Mommy’s Musthaves – Linda van KiDDoWz en Thuisleven

Linda - Go or No Go

Mommy's Musthaves logo 6

Vandaag vertelt Linda jullie over haar Mommy’s Musthaves!

Linda schrijft onder de naam Lmcmr op twee blogs, namelijk bij KiDDoWz en Thuisleven. Bij KiDDoWz schrijft Linda voornamelijk duidelijke reviews en recensies. Bij Thuisleven schrijft Linda meer over de wereld om ons heen. Zaken die haar bezighouden als (klassen-)ouder of onderwerpen die op haar pad komen.
Naast deze twee blogs kun je Linda ook volgen op haar Instagram account.

Wie ben je?
Ik ben Linda, ik ben 40 jaar oud, getrouwd en thuisblijfmoeder van drie dochtertjes. Sinds dit schooljaar ben ik klassenouder/ oudercommissielid en actief op de lokale weggeefhoek. In september 2016 wil ik, na negen jaar, herintreden op de arbeidsmarkt.

We hebben drie dochters. Zij zijn drie, vijf en acht jaar oud. Ze zijn energiek, enthousiast en hebben geen specifieke hobby. Eigenlijk vinden ze alles wel een beetje leuk. De oudste vindt het in het bijzonder leuk om nieuwe spellen of speelgoed te testen.

 linda

Waarmee knutselen je kinderen het liefste?
De meisjes knutselen het liefst met (vouw)papier in verschillende formaten en kleuren. Ze knippen en plakken het resultaat dan op een groter stuk papier of karton. Daarna wordt het nog versierd met glitterlijm, stickers, stift of anderszins. Vaak wordt het een soort plaktoren, een bont kleurig spektakel in ieder geval.

Welk creatief speelgoed vinden je kinderen het leukste?
Alle drie vinden ze kleien het leukst. Ze hebben veel Playdoh klei-toestellen en drukken haren uit hondjes, steken beestjes uit of rollen ballen door de toren.

Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen?
Ik moet zeggen dat de Junior variaties ze niet zo aanslaan als de gewone edities gezelschapsspellen. Ze willen gewoon met de grote mensen meedoen. De oudste twee spelen graag Doolhof, gewoon omdat ze er goed in zijn (naar eigen zeggen) De peuter speelt graag met grote gezelschapsspellen en dan met de pionnen en spelonderdelen. ook het knakken van de spelkaartjes is favoriet.

doolhof spel

Heeft je kind een spelletje dat hij/zij graag alleen (zelfstandig) speelt?
De oudste kan moeilijk zelfstandig spelen. De kleuter neemt vaak het voortouw in rollenspellen en dan neemt de schoolmeid het over. ‘s Ochtends vroeg spelen ze schooltje op de slaapkamer die ze delen. Ze spelen dan met de Loco en belerende boekjes o.a. van Tuk. De peuter speelt graag met Playmobil en dan het demonteren van alle onderdelen en met kleine speelfiguren, die behandelt ze als schatten.

Hebben jullie een spelcomputer in huis?
We hebben de Wii weggedaan en hebben een PS3. Ze spelen er eigenlijk nooit op en ze zijn er dan ook niet goed in. Ze spelen graag op de tablet, de touchscreen spellen vinden ze leuk.

Waarmee vermaken je kinderen zich tijdens een lange autorit
Ik heb geen rijbewijs en manlief werkt veel. We maken niet veel lange autoritten, dus naar buiten kijken is dan favoriet.

Welke shampoo/douchegel vind je fijn voor je kinderen?
We hebben altijd Zarqa gebruikt. Nu de meisjes wat ouder worden ben ik zoekende naar een goede kindershampoo. De oudste heeft vet haar en gebruikt steeds vaker mijn shampoo. De jongsten gaan nog steeds samen in bad en daar spuiten we van alles in. Als ze verkouden zijn een Etos Menthol-badje.  De Kids Klenz is niet goed bevallen in bad, het schuimt maar heel even. De blauw/ paarse Kneipp drakenschuim vinden de meisjes zelf niet lekker ruiken.

Welke lekkernij vinden jouw kinderen het lekkerste?
De meisjes zijn dol op Ola Vienetta Classic of een raketje. Ze vinden hartig lekkerder dan zoet. Ze eten (borrel) notenmix van de markt, ongezouten pinda’s en Tuc koekjes. Ze zijn altijd blij met een plak komkommer, Zonnatura rijstwafels of San Fransisco biscuitjes. We hebben steeds ander snoep in huis. Momenteel eten ze Fruitella, als dat op is koop ik i.v.m. de beugel van de oudste geen kleefsnoep meer. Lolly’s zijn uit den boze. Drop vinden ze niet zo lekker, een Wilhelmina pepermintje van Opa daarentegen wel.

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een aanrader voor andere ouders, oftewel een Go?
Ravensburger Tiptoi is een GO. Niet alleen leerzaam, ook afwisselend en uit te breiden naar de interessegebieden van je kind. Ze pikken ongemerkt de Engelse taal op en verbreden hun topo-kennis. Het is prijzig speelgoed, maar wel heel degelijk. Op één Tiptoi stift passen veel spellen, boeken en puzzels. Het wordt nu ook tweedehands meer aangeboden.

Tiptoi Pen ravensburger

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een tegenvaller, oftewel een No Go?
Veel speelgoed haalt bij ons de 24 uurs grens niet en is dan al kapot. En dat met drie meisjes!? Een echte No Go krijgt SuperSand binnenspeelzand. Het wordt wel een troep in huis, het plakt aan mouwen, is er niet af te vegen en zorgt dus voor drie setjes extra kleding in de was. Het verstopt het filter van onze zakloze stofzuiger en blijft aan de veger plakken en maakt mij chagrijnig!

Ps: Dank je wel Linda van Go or No Go voor het opzetten van deze Mommy’s Musthaves Rubriek. Ik kijk uit naar de antwoorden van de andere Mommy’s voor meer tips.

Linda, bedankt voor het delen van jouw Mommy’s Musthaves!
Heb je vragen aan Linda? Stel ze gerust hieronder in een reactie.

Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Mommy’s Musthaves voor je klaar!


Door middel van een aantal vragen gaan we iedere week op zoek naar echte Musthaves voor ouders en kids. Iedere donderdag verteld een andere Mama over haar Musthaves. Welk speelgoed en welke producten raden zij iedere ouder aan? Je leest het hier!

Lijkt het je leuk om ook mee te werken aan deze rubriek, laat het me dan weten hieronder.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.