Mommy's Musthaves

Mommy’s Musthaves – Alyt

Mommy's Musthaves logo 6

Vandaag vertelt Alyt jullie over haar Mommy’s Musthaves!

Wie ben je?
Al enige tijd volg ik op Facebook de blog Go or No Go. En doe er veel inspiratie op voor mijn werk als gastouder en als mama.
Ik heet Alyt ben 35 jaar. Alweer 4 jaar getrouwd met mijn lieve man (32 jaar). Samen hebben wij twee dochters Tessa van 3 en Femke van vijf (bijna zes). Daarnaast heb ik 5 gastkindjes in de leeftijd 1-7 jaar.

Mijn oudste dochter is een serieuze, lieve en sociale meid. Veel vriendinnetjes en draait lekker mee in groep 2.
Mijn jongste dochter Tessa van 3 is een klein boefje, impulsief en een echt mama’s kindje. Zit op de peuterschool waar ze het liefst alleen speelt. Is erg verlegen in niet-thuis situaties.

Waarmee knutselen je kinderen het liefste?
Femke knutselt graag. Van de week heeft ze haar eigen laptop gemaakt van een oude schoenendoos. Tekenen (eigen fantasie) vindt ze ook erg fijn. Ze houdt niet zo van inkleuren.

Zelf knutsel ik veel met de gastkindjes en dat wil ze dan ook graag doen. Bijvoorbeeld iets maken van Playmaïs.

Tip: wit playmaïs zit vaak ook in verpakkingen, als bescherming of opvulmiddel van je pakket. En nu in de winter kun je er leuke sneeuwpoppen en sneeuwlandschappen van maken.

Tessa kleurt het liefst rondjes op papier en knipt allerlei stukjes papier af die ze weer plakt op een ander stuk papier. Verven doet ze ook graag, hoe meer verf hoe beter. Maar knutselt ook met de gastkindjes mee, het moet wel snel klaar zijn, zodat ze weer kan spelen. Of stickers plakken, dan gaat het hele blaadje vol.

Welk creatief speelgoed vinden je kinderen het leukste?
We hebben speelzand in huis en dat vinden beide meiden geweldig. Alleen bij Tessa moet ik er echt bij zitten, anders vliegt het zand door de hele kamer heen. Bevordert de creativiteit van de kinderen.

Femke vindt het ook leuk om met ministeck te spelen.

En de PlayDoh klei dat is favoriet bij beide meiden en alle gastkindjes. We hebben drie grote kleipakketten van PlayDoh en ander materiaal van PlayDoh, ze kunnen hun fantasie er helemaal in kwijt.

Nu heeft Femke laatst iets nieuws gekregen, magische waterkralen. De kralen leg je neer op een plateautje met gaatjes. Je spuit er water op en dan plakken ze aan elkaar en daarna nog even drogen. Zoiets als strijkkralen, maar dan met water. Dat is wat ze nu leuk vindt, en goed voor de fijne motoriek.
12570929_755121807955795_1979744249_n

Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen?
We hebben nu net een spel van Frozen, het magische ijspaleis. Femke heeft moeite met verliezen, en vindt het daarom niet zo leuk om er mee te spelen. Maar als ze wint is het een geweldig spel. Het spel is simpel in gebruik en erg leuk. Gelukkig van Sinterklaas gekregen, want zag laatst het spel voor €25,- in de winkel liggen, vind ik nogal prijzig.

En ook net het spel’ Rara wat ben ik gekregen. En dat vindt Femke ook helemaal fantastisch en ze kan er zelfstandig mee aan de slag.

Tessa vindt het spel “Nijntje speelt verstoppertje’ leuk. Ze is dan lekker in beweging, wat ze het liefste doet. Maar ook de speciale editie ‘speeldoos’ toen Nijntje 50 jaar werd. Wordt vaak door haar uit de kast getrokken. Zitten allerlei spelletjes in.

Heeft je kind een spelletje dat hij/zij graag alleen (zelfstandig) speelt?
Ja Tessa vindt het geweldig om met de Playmobil te spelen op haar kamertje. Of lekker puzzelen, haar lievelingspuzzel is het puzzelboek van Woezel en Pip.

En Femke is helemaal weg van haar Lego Friends verzameling, ze heeft al zo’n 17 sets. Dat is het speelgoed van het jaar, voor haar. Kan ze zich uren mee vermaken.

Hebben jullie een spelcomputer in huis?
Nee, maar zou wel heel graag zo’n Vtech storio tablet willen hebben voor mijn meiden, vind ze te prijzig.

Waarmee vermaken je kinderen zich tijdens een lange autorit
Toen we op vakantie naar Italië gingen (van ’t zomer) hebben we 2 portable dvd spelers voor in de auto aangeschaft. Wat hebben we daar een lol van gehad. De meiden vonden het prachtig en mijn man en ik konden ook ongestoord radio/cd luisteren. Daarnaast een krat met speelgoed gevuld met o.a. playmobil poppetjes, knuffels, doe-boeken met potloden, wit papier, leesboekjes, dvd’s, bidons, snoepjes en wat koekjes.

Had voor Femke de route helemaal op kaart uitgeprint en kon ze af en toe een kruisje zetten waar we al geweest waren.

Voor de kortere ritjes neem ik voor de meiden altijd een cd tje mee bijvoorbeeld van K3. En een klein tasje met speelgoed/boekjes.

Met welk buitenspeelgoed spelen je kinderen het liefste?
Stoepkrijt doet het hier goed. En heb zo’n grote yogabal waar ze mee mogen spelen. Vinden ze ook altijd geweldig.

Wat is de favoriete verkleedkleding van je kinderen?
Dat zijn zeker weten de prinsessenjurkjen en prinsessenschoentjes.

Welke shampoo/douchegel vind je fijn voor je kinderen?
Als het maar van Zwitsal of Democare? (ben even de naam kwijt) is. De meiden gaan dan voor de Woezel en Pip of de Dora plaatjes die erop staan.

Voor met name de shampoo vind ik Zwitsal het fijnst, krijg geen klachten dat het in de ogen prikt.

Welke lekkernij vinden jouw kinderen het lekkerste?
De Dora koekjes, denk dat die van Verkade zijn. De Wilhelmina pepermuntjes en stroopwafels.

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een aanrader voor andere ouders, oftewel een Go?
Heb je even?

* Op Facebook zag ik WaytoPlay, te gekke autobaan delen van flexibel rubber. Heb nu twee stukjes in huis (gewonnen) , maar wil het liefst de complete autobaan aanschaffen, helaas ook prijzig….Wel veel mogelijkheden

* SNURK beddengoed, heb nu de goedkopere versie bij de Lidl gekocht….

Dit speelgoed hebben o.a. wij in huis en echte GO’S:

* Tiptoi, we krijgen binnenkort de Boerderijset, en ik kan nu al niet wachten. Ga er in de toekomst meer bij kopen (dat weet ik nu al)

* bObles lijn

* Wat al 5 jaar in de woonkamer staat is de Vtech Lanceer en Leer Ballenbaan. Deze spuugt ballen uit, heeft verschillende melodietjes en is een succes voor jong en oud. En onverwoestbaar!

* Deze bal met lichtjes erin. Als iemand weet hoe hij heet, dan hoor ik het graag! 🙂

Speelgoed bal

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een tegenvaller, oftewel een No Go?
* PlayDoh klei is geweldig, maar lang niet alle sets zijn even praktisch.

Soms moet je klei eruit plukken met een prikker, of werkt het gewoon niet. We hebben thuis zo’n ijsje-op-een-stokje mold (zeg ik het zo goed) Maar elke keer als je de ene kant op de andere kant wil drukken, gaan ze van elkaar af…


Alyt, bedankt voor het delen van jouw Mommy’s Musthaves!
Heb je vragen aan Alyt? Stel ze gerust hieronder in een reactie.

Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Mommy’s Musthaves voor je klaar!


Door middel van een aantal vragen gaan we iedere week op zoek naar echte Musthaves voor ouders en kids. Iedere donderdag verteld een andere Mama over haar Musthaves. Welk speelgoed en welke producten raden zij iedere ouder aan? Je leest het hier!

Lijkt het je leuk om ook mee te werken aan deze rubriek, laat het me dan weten hieronder.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.