Voeding en gezondheid

Ontbijten wordt een feest met de spoorbaan ontbijtset!

Ik denk dat ik, net als vele andere ouders, altijd wel op zoek ben naar tips om het eten met kinderen gezellig te maken. En naast dat het gezellig is, is het ook erg fijn als ze goed eten. Het servies waar ze van eten kan daar al vaak heel veel bij helpen. Neem ijvoorbeeld deze houten ontbijtset.

Onlangs kregen we van de webshop Lovely Little One een hele gave ontbijtset. Één die ik in ieder geval nog nooit eerder gezien had! Een houten spoorbaan ontbijtset van Neue Freunde!
De basisset bestaat uit een ontbijtplankje, een beker en een treintje.
Natuurlijk is het pas echt leuk als je zelf houten trein stukken hebt om er een hele spoorbaan van te maken. Gelukkig passen zowel de treinbanen van IKEA als van andere bekende merken goed op de ontbijtset.

Het ontbijtplankje kun je gebruiken om de boterham, partjes fruit of noem maar op, op te leggen. Het eten ziet er meteen veel leuker uit en dikke kans dat je kindje ondertussen gewoon hapjes eten in zijn mond doet. En natuurlijk kun je er ook een spelletje van maken. Een hapje eten op de trein, een rondje rijden en zodra het hapje aangekomen is bij het plankje, eet je kindje het op.
En als er meerdere kindjes gebruik van maken, laat je het treintjes hapjes vervoeren van het ene naar het andere kind.

Houten treinset

De beker die bij de basisset zit dient niet alleen als drinkbeker, maar ook als tunnel. De trein rijdt onder de beker door.
Helemaal leuk is als je de basisset uitbreidt met het eierdopje-setje. Bij dit setje krijg je een eierdopje, een lepeltje en een stukje spoor. Het lepeltje is trouwens niet alleen bedoeld als lepeltje om het eitje mee te eten, maar ook als slagboom. Zo kun je het treintje een rondje laten rijden en mooi laten stoppen voor de slagboom. Eet je kind het hapje op, kan de trein weer verder rijden.

Ontbijt trein

Tot slot kun je de set uitbreiden met een peper en zout setje. Bij deze set krijg je 2 treintjes waar de peper en zout vaatjes op passen. Daan en Jesse krijgen overigens geen zout of peper op hun eten, maar het idee alleen vinden ze ook al erg leuk. En de vaatjes kun je natuurlijk ook gewoon omdraaien, de onderkant eraf laten en er andere strooisels in doen. Bijvoorbeeld hagelslag of iets anders lekkers.

Go or No Go

Je kunt alle kanten op met deze set. Ben je uitgegeten, dan kun je er natuurlijk ook gewoon een stoere treinbaan mee maken!
Daan en Jesse vinden de set in ieder geval wel heel gaaf en vonden dat de set zeker een GO moet krijgen! 🙂

Review treinset

Benieuwd naar de leuke webshop waar deze ontbijtset vandaan komt? Lovely Little One biedt leuke, mooie en goede producten aan voor baby’s & kinderen en hun kamers. Hierbij kun je denken aan mooie kinderkamer accessoires, schattige knuffels, praktische en vooral hele leuke opbergers, vrolijke wandversiering, lekkere dekentjes en nog veel meer.

lovelylittleone

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.