5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Slagroompret met Pie Face van Hasbro

Super leuk dat net wij, wij als ‘gek’ gezin, het spel Pie Face krijgen! Dit is ook echt, zoals de meeste ook zeggen, een spel voor ons.

Wat een leuke verrassing lag er onder de kerstboom! De eerste reactie van onze dochter Taleah (5,5 jaar) was; “Yes, dit spel wilde ik zo graag, die zie ik altijd op televisie voorbij komen!” Wat een geluk was dat voor haar. Ze kon niet wachten om het spel te mogen spelen.

Spannend…Pie Face spelen!

We hebben eerst de spelregels en voorbereidingen doorgenomen, deze staan duidelijk op de achterkant van de doos. Maar eigenlijk hadden we geen tijd om de spelregels door te nemen, we wilden slagroom in ons gezicht!
De spelregels zijn best gemakkelijk en zo ook de voorbereidingen. Er staat op de doos dat het spel door een volwassene in elkaar gezet moet worden, maar dit kon Taleah zelf ook prima.

Pie Face

De spelregels van Pie Face zijn als volgt; probeer geen slagroomsnoet te krijgen en je krijgt dubbel de punten die je hebt gedraaid op de draaischijf. De eerste speler die 25 punten heeft, is de winnaar.
Maar stiekem is het toch wel het leuks als je juist wel een slagroomsnoet krijgt 😉

In de doos zit ook een sponsje. Mocht je geen slagroom in huis hebben of niet met slagroom willen spelen, kun je de spons nat maken en die op de hand leggen. Het enige nadeel is dan dat de hand aan de bovenkant bol staat en als je draait aan de hendels, het sponsje er snel van afvalt.
Ook hebben we het met een klein knuffeltje geprobeerd en dat gaat ook prima. Leuk voor bijvoorbeeld je kleine zusje.

PieFace 2
PieFace 4

Wat was het spannend toen Taleah de slagroom op de hand van het spel spoot. Zo spannend dat eerst papa moest gaan. De eerste paar keren hebben we het zonder draaischijf gespeeld, je wilt toch graag weten hoe het nu voelt, die slagroom in je gezicht. En wat een lol toen FLATSJ zo de slagroom in papa’s gezicht kwam. We kwamen bijna niet meer bij van het lachen, wat een grappig gezicht was dat. Maar toen was Taleah toch echt zelf aan de beurt, en ja hoor FLATSJ ook op Taleah haar neus kwam de slagroom terecht. Wat een gek, maar ow zo grappig gevoel is dat! En het lekkere is dat je daarna ook nog de slagroom kan opsnoepen van je slagroomsnoet.

En als dan je kleine zusje uit bed komt en ziet wat haar grote zus aan het spelen is, wil ze natuurlijk ook gelijk proberen. Wel eerst met haar knuffel. Dit was al erg lachen, maar ook Selah moest eraan geloven om een slagroomsnoet te krijgen. FLATSJ! Nou toen was het bij Taleah echt pas lachen, gieren, brullen, want Selah vond het zelf helemaal niet zo grappig. Daarna snoepte ze wel lekker alle slagroom van haar slagroomsnoet.

PieFace 3

Voordeel: Pie Face is een heel gezellig en vooral grappig gezelschapsspel. De grootste lol kun je er samen hebben. En als je niet van slagroom houdt, gebruik je het natte sponsje. 

Nadeel: Het sponsje blijft niet goed op de hand liggen. Daarnaast vinden we het jammer dat er alleen een jongens masker bij zit. Het was leuk geweest als er ook een meisjes masker in zat.

Go or No Go

Pie Face is zeker een Go! De volgende keren gaan we het met meer mensen spelen zodat we nog meer kunnen lachen om alle slagroomsnoeten.

Feitjes

– Leeftijd: Vanaf 5 jaar, maar vanaf 3 jaar kun je er zeker al veel lol mee hebben
– Aantal spelers: Minimaal 2
– Prijs: 29,99. Je kunt hem hier kopen

Meer spellen vol humor: Probeer Speak Out eens!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  { Review } | Het elektronische Wie Is Het? Extra - Go or No Go
  10 maart 2017 at 23:58

  […] { Review } – Pie Face van Hasbro – Go or No Go […]

 • Reply
  vanmakkie
  21 januari 2016 at 08:44

  Super spel! We genieten er elke keer van

  • Reply
   Go or No Go
   21 januari 2016 at 08:47

   Haha leuk! Jij bedankt voor de toffe foto’s! 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 januari 2016 at 11:25

  Dit lijkt me echt wel een spel waar kinderen van genieten inderdaad!

 • Reply
  karlien
  3 januari 2016 at 16:25

  Tof!! Mijn dochter, 3 jr, vindt dit spel vast en zeker ook leuk. Idee voor haar feestje!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.