10 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen DIY

{ Review } | Knutselen met Silk Clay en Foam clay

Mijn kids vinden kleien best leuk, alleen doen ze het niet zo vaak. Dat komt met name doordat ze niet echt heel makkelijk iets kunnen maken met de klei en de speelsets die je bij klei kunt kopen werken nooit zo makkelijk en fijn als de filmpjes doen vermoeden. Sinds we Silk Clay en Foam Clay in huis hebben wordt hier weer veel vaker met klei gespeeld én er worden allerlei leuke werkjes mee gemaakt!

Silk Clay

Silk Clay is een soort zusje van de Foam Clay. Met de Foam Clay (zie hieronder in dit artikel) kun je vooral oppervlakten leuk bekleden. Met de Silk Clay kun je mooie figuurtjes van klei maken. Met de twee soorten klei samen kun je superleuke creaties maken.

Silk clay foam clay

Knutselen maar

Met Daan en Jesse zocht ik online een leuk voorbeeld van een Silk Clay creatie. In koor riepen ze ‘een draak!!’ dus dat was duidelijk: Het werd een draakje. Een oranje draakje met een geel buikje en rode vleugeltjes. Terwijl Jesse en ik met het buikje van de draak begonnen, maakte Daan in een paar minuutjes helemaal zelf een schattig blauw zeehondje 😀

De Silk Clay is erg soepel en zacht en daarmee ook veel fijner dan gewone klei. De textuur is zacht en rubberachtig. Ook kun je makkelijk de Silk Clay uitrollen en bijvoorbeeld met een schaar patroontjes knippen. Wat ook erg grappig is en waar Daan en Jesse geen genoeg van krijgen: Als je er een balletje van maakt, kun je het gebruiken als stuiterbal. Het werkt echt en hij stuitert gewoon net zo hoog als een stuiterbal 🙂

Silk clay zacht

Het draakje maken ging supersimpel. Doordat Silk Clay zo soepel is, is het heel erg makkelijk om kleine vormpjes te maken. Alles blijft ook goed aan elkaar zitten. Zo duwde ik bijvoorbeeld zachtjes de oortjes tegen het hoofdje aan en dat blijft meteen goed zitten. Ook met het uitharden gaat het prima; alles blijft perfect zitten en niets laat los.

Review van Silk Clay en foam clay. Silk Clay is hele soepele, zachte, fijne en flexibele klei waar kinderen heerlijk mee kunnen kleien.

We hebben heerlijk geknutseld met zowel Foam Clay als Silk Clay en die twee zijn ook erg leuk te combineren. Zo hebben we bijvoorbeeld een vogelhuisje bekleed met Foam Clay en daarna leuke figuurtjes erop gemaakt met de Silk Clay. Dat blijft ook prima op elkaar plakken zoals je kunt zien.


Foam clay

Foam Clay, sommige kennen het al jaren en anderen pas sinds kort of nog helemaal niet. Ik kende het nog niet en vond het dan ook heel erg leuk dat ik het ontving voor een review. En nu is het vooral hoog tijd om jullie er kennis mee te laten maken of er jullie meer over te vertellen. Ik ben namelijk fan!!

Aan de slag met Foam Clay

Ik ontving een mooie uitgebreide set Foam Clay met 28 verschillende kleuren, waaronder een aantal basiskleuren, glitterkleuren en metallickleuren. Daarbij een leuk konijntje om te gaan versieren. Samen met Daan en Jesse ging ik aan tafel zitten en we waren onwijs benieuwd. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Zou het plakkerig en nat zijn, taai of juist soepel en zou het een smeerboel worden of juist niet.

002

Nou, eigenlijk was het dus alleen maar heel erg positief! Als eerste: De Foam Clay is niet vies plakkerig. Als je een beetje klei uit het bakje haalt, kneed je het eventjes tussen je vingers. Het plakt niet aan je vingers. Wel kunnen de metallic kleurtjes en glitter heel lichtjes afgeven op je vingers, maar dat is echt minimaal en je wast het er zo af

Als tweede: Het is super soepel. Een peuter kan dus al prima de stukjes klei zachtjes een beetje kneden tussen de vingertjes.
Dan als derde: Het plakt heel makkelijk op, in ons geval, het konijntje. Het bolletje leg je op het konijn, je duwt hem met een vinger plat, en hij zit. Ik merk trouwens wel verschil tussen de metallic kleuren en de glitter kleuren; de glitter kleuren plakken nog beter en makkelijker op het konijn.

008

Altijd leuk!

Wat ook zo leuk is aan de Foam Clay: Wat je ook doet, of je iets met patronen maakt of gewoon maar wat door elkaar, het ziet er áltijd leuk uit. De vrolijke kleurtjes maken het meteen superleuk en daarom is dit ook voor de peuters al een hele leuke activiteit, vind ik. Natuurlijk moet je er wel goed op letten dat de klei niet in de mond gedaan wordt! 🙂

Review van Silk Clay en foam clay. Silk Clay is hele soepele, zachte, fijne en flexibele klei waar kinderen heerlijk mee kunnen kleien.

Na een half uur waren Daan en Jesse even klaar met knutselen en dus zetten we het konijn aan de kant. Dat gaat ook prima. De Foam Clay heeft een paar dagen nodig om uit te harden en als je de bakjes waar de klei in zit goed afsluit, blijft het gewoon zacht en soepel. Op deze manier heb je ook een leuk projectje waar je wat langer over kunt doen. Na een paar dagen waren we klaar met ons konijntje en uiteindelijk hebben we een vrolijk, kleurrijk paashaasje ervan gemaakt! 🙂
Jesse had er ook nog een superleuke schildpad-spaarpot bij gemaakt. En nu heeft hij zijn eigen unieke spaarpot. Meneer is er supertrots op!

Review van Silk Clay en foam clay. Silk Clay is hele soepele, zachte, fijne en flexibele klei waar kinderen heerlijk mee kunnen kleien.

Op de achterkant van de paashaas maakten we allerlei leuke vormpjes en een tekst, alles kan met de klei en het is super simpel. Deze achterkant hebben we met de basiskleuren gemaakt. Super vrolijk ook!!

Review van Silk Clay en foam clay. Silk Clay is hele soepele, zachte, fijne en flexibele klei waar kinderen heerlijk mee kunnen kleien.

Tot slot nog goed om te weten: Foam Clay is gluten vrij.

Lijkt het jou leuk om mee te knutselen?

 

 





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



28 Comments

  • Reply
    DIY | Knutsel een armbandje van ijsstokjes - Go or No Go
    16 juli 2019 at 06:31

    […] Lees ook: Knutselen met Silk Clay […]

  • Reply
    Lori (Mama's Jungle)
    4 maart 2017 at 19:41

    Die klei ken ik nog niet. Wij kennen de “gewone” playdo en die wat hardere klei van de Hema ofzo uit die emmer (maar die is soms wel erg hard, maar wel weer goed om dieren enzo mee te maken).

  • Reply
    * Winnaar * Silk Clay - Go or No Go
    18 april 2016 at 15:40

    […] Silk Clay actie was een groot succes, er deden weer veel mensen mee! Super leuk om te zien dat de creatieve […]

  • Reply
    Manon van L
    15 april 2016 at 19:54

    Leuk zeg ik doe graag mee om vervolgens samen met mijn dochter heerlijk te frutselen en freubelen.

  • Reply
    Feinette
    14 april 2016 at 21:37

    Leuk, mooi voor mijn oppaskindjes! Ik doe graag mee aan de actie…

  • Reply
    Fleur
    13 april 2016 at 00:03

    Leuk, mijn meiden houden van knutselen en zouden zich hier zeker uitstekend mee vermaken

  • Reply
    Lieke
    11 april 2016 at 20:54

    Oooo wat een geweldig spul en wat en leuke dingen kun je HUER mee maken ! Dit zullen m’n meiden geweldig vinden .. En mama eigenlijk stiekem ook

  • Reply
    Melissa Polfliet-deJonge
    11 april 2016 at 14:35

    Wat gaaf! En ziet er inderdaad een stuk makkelijker behandelbaar uit dan gewone klei wat vaak stug is en niet goed blijft zitten of makkelijk uitdroogt en gaat brokkelen. De kleuren zijn ook prachtig. Mij lijkt het heel erg fijn om hier mee te werken en samen met mn kleine man te gaan kleien en prachtige creaties te gaan maken. Het draakje vind ik heel erg mooi gelukt. Dat geeft inspiratie hihi.

  • Reply
    Iris
    11 april 2016 at 12:18

    Wow, dat draakje is goed gelukt zeg! Ik kan met Play-Doh ook niet zoveel, die losse onderdelen plakken slecht op elkaar en de klei is heel erg stug.
    Wat een geweldige webshop zeg, ik zal hier nog veel gebruik van gaan maken. En de prijzen vallen met alles mee, de foam clay is hier zelfs goedkoper dan bij de Hema 🙂
    Ik heb helaas geen Facebook om je te liken, maar als het mogelijk is, zou ik natuurlijk toch graag mee doen met de win-actie

    • Reply
      Go or No Go
      11 april 2016 at 20:59

      Ja hoor geen probleem!! 🙂

  • Reply
    melissa
    11 april 2016 at 11:07

    Dit is superleuk. niet alleen voor onze 2 knutselkonten thuis maar ook voor mama 😉

  • Reply
    Annelies Pietens
    10 april 2016 at 22:05

    Wat een leuk spul zeg!! veel kleur combinatie, kindvriendelijk lijkt mij. Ik ken het niet nooit van gehoord, het ziet er verleidelijk uit, om te hebben. Ik doe mee voor mijn dochtertje, die het fantastisch zou vinden..

  • Reply
    harry brants
    10 april 2016 at 20:02

    leuk voor mijn kleinzoontjes eens iets anders dan plasticine

  • Reply
    anita kempenaers
    10 april 2016 at 20:02

    nog niet gezien maar ziet er leuk speelgoed uit voor mijn kleinzoontjes

  • Reply
    Sandra
    10 april 2016 at 19:16

    oh ja die “gewone” klei werkt inderdaad niet, dit ziet er veelbelovend uit 🙂 ik doe graag mee voor mijn 3 kinderen!

  • Reply
    Oma Will
    10 april 2016 at 18:46

    Hier gaan mijn kleindochters vast helemaal van uit hun dak.
    Ze zijn gek op knutselen en vinden vast ook heel erg leuk om te doen.
    Kan ik ze blij maken?
    Jammer genoeg heb ik om privéredenen geen Facebook meer, maar hoop wel mee te mogen doen.

    • Reply
      Go or No Go
      10 april 2016 at 18:47

      Ja zeker geen probleem!

  • Reply
    Anneliese de Waal
    10 april 2016 at 17:57

    Ik vind het heel leuk, zou erg leuk zijn voor de kinderen om mee te spelen, ik doe graag mee voor Luc en Nicky, zullen ze prachtig vinden !! 🙂

    Groetjes van Anneliese de Waal

  • Reply
    maris
    10 april 2016 at 10:06

    Jaaaaa super leuk voor mijn kleine meid. Wat een grappig idee is dit zeg, nog niet eerder gezien.

  • Reply
    Frans Jurriens
    10 april 2016 at 07:13

    Wat ik er van vindt nog geen idee, ik zie het voor het eerst 🙂 Maar wat ik zie bevalt me zeker. Dit lijkt veel meer creativiteit los te maken in een kind dan de standaard klei, dus ik maar graag kans op dit pakket 🙂

  • Reply
    Melissa
    9 april 2016 at 20:30

    Wat een super leuk draakje! Ik doe graag mee. Ik knutsel graag en lijkt mij erg leuk om te gaan doen samen met mijn neefje.

  • Reply
    Bodil
    9 april 2016 at 19:45

    Super leuk! Vrolijke kleurtjes en veel opties, lijkt me erg leuk om mee te spelen! Euhm… voor mijn kinderen bedoel ik natuurlijk :p Al zal ik vast wel helpen 😉 Wat hebben jullie een schattige (pardon, stoere!) draak gemaakt!
    Ik heb geen Facebook maar volg je wel via Bloglovin’!

  • Reply
    Nadia
    9 april 2016 at 18:13

    Leuk voor de meisjes, ik vind de kleuren zo mooi. Bekende merken hebben heel felle kleuren. Deze van Silk Clay hebben mooie pastelkleuren.

  • Reply
    elisabeth maria martina
    9 april 2016 at 16:51

    kleinzoon tije is dol op kleien, dus dit zou een mooi kado zijn

  • Reply
    Claudia Muller
    9 april 2016 at 15:45

    Wat leuk voor ons meisje! Ze is gek op kleien, maar dit lijkt me fijner dan gewone klei ?. Zou het graag samen met haar uitproberen!

  • Reply
    marjon
    9 april 2016 at 13:11

    Leuk! De andere klei kende ik, maar van deze nog niet gehoord.
    Mij lijkt de klei dus wel wat voor de dame en heer hier in huis 🙂

  • Reply
    Marian Zw.
    9 april 2016 at 13:06

    Afgelopen woensdag was dochterlief bij een vriendinnetje spelen, en kwam inderdaad met dit soort kralen terug. Ze had het van klei gemaakt vertelde ze. Was super enthousiast. Nu begrijp ik wat het was…nou als we dit winnen gaat dochterlief echt een vreugde dansje doen

  • Reply
    Wendy Van De Reyd
    9 april 2016 at 10:53

    Mijn meisjes ? hebben dit al eens ontdekt op een verjaardagsfeest, en zijn er super enthousiast over ,en vragen er nu ook achter ,waag dus graag een kansje voor hun ??

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.