcollectie van Aviodrome,

Hoofdrollen

De bekende acteurs Dragan Bakema en Nyncke Beekhuyzen spelen een belangrijke rol in de film. De hoofdrollen zijn echter weggelegd voor de jonge acteurs Enzo (10 jaar, uit Enschede) en Madelief (11 jaar, uit Goirle).

Madelief Broos vond het heel bijzonder om in de film te spelen: “Het was een hele speciale ervaring. Ik heb veel geleerd, gezien en genoten. Ik vond het echt bijzonder om in de oude vliegtuigen te zitten. Bij het naspelen van de huldiging van de Uiver op de uitkijktoren van het bij Aviodrome nagebouwde Schiphol van de jaren ’30 kwam mijn droom uit toen heel veel mensen mij toejuichten. Ook was het echt geweldig om Enzo met een bloem nat te spuiten.”

Bijzonder

Enzo Arseni speelde eerder al in musicals en werd nu dus uitverkozen om mee te spelen in een echte film: Skymania! “Supergaaf dat ik een hoofdrol kreeg. Het was wel even wennen met al die camera’s voor je neus, maar echt een te gekke ervaring. Hard gewerkt, lange dagen en super veel geleerd. Ik ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Vooral omdat het een 4D-film is: erg bijzonder!”

Skymania

 

In de film draait het om twee werelden. De echte wereld waarin we kennis maken met de jonge helden Thomas en Elsa. Daarnaast is er de wereld waarin de fantasie van de twee vliegtuigminnende kinderen tot leven komt. Thomas en Elsa proberen elkaar te overtroeven qua vliegtuigkennis. Zo leren bezoekers van Skymania op een leuke manier over de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart (1910 – 1940) én over de burgerluchtvaart en ontwikkeling van de techniek in de periode tot nu.

Gratis rondleidingen

Van 23 juni tot en met 6 juli zijn er dagelijks gratis rondleidingen langs de vliegtuigen uit de 4D-film Skymania. De rondleidingen vinden plaats om 11.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.