{ Review } | iStore app: Robbie Konijn Reken Race

Daan en Jesse vinden het erg leuk om te rekenen. Toen ik de nieuwe app van Robbie Konijn langs zag komen, was ik daar dan ook erg benieuwd naar. Lees je mee wat we vinden van Robbie Konijn Reken Race?

Robbie Konijn Reken Race

Deze nieuwe app is sinds kort verkrijgbaar in de App Store, voor €2,99. Wat me direct aanspreekt is dat je voor je begint met het spel, kunt kiezen voor drie moeilijkheidsgraden. Je kunt kiezen voor makkelijk, gemiddeld en moeilijk.
Daarnaast kun je ook aangeven met welke getallen je wilt rekenen. Bijvoorbeeld van 0-5, 0-10, 0-20, enzovoorts. Dat maakt de app super toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar die al een beetje leren tellen.
Tot slot kun je aangeven welke manieren van rekenen je wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen op te tellen, maar je kunt ook kiezen voor optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. Alles is mogelijk en ook dat vind ik erg fijn. Zo stel je de app precies in op het niveau en de leeftijd van je kind.

reken app kinderen

Rekenen

Voor Daan en Jesse vulde ik in dat ze getallen tussen 0-10 mochten krijgen en op- en aftrekken. Qua niveau kozen we makkelijk.
De bedoeling is dat je twee dingen in het spel tegelijk doet: Je moet ervoor zorgen dat je Robbie Konijn de goede kant op stuurt, zodat hij nergens tegenaan botst.
Daarnaast moet je de rekensommen die onderin in beeld komen oplossen. Heb je de rekensom fout, dan bevriest Robbie Konijn eventjes en kan hij niet meer naar links of rechts bewegen. Heb je de som goed, dan krijg je een sprong cadeau. Daarmee kun je Robbie Konijn over de objecten laten springen.

reken app

Nu is het maar goed dat Daan en Jesse stiekem elkaar konden helpen, anders was het toch nog wat te moeilijk geweest. Zowel Robbie Konijn besturen, als rekenen, is namelijk wel erg lastig. Dus gingen ze om de beurt elkaar helpen: De één bestuurde Robbie Konijn, de ander rekende de sommen uit.
Zodra je een level gehaald hebt, ga je naar de volgende level. Elke keer komt Robbie Konijn weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Een minpuntje is dat de app niet opslaat waar je bent gebleven. Als je stopt of je bent af, moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Robbie Konijn Reken Race app

Uiteindelijk krijg je bij sommen van 0-10 ook vragen als 9+7 en dat zijn toch wel erg lastige rekensommen om binnen de tijd te berekenen voor 5-6-jarigen. Gelukkig kun je dan ook alleen sommen van 0-5 kiezen, en dan is het wel goed te doen.

Go or No Go

De app Robbie Konijn Reken Race is inderdaad geschikt vanaf 5 jaar, al is het dan wel lastig om zowel Robbie Konijn te besturen als de sommen op te lossen. Met z’n tweeën gaat dat al een stuk makkelijker.
Ik denk dat de app voor kinderen van 7 jaar of ouder echt heel leuk is, omdat zij al sneller kunnen rekenen en ook goed de zelfstandig de combinatie tussen besturen en rekenen kunnen maken.
Een verbeterpuntje aan de app zou zijn om de voortgang op te slaan, zodat je als je gestopt bent de volgende keer kunt doorgaan in de level waar je gebleven was.
Robbie Konijn Reken Race krijgt een Go!

IMG_9837

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 mei 2016 at 11:21

  Fijne en evenwichtige review! En mooi dat kinderen hier ook nog wat van leren.

  • Reply
   Go or No Go
   20 mei 2016 at 11:29

   Dankjewel! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.