6 jaar Sporten

Een skateboard voor een 6-jarige?

Vorige week liep ik met mijn 6-jarige jongens over de vrijmarkt en de heren zagen iets liggen waar ze beide meteen wild van werden: Een skateboard voor kinderen. Maar ja, is dat wel iets voor ze?

Een skateboard voor een 6-jarige?

Een fel groen klein skateboard zagen ze liggen. Zo een als op onderstaande foto. De jongens keken mij met hun grote puppy ogen aan, of we pleaseee het skateboard konden kopen. Na een korte inspectie zag ik een scheur in het bord en een wankel wieltje, dus we hebben hem toch maar laten liggen. Maar ik beloofde de jongens wel dat ik eens zou kijken op internet naar kinder skateboards.

skateboard kinderen

Urban District Single Kickboard

Ik kwam tijdens mijn online zoektocht uit bij allerlei soorten en maten skateboards. Ik kwam onder andere het skateboard tegen wat we ook al gezien hadden op de vrijmarkt. Kennelijk heet ie: Urban District Single Kickboard. Een skateboard voor kinderen vanaf 5 jaar en zelfs ik zou er – in theorie – op kunnen skateboarden, want hij heeft een draaggewicht tot 80 kilo. Nogmaals, in theorie, want ik denk dat ik in de praktijk een afstand van 3 meter op zo’n ding niet overleef. Er zijn trouwens ook veel vergelijkbare skateboards, als deze uitverkocht is.

Prijzen

De kinder skateboards heb je al vanaf 10 euro, maar ook tot ruim 100 euro. De meeste skateboarden zijn voor kids vanaf 6 jaar en verkrijgbaar in allerlei stoere designs. Zo zag ik onder andere Spiderman en Minions skateboards langskomen, maar ook gewoon stoere gekleurde skateboards. Als ik er één voor Daan en Jesse zou kiezen, zou ik voor het Osprey pro skateboard gaan. De prijs vind ik prima en zo heb je in ieder geval meer kwaliteit als de goedkoopste variant. Ook ziet hij er stoer uit vinden zowel mijn jongens als ik.
Daarnaast zit er een slipvaste griptape op, wat naar mijn idee het skateboarden al een stukje makkelijker en veiliger maakt.

Drie stoere skateboards:

skateboarden kind 5 jaar

Een skateramp

Nee nee, er is geen ramp gebeurt hoor, haha! Ik bedoel natuurlijk een skateramp waar je met je skateboard trucjes op kunt doen. Als de jongens het nu echt heel leuk vinden, dan is het ook nog wel een gaaf idee om een skateramp erbij te maken, of voor de minder creatievelingen, er één te kopen. Dan kunnen ze helemaal los met hun skateboard! En ondertussen houd ik mijn hart vast..

3 gave skateramps:

Twijfel..

Ik was er nog niet uit of ik daadwerkelijk twee skateboards voor ze ga kopen of niet. Daan en Jesse zijn over het algemeen niet zo heel stoer en ik vraag me dan ook echt af of ze het wel durven en leuk vinden. Nu wist ik dat een vriendje van ze een skateboard heeft, dus gingen we het daar maar eens een keer uit proberen. Hoe dat ging? Best oke! Niet goed, want je moet niet verwachten dat ze in een keer wegrijden met dat ding…maar het viel me ook echt niet tegen! En met een beetje oefening denk ik dat het wel goed moet komen! Zorg trouwens wel ook voor goede bescherming van de knieën en hoofd!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze skateboard voor een 6-jarige tips op Pinterest bewaren ♥

kinderskateboards vanaf 4 jaar
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.