Mommy’s Musthaves – Evaline van The Freshgang

Linda - Go or No Go
Latest posts by Linda - Go or No Go (see all)

Mommy's Musthaves logo 6

Vandaag vertelt Evaline jullie over haar Mommy’s Musthaves!

Evaline deelt op haar blog The Freshgang allerlei handige tips, tricks en gadgets die ze tegenkomt, als moeder, maar ook als vrouw. Op deze manier probeert ze jullie leven ook nét wat makkelijker te maken.
Evaline is erg actief op Pinterest, het is zeker de moeite waard om haar te volgen! Daarnaast kun je haar ook volgen op onder andere Instagram.

Wie ben je?
Ik ben nieuw in de wereld van de moeders, ik heb er bijna 35 jaar op moeten wachten, maar sinds tien maanden zijn wij (mijn vriend Bart en ik) ouders van een geweldig meisje: Tessel. Omdat ik nieuw ben zie ik alles door de ogen van een nieuwe (maar kritische moeder). Ik probeer veel, lees graag onderzoeken en blog hier ook over. Wij leven bewust en groen, wij denken kritisch na over wat er gebeurd om ons heen, maar ook in de wereld. In mijn eigen blog neem ik jullie mee op mijn zoektocht.

Privé werk ik al bijna tien jaar voor een Sociale Werkvoorziening in de buurt van Amsterdam, hou ik van snowboarden en wandelen en maken we elke dag wel even muziek. De TV staat eigenlijk bijna nooit aan omdat we zelf dingen willen doen! Wat dat aangaat ben ik mijn moeder geworden! 😉

IMAG2065

Wij hebben een dochter van bijna 10 maanden, Tessel. Ze begint nu echt te spelen en te ontdekken. En erg leuke levensfase!

Waarmee knutselt je kind het liefste?
Knutselen kan ze niet echt, maar wat er het dichtste bij in de buurt komt is eten. Daar speelt ze echt mee, ze kneed haar brood en bekijkt alles van alle kanten.

Welk creatief speelgoed vindt je kind het leukste?
Ik vind zelf muziekinstrumentjes erg leuk, daar kan ze nu ook al wat mee. Als ze wakker wordt trommelen we altijd even en piano spelen doen we ook vaak. Ik heb ook een hele mand staan met instrumentjes waarmee je kan rammelen en rinkelen. Geweldig vindt ze dat!

IMAG2053

Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen?
Het spelletje wat ik doe met Tessel is overrollen en kiekeboe. Wij zitten nog niet in de fase van de echte spellen. Die doen we nu nog met volwassenen 🙂

Heeft je kind een spelletje dat zij graag alleen (zelfstandig) speelt?
Een speelmatje met pianogeluid. In het begin raakte ze hem per ongeluk aan, toen had ze door dat ze met haar voeten kon spelen, daarna kwamen de handjes erbij en sinds vandaag speelt ze ook met haar hoofd. Een virtuoos in de dop. 😉
Ook vindt ze het leuk om te spelen met plastic bakjes. Ze kan zichzelf behoorlijk lang vermaken.

Daarnaast vindt ze activiteiten bloem van de Kruidvat erg leuk. Met een zuignap staat hij stevig vast aan de playtray. Het ultieme doel is natuurlijk de zuignap los te krijgen en het speelgoed op de grond te gooien.

IMAG1734_1

Hebben jullie een spelcomputer in huis?
Ja, we hebben een Xbox. Ik denk dat ze het liefst de controller in haar mond steekt en hem vervolgens tegen de TV aan smijt. Ze heeft een absolute adoratie voor afstandsbedieningen.

Waarmee vermaakt je dochter zich tijdens een lange autorit
Slapen en vrolijk gillen (soms ook wat minder vrolijk trouwens)

Met welk buitenspeelgoed speelt ze het liefste?
Ze heeft vorige week in de zandbak gespeeld, ze keek een beetje beduusd om zich heen, niet zeker wetend wat ze moest doen. Uiteindelijk vond ze een schepje en ging daarmee het zand doodslaan.

Wat is de favoriete verkleedkleding van je kind?
Ik weet wel wat mijn favoriete verkleedkleding is, en dat bedoel ik dan in de letterlijk zin des woords. Kleding die ik makkelijk kan verkleden. Zoals onesies met drukkertjes aan de onderkant en zachte broekjes van de Zeeman, die gaan heel makkelijk aan en uit. Zelf verkleed ze zich uiteraard nog niet.

IMAG1629

Welke shampoo/douchegel vind je fijn voor je dochter?
Ik gebruik het liefste Weleda.

Welke lekkernij vinden jouw kinderen het lekkerste?
Ze is gek op brood en alles wat van ons bord afkomt. Omdat ik vegetarisch ben krijgt ze ook regelmatig vega vlees. We willen haar wel met vlees opvoeden, zodat ze later zelf de keuze kan maken. Groente uit potjes (uit alle potjes) vindt ze niet te vreten, ze trapt er de eerste hap in, maar daarna zit haar mond op slot. Ik kook dus zoveel mogelijk vers. Oh, en ze is gek op een soort van gepofte mais hapjes van de Deen.

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een aanrader voor andere ouders, oftewel een Go?
Ik vind de Fisher Price Trappel Piano echt een uitvinding. Ze kreeg hem bij haar geboorte en speelt er nog steeds mee!

IMAG1794

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een tegenvaller, oftewel een No Go?
Ik vind de TOMY Lamaze Draai- en Ontdek de Tuin Gym een ontzettende tegenvaller. Op papier klinkt het superleuk, in de praktijk lijkt het me niet goed voor het lichaampje en werkt de draaischijf niet goed

Evaline, bedankt voor het delen van jouw Mommy’s Musthaves, je hebt een super leuke en vernieuwende bijdrage geleverd!
Heb je vragen aan Evaline? Stel ze gerust hieronder in een reactie.

 

Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Mommy’s Musthaves voor je klaar!


Door middel van een aantal vragen gaan we iedere week op zoek naar echte Musthaves voor ouders en kids. Iedere donderdag verteld een andere Mama over haar Musthaves. Welk speelgoed en welke producten raden zij iedere ouder aan? Je leest het hier!

Lijkt het je leuk om ook mee te werken aan deze rubriek, laat het me dan weten hieronder.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.