5 jaar 6 jaar 7 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Xoomy Pocket van Ravensburger

Zelf super stoere tekeningen maken. Niet alleen inkleuren, maar ook zelf ontwerpen. Dat vonden Daan en Jesse heel erg leuk aan de Xoomy Pocket van Ravensburger.

Automatisch antwoord

Wij mochten namelijk voor Ravensburger de Xoomy Pocket uittesten en reviewen. De Xoomy Pocket is er in verschillende varianten. Dat houdt in dat ze er in verschillende kleuren zijn met verschillende slablonen. Bij iedere Xoomy Pocket zitten 12 sjablonen. De Xoomy Pocket is er onder andere met sjablonen van spoken, met dieren en met dino’s. Natuurlijk kozen Daan en Jesse voor de laatste en gingen we dino’s tekenen.

Xoomy Pocket

Hoe werkt de Xoomy Pocket

De Xoomy werkt heel makkelijk. Aan de onderkant zet je hem aan met de schakelaar. Hierdoor gaat er een lichtje branden. Daarna leg je een sjabloon om de Xoomy. Daarboven op leg je een wit blaadje. Je kunt hem direct op de sjabloon leggen, of op de vergroter. Hier zitten twee standen op, waarmee je de sjabloon kunt uitvergroten en dus een grotere dino kunt tekenen. Op de vergroter zitten twee clipjes waarmee je het blaadje vast zet. Ik merk dat hij tijdens het overtekenen wel regelmatig verschuift bij Daan en Jesse, maar je kunt hem makkelijk weer goed schuiven.

Ervaringen Xoomy Pocket

Klein maar fijn

De Xoomy Pocket is een klein model, dus natuurlijk worden de tekeningen nooit groot, maar dat vinden Daan en Jesse juist wel fijn. Zo duurt het niet te lang en kunnen ze gewoon in 1 keer een tekening maken zonder dat ze het saai beginnen te vinden.

De Xoomy Pocket is vanwege zijn kleine vorm natuurlijk ook ideaal om mee te nemen als speelgoed.
Een nadeel vind ik dat je geen losse sjablonen voor de Xoomy kunt kopen, als je uitgekeken bent op de sjablonen die erbij zitten. Er zijn geen uitbreidingssets beschikbaar helaas. Voor de creatievelingen onder ons is het natuurlijk een oplossing om je eigen sjablonen te maken op transparanten. Hier kun je lezen hoe dit moet.

Xoomy Pocket dino

Go or No Go

Daan en Jesse vinden het erg leuk om met de Xoomy te spelen. Ze vinden het gaaf dat ze hun eigen tekeningen kunnen maken en uiteindelijk ook hun eigen tekening kunnen inkleuren. Ik vind het ook erg fijn dat het een klein model is. Ik heb ooit een oude versie van de Xoomy in huis gehad, maar dat ding was zo groot dat ik hem nergens goed op kon bergen. Dat probleem heb ik bij deze pocket versie niet. De Xoomy Pocket krijgt een GO!

Feitjes

Leeftijd: Aanbevolen leeftijd vanaf 7 jaar, maar wij vinden dat het vanaf 6 jaar ook zeker kan.
Speelduur: Ongeveer 15-20 minuten
Prijs: Gemiddeld €15,- en te koop bij bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    5 april 2016 at 11:10

    Hartstikke leuk! Ik houd van dit soort creatief speelgoed!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.