Huis & Tuin

Onze beste wekelijkse investering: onze huishoudelijke hulp

Poetsmiddel
Linda - Go or No Go

Wij hebben een huishoudelijke hulp. En dat is serieus één van mijn beste wekelijkse investeringen. Ik heb ook al vaak aan vrienden benoemd: stel dat we om wat voor reden dan ook moeten bezuinigen, dan is dat zéker weten niet op onze huishoudelijke hulp!

Sinds de geboorte van onze tweeling hebben wij een huishoudelijke hulp. Ik ben nooit dol op poetsen geweest en deed het met zeer veel tegenzin. Toen onze tweeling geboren werd en we het vanzelfsprekend lekker druk kregen, waren Arno en ik er dan ook snel uit: We gingen op zoek naar een schoonmaakhulp.
We waren er nog niet uit voor hoe lang. Misschien tot de tweeling 1 jaar zou worden en het weer wat rustiger zou worden en ze niet over de vloer zouden glijden, kruipen en kwijlen.

poetsspul

Om een lang verhaal kort te maken: onze tweeling is nu 6 jaar en je voelt hem al aankomen: de huishoudelijke hulp is nooit meer weggegaan. Niet omdat ik het in deze 6 jaar tijd altijd te druk gehad heb om te poetsen. Nee hoor, toen ze een jaar of twee jaren en ik maar 3 dagen werkte, had ik prima het schoonmaakwerk over kunnen nemen. Maar zoals ik al eerder benoemde; ik vind poetsen echt vreselijk en heb er met liefde een wekelijks bedrag voor over.
Ik vind het heerlijk dat ik het poetsen gewoon los kan laten, dat ik weet dat de huiskamer, keuken, badkamer, de slaapkamers, het toilet en de speelkamer gewoon elke week netjes worden gepoetst.
En als ik een keer een raam gewassen wil hebben, schrijf ik dat op een briefje en klaar. Zo kijk ik op dit moment in mijn prachtig glanzende raam, dat vanmorgen nog vol kindervingers en vlekken zat.

poetsen

Ik laat onze huishoudelijke hulp bewust komen op dagen en tijden dat ik niet thuis ben. Ik vind het niet fijn om te bloggen, te studeren of gewoon lekker niks te doen als er om mij heen iemand aan het poetsen is. Onze poetshulp vindt dit geen probleem, zo kan zij lekker doorwerken. Overigens zou ze er ook geen enkel probleem mee hebben als ik wel thuis zou zijn.
Ook heeft zij de sleutel van ons huis, zodat ze er zelf in kan en zelf kan afsluiten. Natuurlijk is dit op basis van vertrouwen en dat moet groeien, maar gelukkig hebben wij tot nu toe nog geen enkele vervelende ervaring hier mee gehad en vertrouwen we onze hulp volledig. Ondanks dat ze een compleet onbekende was voor ons toen ze hier de eerste keer kwam.

Onze hulp komt drie uur per week en in die drie uur poetst ze ons hele huis. Als ik haar vraag om iets extra’s schoon te maken, kijkt ze zelf wat ze hiervoor in de plaats iets minder grondig aanpakt. Ik vind het erg fijn werken dat ze dit allemaal zelf regelt. Als we ooit ergens niet tevreden over zijn, koppel ik dit aan haar terug en dan wordt het de volgende keer geregeld.

Ik ben benieuwd of jullie ook een huishoudelijke hulp hebben of zouden willen? En waarom wel of niet?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments

 • Reply
  Poetsen met het grootste gemak: meet the Kärcher FC 7 Cordless - Go or No Go
  8 oktober 2020 at 12:01

  […] mijn hobby, dat weten de meeste mensen wel van mij. Ik besteed het poetsen met liefde uit aan onze huishoudelijke hulp, want hey: zij is er goed in! En daarnaast is zij dus zo’n persoon die het gewoon leuk vindt […]

 • Reply
  Een schoonmaakster thuis en op het werk - Go or No Go
  19 november 2019 at 19:45

  […] huis woon. Integendeel, mijn huis is perfect schoon! Dit dankzij mijn onwijs waardevolle en fijne poetshulp, die wekelijks drie uurtjes komt poetsen bij ons in huis. Héérlijk! Als ik thuis kom ruikt het […]

 • Reply
  Iris
  16 juni 2016 at 14:23

  Ik had dit artikel zelf kunnen schrijven 🙂 Wij zitten er precies hetzelfde in, als hadden wij de hulp al een aantal jaar voordat de eerste smurf werd geboren 🙂

 • Reply
  Lisette van dijk
  3 juni 2016 at 12:17

  Wij hebben er geen, ik red t allemaal zelf haha maar soms zou ik willen dat ik t eens eendag niet hoefde te doen 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 juni 2016 at 10:56

  Ik vond het ook niet fijn om thuis te zijn als er hulp was. Op dit moment heb ik geen hulp, maar soms verlang ik er best naar.

 • Reply
  Charlotte
  2 juni 2016 at 20:28

  Oh wat ideaal! Ik twijfel al zo lang om hulp in de huishouding te gaan zoeken… Maar ik kan het nog niet helemaal verantwoorden naar mezelf…

  • Reply
   Go or No Go
   2 juni 2016 at 20:49

   Een eigen bedrijf, jij ook een baan, een kindje.. moet kunnen toch? 🙂
   Daarnaast, moet het te verantwoorden zijn? Als jij het fijn vindt, is het goed toch? Ik snap je wel hoor, het is zo’n ‘dingetje’. Vriendinnen van mij lachten er in het begin ook om, maar inmiddels heeft de eerste sinds kort ook een huishoudelijke hulp in huis 😉

  • Reply
   Iris
   16 juni 2016 at 14:26

   Als ik jouw blog lees, lijkt het mij zeker verantwoord om er een hulp bij te nemen hoor, poeh he, jullie werken allebei keihard!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.