Mommy’s Musthaves – Marjon van BlogvanMarjon

Linda - Go or No Go

Mommy's Musthaves logo 6

Vandaag vertelt Marjon jullie over haar Mommy’s Musthaves!

Marjon schrijft op haar blog Byjon over de dagelijkse dingen in haar leven. Zo schrijft ze over het moederschap, onderwijs en lifestyle, maakt ze leuke shoplogs en deelt ze leuke DIY projectjes.

Wie ben je?
Ik ben Marjon, 33 jaar en woon in Limburg. Hier woon ik samen met mijn vriend. We hebben een dochter (’11) en een zoon (’14).
Onze dochter is geboren met 30w6d. Inmiddels is ze bijna 5 jaar en gaat alles goed. Ze is een echte meid. Houdt van (prinsessen) jurken, knutselen/kleuren en spelletjes spelen.
Onze zoon is in januari 2 jaar geworden. Qua karakter wat meer pit dan zijn grote zus, zij is erg rustig. Hij speelt graag buiten.

Waarmee knutselen je kinderen het liefste?
Amber kleurt heel graag. Het liefste met dikke stiften. Dit vindt ze fijner dan stiften met een dunne punt. Knutselen doe ze ook graag.  Ze gebruikt hier de standaard materialen voor als schaar, plaksel en papier. Vaak gebruikt ze ook foam stickers. Deze koop ik bij Zeeman of Action. Je hebt er leuke met letters, diertjes en glitters. Vooral de laatste vindt ze geweldig.

Mees knutselt nog niet echt. Kleurt soms met zijn zus mee.

Welk creatief speelgoed vinden je kinderen het leukste?
Amber vindt strijkkralen (maxi) leuk. Deze zijn niet zo klein en voor haar gevoel is ze dan minder lang bezig met een werkje. Ook ik vind strijkkralen leuk. Ik doe dan met haar mee, maar gebruik de mini strijkkralen.

Mees houdt van kleien.  Kneden, rollen en koekjes ervan maken. Wat Mees ook geweldig vindt is hamertje tik. Goed voor de fijne motoriek. Hij is natuurlijk was 2 jaar, maar stopt niks in zijn mond en vindt het leuk om te doen. Ik moet eerlijk zeggen, hij kan het ook al. Knap voor een net 2 jarige.

Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen?
Samen met Amber speel ik geregeld een spelletje. Ze heeft meerdere favoriete. Zo vindt ze Halli Galli junior erg leuk. Een spel met kaarten en een belletje. Ook vindt ze Uno Junior een leuk spelletje. Beide zijn meer kaartspellen dan een gezelschapsspel.

Qua gezelschapsspellen spelen we Photo Safari. Het is een bordspel waarbij je je eigen diersoort moet verzamelen. Dit kan op verschillende manieren.

Ook heeft ze met Kerstmis een Frozen spel gekregen. Ook dit vindt ze leuk. Het is een bordspel met dobbelspelen. Hierbij is wel hulp van een ouder nodig. Met 3 dobbelspelen is het namelijk best nog ingewikkeld.

Heeft je kind een spelletje dat hij/zij graag alleen (zelfstandig) speelt?
Ze heeft met Sinterklaas “ 3 biggetjes”  gekregen. Een spel dat ze alleen kan spelen. Het is tevens een leerzaam spel. Je hebt er wel wat inzicht bij nodig.

Hebben jullie een spelcomputer in huis?
Amber heeft een mobigo spelcomputer. Ze speelt er zelden op. We hebben hem gevraagd voor haar 4e verjaardag zodat ze in de auto, bij lange ritten, iets kan doen. Daar gebruikt ze hem eigenlijk ook meestal voor. Er staan spelletjes op maar ook verhaaltjes.

Waarmee vermaken je kinderen zich tijdens een lange autorit
Wij hebben in de auto een bakje staan met wat boekjes, kleurtjes en blaadjes en poppetjes. Daar vermaken ze zich eigenlijk altijd wel mee.
Voor heel lange ritten, zoals vakantie naar Zuid-Frankrijk, hebben we ook videoschermpjes in de auto. Af en toe zetten we dan een dvd aan.

En onze dochter van bijna 5 speelt tijdens lange ritten wel eens op haar mobigo.

Met welk buitenspeelgoed spelen je kinderen het liefste?
Onze kleine man is dol op buitenspelen. Hij speelt dan graag met een bezem, hark en schep. Ook heeft hij een kleine kruiwagen die hij ontzettend leuk vindt.

Daarnaast vindt onze kleine man het heerlijk om de plassen te stampen. Zodra hij regen ziet roept hij al: laaze aan (laarzen aan) pampen buite (stampen buiten). Hij geniet ervan.

plassen

Onze dochter vindt het leuk om te steppen of op het speeltoestel te spelen. Het is een toestel met schommel en glijbaan. Boven bij de glijbaan een klein huisje. Ze neemt dan verschillende spulletjes mee naar boven in het huisje en kan zich daar prima vermaken.

Wat is de favoriete verkleedkleding van je kinderen?
Voor onze dochter zijn dat natuurlijk de prinsessen jurken. Ze heeft inmiddels een zak vol. Veel roze, maar natuurlijk ook een Elsa & Anna jurk. Samen met vriendinnetje trekt ze de jurken aan. Ook kroontjes zijn er in trek.

Welke shampoo/douchegel vind je fijn voor je kinderen?
Ik vind Zwitsal 2 in 1 fijn om te gebruiken. Voor de haartjes en het lichaam. Het ruikt gewoon lekker.

Voor de haren gebruik ik ook vaak het huismerk van Kruidvat, kindershampoo. En de prinsessen crèmespoeling voor onze dochter. Ook van het huismerk van Kruidvat.

Als ze verkouden zijn gebruiken we altijd douchegel met eucalyptus erin. Deze heb je van Zwitsal maar ook van het Kruidvat merk. Ruikt lekker en is ideaal bij verkoudheid, neusjes gaan dan lekker open.

Welke lekkernij vinden jouw kinderen het lekkerste?
Ze eten hier graag rijstwafels. Niet echt een lekkernij, maar ze zijn er dol op. Gewoon de rijstwafels van de lidl.

Daarnaast vindt Amber roldrop lekker. De drop die je kan uitrollen. Ook gewoon verkrijgbaar bij de lidl. Zelfs de kleine man van net 2, lust ze al!

En qua koek vinden ze beide stroopwafels lekker. Meestal delen ze samen 1 stroopwafel. Het maakt niet uit waar we ze kopen, ze smaken allemaal hetzelfde.

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een aanrader voor andere ouders, oftewel een Go?
Qua speelgoed vind ik duplo en playmobil een aanrader. Het is speelgoed dat al jaren bestaat, maar onze kinderen hebben er veel plezier van! Onze dochter kan er echt lang mee spelen, hele verhalen naspelen. Tevens goed voor de ontwikkeling.

IMG_2799

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een tegenvaller, oftewel een No Go?
Wat ik zelf persoonlijk vind tegenvallen en de kinderen ook niks mee kunnen bij ons thuis is de klei vormen. Dan bedoel ik niet kleine vormpjes. Maar zo had onze dochter iets gekregen om ijsje te maken van klei. Het eerste probleem was al dat ze het zelf niet kon aandrukken. Zelfs voor mij als volwassen persoon was het bijna niet te doen. Het tweede punt was dat de klei vast bleef zitten. Voor mij zij die leuke klei machines dus een No Go. Gewoon kleien met mesjes, lepels en kleien (bak)vormpjes werkt het beste.


Marjon, bedankt voor het delen van jouw Mommy’s Musthaves!
Heb je vragen aan Marjon? Stel ze gerust hieronder in een reactie.

Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Mommy’s Musthaves voor je klaar!


Door middel van een aantal vragen gaan we iedere week op zoek naar echte Musthaves voor ouders en kids. Iedere donderdag verteld een andere Mama over haar Musthaves. Welk speelgoed en welke producten raden zij iedere ouder aan? Je leest het hier!

Lijkt het je leuk om ook mee te werken aan deze rubriek, laat het me dan weten hieronder.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.