5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Carcassonne Junior, wij zijn fan!

Review en spelregels van Carcassonne Junior

Review en spelregels van Carcassonne Junior. | Wij zijn altijd op zoek naar leuke gezelschapsspellen voor Daan en Jesse. Onze jongens zijn echte spelletjesmonsters en dat komt goed uit, want papa & mama maar ook de opa’s en oma’s vinden het heerlijk om spelletjes te spelen met ze. Deze keer vertel ik jullie meer over Carcassonne Junior van 999 Games, één van mijn favoriete spellen om samen met de jongens te spelen.

Carcassonne Junior review

Voor hun verjaardag kregen Daan en Jesse Carcassonne Junior. Aan mijn neef die op verjaardagsvisite kwam had ik gevraagd om dit cadeau te geven. Ik dacht namelijk dat Daan en Jesse dit spel erg leuk zouden vinden. Wat ook een beetje gek is, want ik had het spel nog nooit gezien of gespeeld. Arno en ik spelen erg graag de gewone Carcassonne, het liefst met enkele uitbreidingen erbij. (Wist je trouwens dat er een heus NK Carcassonne is gehouden vorige week?!)
Dus ik dacht, als de versie voor volwassenen zo leuk is, moest de junior versie vast en zeker ook leuk zijn.

Hoe werkt Carcassonne Junior

Gelukkig bleek dat ook zeker zo te zijn. Bij de junior versie van Carcassonne is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk al je ‘kinderen van Carcassonne’ in het spel hebt. Dat gaat als volgt: Iedere speler krijgt acht kinderen van Carcassonne in één kleur. Dit zijn de speelfiguren. Om de beurt pak je een tegel van de stapel. Op de tegel staan huisjes en wegen afgebeeld. Bij de wegen staan de kinderen van Carcassonne in allerlei kleuren afgebeeld.
De landschapstegel die je hebt gepakt, sluit je aan een andere landschapstegel aan die er al ligt.

Review en spelregels van Carcassonne Junior en leuk voor kinderen

Het doel van het spel

Het doel van het spel is om de wegen af te sluiten. Op verschillende tegels vind je een weg-einde. Bijvoorbeeld doordat de weg eindigt bij een huisje. Zodra je aan beide kanten van een weg een weg-einde hebt gemaakt, is de weg af. Vervolgens wordt er gekeken welke kleuren de kinderen van Carcassonne hebben die langs deze weg staan. Iedere speler mag zijn of haar kleur nu op de afgebeelde kinderen zetten. Dus staat er naast de weg een groen kind, dan mag de speler met de groene kinderen van Carcassonne er een kind opzetten. Staan er drie groene kinderen naast de afgesloten weg, dan mag deze speler er 3 groene kinderen neerzetten.

Go or No Go

Daan en Jesse vinden het spel erg leuk. Ik merk ook hoe vaker ze het spelen, hoe beter ze ook gaan nadenken over tactisch spelen. Zo leggen ze nu tegels waarop een kind in de kleur van de tegenstander staat verder weg, zodat die moeilijker af te sluiten zijn. Pakken ze een tegen af in hun eigen kleur, dan proberen ze die aan te leggen aan een weg waar ze al een keer vaker met hun eigen kleur op staan. Ik vind het een erg leuk spel om samen met de jongens te spelen, zeker omdat er ook een stukje tactiek bij komt kijken. Daarom vind ik dit een spel voor kinderen dat voor volwassenen ook gewoon erg leuk is om mee te spelen met ze. Carcassonne Junior krijgt natuurlijk overduidelijk een GO!

Feitjes

 • Leeftijd: Carcassonne Junior is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
 • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Speelduur: Ongv. 20 minuten
 • Prijs: gemiddeld €19,99 en te koop bij bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Carcassonne Junior review op Pinterest bewaren ♥

Onze review van Carcassonne Junior van 999 Games.

Andere 999 Games spellen waar wij fan van zijn, zijn Camel Up en Het Stenen Tijdperk.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  { Review } | Het Stenen Tijdperk van 999 Games - Go or No Go
  24 november 2016 at 23:25

  […] { Review } | Carcassonne Junior […]

 • Reply
  Irm
  8 april 2016 at 17:07

  Leuke om te lezen weer , ik sla het even op ivm verjaardagen en de decembermaand,je hebt altijd goede reviews Thnx ,het ziet er gezellig uit !

 • Reply
  Inge Brunnekreef
  8 april 2016 at 17:05

  Wat super leuk zeg om te lezen. Wij worden nu ook wel nieuwsgierig naar de spellen

 • Reply
  Ineke de Boer
  8 april 2016 at 16:53

  Ik word er helemaal enthousiast van! Ik denk dat onze meiden dit ook een heel erg leuk spel zullen vinden, ik zal dit weekend eens kijken of ze hem in de speelgoedwinkel hebben staan. Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 april 2016 at 10:38

  Het lijkt me wel een werk om dat bord eerst helemaal in elkaar te leggen?

  • Reply
   Go or No Go
   8 april 2016 at 10:47

   Oh dat hoeft ook niet, het spel is juist om omstebeurt een tegel neer te leggen. Je hoeft dus niets klaar te leggen als je start.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.