10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Stef Stuntpiloot, een geweldig spel voor jong en oud

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Stef Stuntpiloot…ken jij dit spel al al? Stef Stuntpiloot is een populair spel! Zelfs zo populair, dat het spel niet alleen voor kinderen wordt gekocht, maar ook voor volwassenen! Wij kochten dit spel een tijd terug, en vandaag vertel ik je er meer over. 

Stef Stuntpiloot is een grappig spel waar je met een beetje tactiek en geluk heel ver komt. Door volwassenen wordt Stef Stuntpiloot vaak gebruikt als drankspelletje. Wie verliest, drinkt een borrel. Erg geinig en ik kan uit ervaring spreken dat dat voor hilarische momenten zorgt. Maar goed, laat ik me nu vooral richten op het spelen van Stef Stuntpiloot door kinderen!  

Hoe werkt Stef Stuntpiloot

Je begint het spel met ieder 3 muntjes. Deze plaats je in je eigen muntjeshouder. Vervolgens zet je het spel aan en begint Stef rond te vliegen. Iedere speler heeft ook zijn eigen flipper. Hiermee kun je, net voordat Stef tegen je muntje aan kan vliegen, Stef een duwtje geven zodat hij omhoog vliegt. Daardoor vliegt hij mooi over jouw muntjes heen, door naar de muntjes van één van de volgende spelers.
Na een paar keer spelen krijg je een beetje feeling met het spel, en kun je met een beetje geluk precies hard genoeg op de flipper duwen om Stef te laten landen op het muntje van één van de volgende spelers. Het muntje valt uit de houder, en de betreffende speler heeft een muntje minder.
Het kan ook gebeuren dat je zelf niet op tijd duwt, of verkeerd duwt, waardoor Stef één van je eigen muntjes eraf vliegt.
Zodra alle 3 je muntjes weggespeeld zijn, lig je uit het spel.

Taktiek

Jesse en Daan vinden het spel erg leuk en ik merk dat ook zij al echt doorhebben hoe hard ze ongeveer moeten duwen, om Stef Stuntpiloot bij een andere speler te laten landen. Maar gelukkig is en blijft het ook geluk, dus ook al ben je heel goed in het spel, dan nog zul je wel eens verliezen.

Beloningen

Om het spel extra leuk te maken, kun je ook een beloning hangen aan het spel. Volwassenen doen dat dus door middel van een borrel, maar voor kinderen kunnen we beter iets anders verzinnen. 🙂
Gelukkig zijn er genoeg andere leuke ideeën. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat de winnaar een opdrachtje mag geven aan de verliezer(s). Bijvoorbeeld dat hij een rondje in huis moet lopen als een aap, of om de tafel heen moet hinkelen.
Natuurlijk kun je ook spelen om kleine snoepjes. Schudt bijvoorbeeld een doosje dummies om en iedere keer als er iemand gewonnen heeft, mag diegene een dummie pakken. Kids blij en met een doosje dummies zijn ze met dit spel vast een tijdje zoet.

Stef Stuntpiloot

Go or No Go

Een nadeel van Stef Stuntpiloot is dat er muntjes zomaar omlaag kunnen vallen uit de houder, als je iets te hard duwt op je flipper. Het helpt iets als je je houder vast houdt (op de sticker) zodat hij wat minder wiebelt als je duwt, maar helaas lost dat het probleem niet geheel op.
Ondanks dat krijgt Stef Stuntpiloot van mij zeker een GO! Ik vind het één van de leukste spellen om in huis te hebben, aangezien het spel voor zowel kinderen als volwassenen geschikt is. Ik ben benieuwd of Jesse en Daan over een jaar of 13 (als ze 18 zijn) dit spel ook nog aan het spelen zijn. En zo ja, dan niet met dummies ben ik bang..

Stef Stuntpiloot is onder andere te koop via bol.com.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  Mommy's Musthaves - Kick-off! - Go or No Go
  14 februari 2016 at 14:26

  […] voor andere ouders, oftewel een Go? Als je kind van spelletjes houdt is Doolhof erg leuk, en Stef Stuntpiloot. Ik kan nog wel 10 spellen meer noemen die we onwijs leuk vinden, haha. Verder vind ik Magformers […]

 • Reply
  Lisette van Dijk
  18 januari 2016 at 10:33

  Super leuk idee voor Sem zijn verjaardag ! Thnx voor de tip Linda 🙂

 • Reply
  Karlien
  17 januari 2016 at 22:46

  Leuke tip!! Ken deze nog niet maar klinkt alsof de kinderen het heel leuk vinden.

 • Reply
  Saskia
  17 januari 2016 at 20:13

  Oh dit is echt de favoriet van mijn zoontje. Wat een lol heeft hij altijd met dit spel 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 januari 2016 at 09:14

  Mijn kinderen zijn denk ik te oud nu, maar het lijkt me zeker een leuk spel.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.