Voeding en gezondheid

Samen koken: Samen met je kind soep maken

Op Eerste Paasdag hebben we uitgebreid gebruncht bij Opa en Oma. En ‘s middags aten we ook nog een stukje Paastaart, dus heel veel honger hadden we niet meer. Ideaal om het avondeten te vervangen door een lekker soepje. En Jesse hielp me mee.

Van Honig hebben we drie potjes soepcreatie ontvangen. Een potje basis voor crèmesoep, een potje basis voor tomatensoep en een potje basis voor groentesoep. Wat zo ideaal is aan deze potjes, is dat je met deze basis allerlei soorten soep kunt maken. Zo kun je met de basis van een crèmesoep iedere crèmesoep maken die je wil. Soepcreatie vervangt de bouillonblokjes.

Soep recept

Jesse koos voor de basis voor groentesoep. Op het potje zelf staan drie voorbeeld recepten en Jesse koos de groentesoep met kipblokjes. We pakten een liter warm water en Jesse mocht daarin drie eetlepels soepcreatie doen.

Hierna heeft hij er even met de garde doorheen geroerd. Papa deed de gebakken stukjes kip erbij en Jesse het zakje soepgroenten.
Jesse geniet er ontzettend van om mee te helpen met het koken. Hij vindt het heerlijk om te helpen.

De soep is natuurlijk super makkelijk en snel gemaakt, want de pan soep kon al op het vuur. Tien minuutjes laten doorkoken en klaar is kees!

Soep honig Samen koken


Jesse wilde graag knapperballetjes voor in de soep en ik sneed er nog lekker wat komkommer, wortel en ananas bij. We hebben heerlijk gesmuld en vooral Jesse was super trots op zijn soep!

Ik vind het heerlijk om samen te koken met kinderen, wat jullie?

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.