Vakantie in Nederland

Een fantastische vakantie bij de Sprookjescamping in Rheeze!

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Ben je er al uit of jullie dit jaar op vakantie gaan? En zo ja, wordt het Nederland? Dan ben je waarschijnlijk al volop aan het zoeken naar een leuke, kindvriendelijke camping. Rond deze tijd deed ik vorig jaar precies hetzelfde. Uiteindelijk kozen we voor de Sprookjescamping, en daar hebben we geen moment spijt van gehad!

Zoektocht naar de perfecte camping

IMG_7344

Ik heb onwijs veel camping sites bekeken, veel gelezen, ervaringen opgezocht. Ik zocht een mooie, fijne  camping mét binnenzwembad, voor als het weer in Nederland niet goed zou zijn tijdens onze vakantie. Dan is het toch wel erg fijn als je gewoon op de camping alsnog iets leuk kunt doen.
Eén van de eerste sites die ik bezocht was de website van Sprookjescamping de Vechtstreek. Eigenlijk wordt het daarna al wel héél erg lastig om een andere camping te vinden die net zo leuk eruit ziet als de Sprookjescamping.
De de website ziet er super uit en je krijgt meteen een goede indruk van hoe de Sprookjescamping eruit ziet. Na een heel aantal andere websites bezocht te hebben van allerlei campings, bleef ik toch iedere keer terug komen bij de website van de Sprookjescamping. En uiteindelijk hebben we daar dan ook onze vakantie geboekt. De beste keuze die we hadden kunnen maken!

IMG_7387

Als je op de website vervolgens doorklikt naar Theater & Vermaak, zie je meteen waarom onwijs veel mensen deze camping in één woord fantastisch vinden. Het theater van de Sprookjescamping is namelijk echt geweldig. De medewerkers die meespelen in het theater zijn echt heel erg goed en de theatervoorstellingen die zij 1 of 2 keer per dag geven zijn de beste theatershows die ik ooit op een camping heb gezien.
De Sprookjesfiguren zie je ook niet alleen tijdens de theatervoorstellingen, maar eigenlijk de hele dag door. Er is namelijk een uitgebreid activiteitenaanbod.

Het activiteitenaanbod op de Sprookjescamping

Het activiteitenaanbod krijg je bij aankomst in de vorm van een schema, waarbij voor iedere dag verteld staat welke activiteiten er plaats vinden. De activiteiten zijn ingedeeld op leeftijd, zodat alle activiteiten perfect aansluiten op iedere leeftijd. Zo kunnen de allerkleinste bijvoorbeeld een tikspelletje spelen binnen in het speelhuis, en worden er met de oudere kinderen hutten gebouwd of een toernooi gespeeld. Iedere dag hebben we weer andere leuke activiteiten met voor Daan en Jesse als één van de hoogtepunten van de week de bingoavond en de hutten bouwen. Dit laatste gebeurde in het bos dat aan de camping ligt.

Die fantastische theatershows!

De theatershows zijn, zoals ik al eerder vertelde, echt geweldig. Op de drukke dagen wordt er iedere middag en avond een theatervoorstelling gegeven. Op de rustigere dagen alleen ‘s avonds, voor het slapen gaan.
Er komen allerlei leuke, gekke en mooie verhalen langs, met iedere dag weer andere hoofdrolspelers. Daan en Jesse waren vooral dol op Hannah de Heldhaftige, Droesem de Draak, Tati de Tovenaar en Lodewijk de Kikkerprins. Vooral Lodewijk heeft ook vele harten van de ouders gestolen met zijn geweldige humor en gekke moves. En natuurlijk die stoere Droesem de Draak, met zijn flitsense dans-skills.
Je hoort het al, ook voor de ouders waren de theatervoorstellingen echt leuk om te zien! En dat is toch wel érg knap, vind ik!

IMG_7374

Zwembaden

Op de Sprookjescamping vind je twee buitenzwembaden. Eén zwembad om lekker in te spelen en 1 zwembad om echt in te zwemmen en baantjes te trekken. Daarnaast is er een grote familieglijbaan buiten.
Qua eten en drinken zit je ook prima op de camping. Bij het zwembad kun je terecht voor drinken, eten en ijsjes. Daarbij is een kleine supermarkt en de camping heeft ook haar eigen restaurant.

Daarnaast is er ook een binnenzwembad. Dit is een redelijk klein zwembad, maar wel lekker verwarmd. Er zijn leuke glijbanen en speelmogelijkheden. Gelukkig was het niet druk op de dagen dat wij in het binnenzwembad gingen spelen, anders was het te klein geweest denk ik.

IMG_7270

Het spaarsysteem op de Sprookjescamping

IJsjes eten ga je héél veel doen op de Sprookjescamping. Niet alleen omdat dat lekker is, maar ook omdat je zegeltjes kunt sparen. Die krijg je bijvoorbeeld als je een ijsje besteld, maar ook op allerlei andere manieren zoals eten bestellen, eten in het restaurant en bij sommige activiteiten met de Sprookjesfiguren.
En met die stickertjes kun je weer van alles leuks sparen. Eén van de leukste dingen die je kunt sparen is ‘Voorlezen bij je campingplek of in je caravan’.
Als je voldoende stickers gespaard hebt, komt er een Sprookjesfiguur bij jou voorlezen. In ons geval kwam Maartje Wensbloem voorlezen in onze caravan. Super leuk! Als je met je eigen caravan komt, sta je natuurlijk op een veld met allerlei andere mensen. Wat ze daar deden was allemaal samen sparen voor de voorleesmomenten. Zo hadden ze meerdere keren per week een voorleesmoment met een Sprookjesfiguur. Dat is ook wel heel erg gezellig natuurlijk! Je kunt voor van alles sparen, zoals een VIP plekje tijdens een theatervoorstelling, voor leuke accessoires, voor een plekje op de wagen in de optocht die iedere avond plaats vindt of voor leuke sleutelhangers van de Sprookjesfiguren. (zie foto hierboven)

Nagenieten!

Zoals je kunt lezen hebben wij een fantastische vakantie gehad. Dat is inmiddels een maand of 5 geleden en nog steeds hebben Daan en Jesse het regelmatig over de Sprookjescamping en vooral wanneer we weer terug gaan. Wat voor thuis leuk is, is dat de Sprookjescamping haar eigen YouTube kanaal heeft. Hier worden af en toe theatervoorstellingen en voorgelezen verhalen op geplaatst. Super leuk om de vakantiepret thuis lekker door te laten gaan! Vorige week bekeken we voor het slapen gaan nog een verhaal dat door Hannah de Heldhaftige werd voorgelezen!

Of we dit jaar terug weer naar de Sprookjescamping gaan, weten we nog niet. Ik heb altijd geroepen dat ik niet twee keer naar dezelfde vakantiebestemming wil gaan. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik overweeg om dat dit jaar voor de eerste keer toch maar eens wel gaan doen! Daan en Jesse zouden dat in ieder geval geweldig vinden!

Beste Kids Vakantieaanbieder van 2017

Deze maand is de Sprookjescamping door de Kids Vakantiegids uitgeroepen tot de beste Kids Vakantieaanbieder van 2017 in de categorie Kamperen Nederland. De Sprookjescamping werd samen met twee andere campings door een vakjury genomineerd. Uiteindelijk kreeg de Sprookjescamping de meeste stemmen van het Nederlandse publiek. Op de Vakantiebeurs namen de Sprookjesfiguren Tati de Toffe Toverfee en Wanda de Waterelf vandaag de award in ontvangst uit handen van zanger en idool Tim Douwsma.

De Sprookjescamping is enorm trots op het behalen van deze titel: “Gezinnen een onvergetelijke tijd bieden op de Sprookjescamping is ons belangrijkste doel. Het winnen van deze publieksprijs toont aan dat we daarin goed slagen en geeft ons extra motivatie om er ook het komende seizoen een magisch jaar van te maken voor onze gasten. Met de komst van een nieuwe binnenspeeltuin en een nieuwe campingwinkel in april, wordt een bezoek aan de camping dit jaar nog leuker“, aldus Dick van der Veen, eigenaar Sprookjescamping.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  De allerleukste houten spellen voor buiten (op de camping) - Go or No Go
  12 juli 2019 at 13:09

  […] Waarschijnlijk kennen jullie Kubb wel. Een super populair spel dat je ook vaak in campingwinkels ziet staan. Wel 3x zo duur natuurlijk dan wanneer je hem vooraf al gewoon online shopt, maar goed. Kubb is het ideale spel om te spelen met anderen. Wanneer je het Kubb spel opbouwt, staan er zo een hoop anderen kinderen erom heen om te kijken. De meeste kennen het spel al en zo niet, dan heb je het zo uitgelegd. Bij Kubb is het de bedoeling om de houten Kubb pilaren omver te gooien met werpstokken. Wanneer alle Kubb pilaren omver gegooid zijn, mag je proberen de Koning van de tegenstander om te gooien. Kubb kun je met z’n tweeën spelen of met meer personen: je vormt dan teams. Wat ons betreft écht een aanrader om mee te nemen op campingvakantie. […]

 • Reply
  De Sprookjescamping in de beste Kids Vakantieaanbieder! - Go or No Go
  23 januari 2017 at 07:53

  […] Een fantastische vakantie bij de Sprookjescamping in Rheeze! […]

 • Reply
  Lisette van Dijk
  31 januari 2016 at 09:25

  Wat ontzettend leuk om te lezen ! Zeker een idee voor ons, als we nog een weekje in Nederland weg gaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.