{ Review } | Knappe Koppen – Tellen

Voor Go or No Go mochten wij het spel Knappe Koppen uittesten. Mick was hier heel benieuwd naar, en mama ook!

Knappe Koppen – Tellen

Knappe koppen is een educatief spel dat gericht is op kinderen in de leeftijd van 3 tot 6. Het helpt kinderen de eerste stapjes te zetten in het leren tellen en rekenen via verschillende opdrachtkaartjes.

Het bord zelf is snel gebruiksklaar en ziet er uitnodigend uit.
De draaischijf is een leuk spelelement, wie is er nu niet gek op draaien aan een schijfje op deze leeftijd 😉

Knappe Koppen

De opdrachten zijn onder te verdelen in kenniskaarten (groen), fysieke uitdagingen (rood) en rekenvaardigheid (blauw). Tot slot heb je nog paarse kaarten. Dit zijn de uitkomstkaarten.
Alles staat duidelijk in de spelregels uitgelegd. Ook wordt er in deze spelregels aangegeven dat de allerjongste spelers bepaalde vragen wellicht nog wat moeilijk zullen vinden. Deze kaarten kun je tijdelijk uit het stapeltje halen.
De tel-opdrachten gaan van 1 tot 10, dus niet te moeilijk. Zeker niet omdat alle sommen dus ook op je vingers uit te tellen zijn.

Mick vind het spel erg leuk en heeft het spel inmiddels al vaak gespeeld. Mick vindt vooral de tel-opdrachten leuk, maar ook de fysieke opdrachten. Bij de fysieke opdrachten moet je bijvoorbeeld 1x hinkelen op je linker been en 3x hinkelen met je rechterbeen. Het is niet altijd makkelijk, maar zeker uitdagend. Ik vind het een goede voorbereiding op groep 1.

Een leuke bijkomstigheid is dat mijn dochter Lynn van 7 de kaarten kan voorlezen aan Mick. Ook kan ze de sommen al maken. Dat zorgt ervoor dat zij samen dit spel kunnen spelen zonder papa of mama erbij. Lynn doet dan ook fanatiek mee, al vindt ze de sommen een makkie.

Go or No Go

Voor ons is knappe koppen een echte GO! Wel staat er op de doos dat het voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar is, maar mijn mening is dat het voor een kind van 6 jaar iets te makkelijk zal zijn.

Feitjes

Leeftijd: 3-6 jaar
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Aantal spelers: 2-4 spelers
Prijs: €19,99

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  24 januari 2016 at 10:51

  Klinkt als een leuk spel! Wel een beetje duur. Ik zou het denk ik eerst lenen in de spelotheek.

  • Reply
   Go or No Go
   24 januari 2016 at 10:53

   Huren bij de speelotheek indien mogelijk vind ik sowieso inderdaad een hele fijne uitkomst! Perfect om een spel uit te proberen 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.