5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } – Aladins Vliegende Tapijt

Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Een magisch spel! Daar denk ik als eerste aan als ik de naam van het spel zie. En dat is het zeker! Aladins vliegende tapijt kan namelijk echt vliegen! Ja…écht!

Daan en Jesse wilde Aladins vliegende tapijt al een hele tijd. Het leek ze super leuk. Ik was wat minder enthousiast; toch weer een spel waar een magneet bezwijkt onder de druk van de zware spulletjes, zoiets hadden we ook al in huis. Maar ik was toch erg benieuwd en dus extra leuk dat we dit spel mochten reviewen.

Hoe werkt Aladins vliegende tapijt

Met het opbouwen van het spel is het belangrijk om dit even door een volwassenen te laten doen. Het vliegende tapijt zit namelijk vast aan een nylon draadje, dat je door middel van de kleine schorpioen kan stellen.
IMG_8435    IMG_8427

Het spel ziet er ontzettend leuk uit en omdat we eigenlijk meteen begonnen zonder de uitleg te lezen, begonnen we al gelijk fout :-).  Zoals je gewend bent van andere varianten op dit spel, klik je de magneten op elkaar. Nou…dat is hier dus niet het geval!
In plaats van het vliegende tapijt tegen de magneet aan te klikken, hang je hem er heel dichtbij, maar niet er tegen aan. Daar is dan ook meteen het nylon touwtje met het schorpioentje voor: zo stel je het tapijt zo in, dat hij net niet tegen de magneet aan klikt.

Hij zweeft!

Het spel wordt hierdoor ineens super gaaf, Daan en Jesse vinden het helemaal geweldig dat het tapijt echt zweeft! En omdat hij nu los in de lucht hangt, draait hij ook rond, zeker als je er een schat op legt.
De schatten zitten in een zakje en één voor één mogen de spelers een schat uit het zakje grabbelen en voorzichtig op het vliegende tapijt leggen.
Als je per ongeluk één of meerdere schatten van het vliegende tapijt laat vallen, leg je ze allemaal terug + 1 extra uit het zakje.

IMG_8418   IMG_8440

Aladins vliegende tapijt komt voller en voller met schatten, tot hij uiteindelijk zo zwaar wordt, dat hij omlaag valt. Diegene die als laatste een schat erop probeerde te leggen, verliest. IMG_8407

Je kunt het tapijt op verschillende moeilijkheidsgraden instellen. Hoe dichter bij de magneet, hoe makkelijker…en dus hoe verder van de magneet af, hoe moeilijker.

Go or No Go

Ik was dus kritisch in het begin, maar ben volledig bijgedraaid: Het is een super leuk spel en Daan en Jesse spelen het erg graag. Elke keer dikke pret met dit spannende spel. Wat ons betreft een dikke GO en wellicht een leuke verrassing voor onder de Kerstboom?

IMG_8401  IMG_8411

Feitjes

Lees ook: Flo Fladdermuis review

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Fleur
    14 december 2015 at 22:19

    Dit zouden mijn jongens ook wel mooi vinden. Wat gaaf dat het tapijt echt zweeft!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.