Mommy’s Musthaves – Linda van Mamaliefde

Linda - Go or No Go
Latest posts by Linda - Go or No Go (see all)

Mommy's Musthaves logo 6

Vandaag vertelt Linda jullie over haar Mommy’s Musthaves!

Linda schrijft op haar blog Mamaliefde inspirerende verhalen en ervaringen die te maken hebben met het moederschap. Of het nu gaat om opvoeding, activiteiten, knutsels, speelgoed, recepten of uitstapjes, je vindt het allemaal op haar blog!
Ook kun je haar volgen op onder andere Facebook en Instagram.

Wie ben je?
Mijn naam is Linda, ik ben 30 jaar, moeder van twee kinderen: een dochter van 3 en een zoon van 2 jaar oud. Sinds de eerste zwangerschap werkeloos thuisblijfmoeder, na lang gesolliciteerd te hebben zonder resultaat aan de slag gegaan als gastouder en in de vrije uurtjes een blog begonnen. Dat is nu sinds een half jaar mijn eigen onderneming waar ik stiekem best trots op ben want ik riep altijd dat het ondernemerschap niets voor mij zou zijn.

Linda

Ik heb twee kinderen; een dochter van drie die rond de zomervakantie naar de basisschool mag en het liefste prinsesje speelt en filmpjes kijkt of op de tablet speelt en een zoon van twee die sinds kort naar de peuterspeelzaal gaat en het liefste boekjes leest of met zijn knuffelpaard knuffelt.

Waarmee knutselen je kinderen het liefste?
Het liefste knutselen ze met verf of stickers. Kleuren en knippen vinden ze ook erg leuk. Het leukste vinden ze als dit afgewisseld wordt.

Welk creatief speelgoed vinden je kinderen het leukste?
Ze spelen graag met sensopatische materialen zonder vaste vorm, denk aan (zelfgemaakte) klei en speelzand of gewoon gekleurde rijst. Voor strijkkralen, ministeck etc zijn ze gewoon nog echt te klein, maar is al wel in huis 😉 Binnenkort wil ik playmais eens gaan proberen, bij leeftijdsgenootjes was dat een groot succes maar staat ook nog op zolder.

Sensopatisch spelen

Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen?
Het moeten vooral korte spellen zijn die niet te lang duren. Favoriet zijn puzzels, nog niet echt gezelschapsspellen dus, memorie vindt de oudste ook heel leuk.

Heeft je kind een spelletje dat hij/zij graag alleen (zelfstandig) speelt?
Ja, van smartgames hebben we een puzzelspelletje dat ze heel erg leuk vind. Verder speelt ze graag memorie.

Hebben jullie een spelcomputer in huis?
Ja, we hebben een xbox (geloof ik), die gebruik ik als dvd-speler en is nog van mijn man voordat we samen kwamen. De kinderen spelen er dus niet mee en sinds dat we in dit huis wonen (ruim vier jaar) is hij naast de functie als dvd-speler nog niet gebruikt.

Waarmee vermaken je kinderen zich tijdens een lange autorit
We hebben twee speelgoed autostuurtjes waar ze graag mee spelen, daarnaast zijn (kartonnen) boeken of tijdschriften erg populair. Bij hele lange ritten plaatsen we een mand tussen ze in met speelgoed. Maar ze zijn gewend om twee uur in de auto te zitten naar oma en opa zonder problemen.

Met welk buitenspeelgoed spelen je kinderen het liefste?
Ze spelen het liefste met water, daarvoor hebben we een heel laag badje met sproeier, een watertafel en een aquaplay waterbaan. In de speeltuin vinden ze schommels het leukste.

Wat is de favoriete verkleedkleding van je kinderen?
Onze dochter loopt het liefste rond op hoge hakken (die ze glazen muiltjes noemt naar Assepoester) en een prinsessenjurk. Onze zoon vind het drakenpakje erg leuk en speelt graag met speelgoedzwaarden.

Welke shampoo/douchegel vind je fijn voor je kinderen?
Ik gebruik diverse merken door elkaar, momenteel veel Naif en Weleda.

Welke lekkernij vinden jouw kinderen het lekkerste?
Ze zijn heel erg fan van chocolade, dat kan een paaseitje zijn, kinder bueno of ‘mama’s chocolade’.

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een aanrader voor andere ouders, oftewel een Go?
De Grimm’s regenboog of poppetjes in bakjes, hier wordt echt veel mee gespeeld en is echt heel leuk.

Grimm

Welk kinderproduct of speelgoed vind jij echt een tegenvaller, oftewel een No Go?
Wat hier niet in huis komt is gewelddadig speelgoed. Speelgoedzwaarden en actiefiguren vind ik geen probleem maar geen plastic bloederige dino’s etc.


Linda, bedankt voor het delen van jouw Mommy’s Musthaves!
Heb je vragen aan Linda? Stel ze gerust hieronder in een reactie.

Volgende week donderdag staat er weer een nieuwe Mommy’s Musthaves voor je klaar!


Door middel van een aantal vragen gaan we iedere week op zoek naar echte Musthaves voor ouders en kids. Iedere donderdag verteld een andere Mama over haar Musthaves. Welk speelgoed en welke producten raden zij iedere ouder aan? Je leest het hier!

Lijkt het je leuk om ook mee te werken aan deze rubriek, laat het me dan weten hieronder.

 


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.