Gastblog Kerst Voeding en gezondheid

Een feestelijke kerstdiner tafel voor kinderen!

Deze week kreeg ik een leuk pakketje binnen van Vegaoo.nl. Bij deze webshop kun je terecht voor producten en kleding die elk (thema)feest nog leuker maken. Je kan dan denken aan schmink en pruiken, maar ook aan feestartikelen voor bijvoorbeeld de komende feestdagen. en carnavalskleding. Mijn pakket bestond uit allerlei leuke feestelijke tafeldecoraties en feest versieringen.

In dit pakket, ter waarde van 30 euro, zat het volgende:

-zilveren sterretjes
-zilverkleurige lantaarns
-zilverkleurige tafelloper
-witten linten met zilveren ster
-zilveren borden karton groot
-zilveren borden karton klein
-aperitief buisjes
-mini dennenboom knijpers kerstmis
-metaalkleurige serpentine
-witte ballonnen
-groene ballonnen

Een feestelijke kerstdiner tafel voor kinderen

Toen ik het pakket bekeek dacht ik meteen een gedeelte te kunnen gebruiken voor kerst, en een ander gedeelte voor een verjaardagsfeestje. Mijn dochtertje was het daar absoluut niet mee eens, ze vond dat ook ballonnen echt bij kerst of oudejaarsavond horen! Ik besloot dan ook alle producten te gebruiken voor een speciale feestelijk gedekte kerstdiner tafel voor kinderen!

In plaats van de loper 1x over de tafel te leggen, heb ik hem 2 keer naast elkaar gelegd, met een stukje tafelblad ertussen, zodat de basis er al heel gezellig uit ziet.
De tafel werd gedekt met borden en bestek. Om ieder servetje knoopte we de witte lintjes met zilveren sterren en legde die op de grote kartonnen bordjes. Op ieder klein bordje legde ik een takje met sterretjes.

Op het kleine wijnglas plaatse we het kerstboompje met het knijpertje. Aan het kerstboompje kun je ook naamkaartjes maken, zodat je  meteen een perfecte tafelindeling hebt. Een menukaart op elk bordje doet het ook goed en ziet er meteen uitnodiging uit. Daar kun je ook weer de sterretjes of kerstboomknijpers ter decoratie voor gebruiken.

In het midden van de tafel kwamen de aperitief buisjes, waar je bijvoorbeeld voor ieder kind een alcoholvrije cocktail in kan doen, maar bijvoorbeeld ook een dunne soep, die ze dan lekker kunnen drinken uit de buisjes.

Aan de zijkant van de tafel zette ik de 2 lantaarns, en aan elke kant ook 2 kleine opgeblazen ballonnen, zodat het meer op kerstballen lijken. Je ziet dat je met een paar  ballonnen in één kleur het geheel nog feestelijker maakt. Ik had deze keer groen, maar heb jij jouw huis met kerst rood of blauw, dan pas je de ballonnen natuurlijk gewoon aan naar wat bij jouw kerstversieringen past.

Ik had nog wat zilveren glitters liggen die ik op de witte en groene ballonnen heb gestrooid.  De serpentines decoreerde ik nog her en der op tafel.

Het resultaat kun je hierboven zien. Wat vind jij van deze feestelijke kerstdiner tafel voor kinderen? Ik vind het ideaal en vooral ook super gezellig voor de kinderen!

Lees ook: kerstdiner met kinderen tips

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  Leuke en simpele kersthapjes voor school maken - Go or No Go
  5 februari 2021 at 16:19

  […] staat er altijd veel ongezonds op tafel en dit mag wat mij betreft zeker met de feestdagen, maar hier in huis zijn ze net zo dol op fruit. […]

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  26 maart 2017 at 19:37

  Bedankt voor de tips zeg! Dit oogt zo leuk 😀

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 december 2015 at 13:11

  Ik vind het resultaat erg mooi! Ziet er bovendien heel feestelijk uit.

 • Reply
  Wilmaaa
  22 december 2015 at 09:34

  Enorm gaaf, wat een mooie styling, ik denk dat kinderen dit wel erg kunnen waarderen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.