Verre reizen

Vakantiedromen: Zuid-Amerika

map-428639_960_720

Dromen mag, toch? Met die regen buiten droom ik graag over vakantie, over verre reizen en over warme landen. Met mijn laptop op schoot showt Google mij de meest mooie plekjes van de wereld! Deze keer kwam ik uit bij Zuid-Amerika.

Mijn vader is vorige week toevallig teruggekomen uit Mexico. Zijn verhalen en foto’s waren geweldig. Prachtige natuurfoto’s en mooie bezienswaardigheden kwamen voorbij, en natuurlijk geweldige foto’s van 1 van de 7 wereldwonderen: Chichen Itza.
Ik kwam tijdens het doorklikken vanuit Google uit op allerlei mooie vakantiesites, waar je veel informatie kunt vinden over al het moois in Mexico.

mexico-1032966_960_720

Op de meeste vakantiesites vind je niet alleen veel informatie over reizen in Mexico, maar nog veel meer. Dit is een perfecte site voor meer informatie over bijvoorbeeld reizen in Zuid-Amerika.
Als ik aan Zuid-Amerika denk, denk ik bijvoorbeeld direct aan Peru. Ik zou het geweldig vinden om de bijzondere stad Machu Picchu in het echt te zien, dat lijkt me een onwijs mooie ervaring.

machu-pichu-1058510_960_720

Dan hebben we natuurlijk Brazilië. Als ik aan Brazilië denk, denk ik aan die bijzondere watervallen, Rio de Janeiro en de Copacabana.

rio-de-janeiro-186492_960_720

Wat ik zo ideaal vind aan online boeken is dat je bij al dit soort reizen ontzettend veel opties, mogelijkheden en keuzes ziet, waar je anders niet zomaar aan zou denken. Vaak laten ze je op een site al aangeven waar je aan denkt, bijvoorbeeld een autoreis, of een individuele reis en noem mar op.
Wat ook gaaf is, is dat je bij sommige reizen kunt kiezen voor een rondreis met je kids. Deze vind ik dus echt perfect! Zo weet je zeker dat je een kindvriendelijke reis te pakken hebt. Normaal gesproken wordt er dan bijvoorbeeld bij een rondreis voor alle overnachtingen rekening gehouden met de kinderen. Het hotel is dan kidsproof, hierbij kun je denken aan het eten, aan een zwembad, enzovoorts.

Wat verder belangrijk is om rekening mee te houden, is dat je een visum voor Amerika nodig hebt. Trouwens, officieel noemen ze dat geen visum maar een ESTA. Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Indien je kids meegaan, dan moet je ook voor hen een ESTA aanvragen. Voor meer informatie over het ESTA kun je op Google even zoeken, dan krijg je allerlei informatieve sites.

Ondertussen droom ik nog even verder, en als we uiteindelijk ooit naar Zuid-Amerika gaan, laat ik jullie natuurlijk weten welke reis het is geworden!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.